Nu har vi fått svar om att Maximilian ska börja på dagis/förskola den 13 januari :-) Och det vart det dagiset vi ville, woho! Han kommer att hamna på samma som kompisen Willy, så det blir ju jättekul! R börjar jobba den 12 januari igen, så jag har tagit ledigt så att jag kan vara med på inskolningen, så det blir några dagar extra som jag får vara ledigt där efter jul, skönt!!!

Idag är jag dödstrött... Jobbat från 06:00-14:30, efter jobbet drog vi och storhandla mat (jobbigt som fan med en liten Max som INTE ville sitta i kundvagnen eller gå BREVID vagnen..) Vet inte hur många ggr vi fick springa och jaga och leta efter honom..busunge ;-) Sen var det bara att åka hem, laga middag, leka och läsa böcker med lillen och nu ligger han och sover, jag sitter här och R är på hockey med grabbarna. Jag ska nog gå och lägga mig snart..

Nej nu har jag inget mer roligt att skriva, förutom att jag är så avis på Nille och Emma som drar till thailand imorgon, grrrrr! ;-P

Det är att dom ofta vill skämma bort en även fast man har flyttat hemifrån sen flera år tillbaka, har jobb och en egen familj. I alla fall min mamma :-) Men jag vet att hon gillar det! Att hon vill skämma bort Maximilian är ju inte så konstigt, det vill väl alla far/morföräldrar hehe..

Idag tittade hon förbi och hade med sig lite grejer åt oss. Maximilian fick en jacka + termobyxor och kläder som han ska ha på julafton. Jag och R fick en julduk som vi ska ha på matbordet (förra året hade jag allt i svart och vitt typ, så hon ville att vi skulle ha lite rött i år...) och sen fick vi matchande handdukar till köket i beige, vitt och rött, samma som duken. Sen fick vi nytt glitter till granen och röda julkulor, som inte går sönder om dom skulle råka åka i golvet..hade tänkt att köpa det själv eftersom vi har en viss liten Max som kommer mer än gärna att försöka hänga i vår stackars julgran i år! Jag ska själv köpa ett paket med silverkulor, dom fanns inte idag, så jag ska kika förbi nästa vecka och köpa dom :-) Jättefina saker och ett stort tack till min älskade mamma! Man blir så glad när man blir överasskad sådär, hihi!



Coola jackan + byxorna



Och sen ska jag köpa en röd fluga eller slips till och kanske ett par svarta lackskor, eller om han ska ha sneakers? Vi får se! Kommer bli supergulligt i alla fall :-)


Psssst! Lik mamma på bilden till höger, tycker ni inte?! ;-)

Tack alla ni som delade med er av era erfarenheter och berätta hur era barn är och har varit :-) Låter som att det bara är att bita i det sura äpplet och vänta tills det lugnar ner sig, hehe..



P
recis som rubriken heter så vart det min diagnos! Skönt ändå att veta vad det är för "fel" på en och man slipper gå runt och undra.. Medicinen jag fick i förrgår har i alla fall börjat verka och jag känner mig piggare, ingen feber och sänkan låg idag på 78, fortfarande hög, men det går ju åt rätt håll.. Jobbigt bara att det är tungt att andas och gör ont. Man blir så utmattad och trött fort, orkar typ ingenting.. Leka med Maximilian orkar jag bara en liten stund sen måste jag vila. Känner mig som en tant ;-)



M
ax har ändå fått vara iväg och lekt av sig idag. R tog med honom till öppna förskolan och han hade sprungit direkt till den rosa dockvagnen och kört runt dockan som satt i den och pussat och kramat ;-) R hade såklart föredragit bilarna, men det är ju Max som bestämmer och vill han leka med dockor så får han det!
Han hade hittat en flicka där som han busade med och sen hade det varit en annan flicka i Maximilians ålder, fast lite "biffigare" som hade gett honom en snyting, haha! Min lilla plutt.. Sångstunden hade han tyckt ändå var bäst! Han stod och dansa och försökte hänga med i rörelserna :-P

Idag har jag mått bra?! Eller ja jag har ju vart seg och så, fortfarande haft tryck för bröstet..men ingen feber. Jag fattar inte vad som är fel med mig! Ena dagen känns det som att man är dödssjuk och andra dag så orkar man leka och städa i den takt man klarar av..aja, vi får väl se vad läkaren säger imorgon och vad provsvaren visar i nästa vecka!



R
och Maximilian var och tog sprutan för svininfluensan idag i alla fall, R fick ett stick i armen och M ett stick i låret. Han hade blivit lite ledsen, men det gick över så fort pappa tog upp honom i famnen. Sen när dom kom hem åt vi tacos till middag och sen har det varit full rulle på lillplutten hela dagen......Känner verkligen i bröstet hur det värker nu efter idag.



J
ag vet inte hur era barn i samma ålder som Maximilian är, men han kan vara så arg på mig ibland. Eller det är väldigt ofta han är det faktiskt.. Han slår mig (oftast i ansiktet, antingen med händerna eller med saker), sen sparkar han och biter mig. Jag vet inte vad jag ska göra för att han ska sluta(?). Jag tar tag i honom, sätter honom ner och sen säger jag: "AJ AJ det gör ont och  mamma blir ledsen när du gör så" , med en bestämd röst. Men han bara skrattar åt mig och springer iväg och sen är det samma visa igen..
Oftast när han slår mig eller biter mig så gör han det när jag säger att något är "aj aj" och när jag lyfter honom därifrån för att säga åt honom så sparkas han och skriker och sen försöker han slå mig i ansiktet och sen skrattar han bara.



Han är ju en sån fin kille, men ibland blir han arg, även om det bara varar i några sekunder.. Han brukar även slänga sig på golvet om han inte får som han vill och ligga och skrika ett tag.
Det är bara mig han är så emot också, aldrig R eller någon annan. Eller han slog till Sara i ansiktet två ggr förut, men det har han inte gjort nå mer..och det var ungefär en månad sen.

 



Någon som kanske har en teori vad det kan bero på eller kanske har det likadant där hemma??
Kan det vara att han inte träffar mig lika ofta som han gjorde innan, eftersom jag jobbar eller har han bara hamnat i tidig trots?

Kan ju avslöja att jag har klippt mig! Vart som på bilden, inte lika kort som jag brukar ha, så jag kan ha en mini toffs i alla fall ;-) Bild får ni se sen när jag har blivit frisk..

...Ja för nu är jag sjuk igen. Gick ju och jobba i måndags, kände mig lite sådär i kroppen, igår kände jag mig helt bra, gick till jobbet, hann jobba några timmar och sen började jag känna mig konstig. Fick jättevärk i armarna först, sen resten av kroppen. Tog ipren, som inte hjälpte, så det var bara att bege sig hemåt. Tog tempen, ingen feber, tyckte att det var skitkonstigt?!! För jag hade jätteont i kroppen, som man kan få när man har feber.. Gick i alla fall och la mig och sen vakna jag mitt i natten av att det kändes som att jag höll på att frysa ihjäl, hade 39,5 i feber. Kunde inte röra ett finger ens, så R fick ge mig ipren och vatten och sen var det bara att vänta ut tills febern la sig..fast den la sig aldrig helt, så hela natten, morgonen och dagen har jag haft mellan 38,8-39,5 i feber.. Har varit hos läkaren också, igen. Men nu var R med för jag klarade inte av att gå dit själv, orkade knappt ens klä på mig och ännu mindre PRATA. Dom tog en massa tester + svininfluensatestet, för det är det dom misstänker att jag har, svininfluensan! Sänkan som dom tog förra veckan låg då på 8 (den brukar stiga högst till 15 när man är sjuk) och idag låg min sänka på 104, helt sjukt. Dom vart lite bekymrade och sa till R efter att jag hade gått ut att om jag fick mer tryck för bröstet och svårt att andas så måste vi åka in akut.



Det tar så jävla hårt att ligga sjuk i 3 veckor och med feber, känns som att min kropp inte ska orka mer. Känner mig så svag och ynklig!
Nu är det första gången på hela dagen (förutom när jag var TVUNGEN att gå upp och gå till läkaren), men det är i alla fall första gången som jag orkade ta mig till toaletten och sitta rakt upp i soffan och äta en banan.. Har fortfarande feber, fast inte alls lika hög, den pendlar mellan 37,9-38,2 hela tiden..

Ni kan väl vara lite gulliga och skänka en tanke till mig och kanske någon söt kommentar som jag kan få läsa nästa gång jag orkar sitta vid datorn? Hihi.

Som vanligt, varje jävla höst, får jag en flipp och vill klippa mig kort! Trodde inte att det skulle komma i år..men JO! Så hjälp mig nu, ska jag klippa kort eller inte?? Lite kluven till om jag ska färga mörkt också (kommer också varje höst..), eller vara blond och göra några coola slingor i luggen bara. Vad tycker ni?

Måste bara berätta lite om min duktiga lilla knatte :-) Han är ju alltid så duktig när man byter blöja att han ska slänga den gamla blöjan i soporna, han tar blöjan och sen rusar han iväg till köket för att slänga den..sen går han bort till toaletten för att hämta en ny blöja och ger den antingen till mig eller R så att vi kan sätta på den :-P Sen har han börjat med att försöka klä på sig, går ju inte så bra då.. men man blir ju glad att han försöker i alla fall :-D
E
n annan grej som han gör, är att när han har ätit färdigt tar han papper och försöker torka sig runt munnen och sen tar han även papper och torkar upp det som hamnat på golvet. Sen brukar han vilja ta med sig tallrik och gaffel och stoppa dom i diskmaskinen!



Tiden går alldeles för fort! Och man märker nu verkligen att han förstår nästan allt man säger. Säger jag t.ex "Maximilian, kan du gå och hämta dina skor" Så gör han det! Snart ränner han väl ute med kompisar och tjejer och tjatar om att man ska köpa ut.. Eller kanske börjar tjata om en lillasyster eller bror :-O ;-P

H
an springer ju runt och pekar på allt och säger: "va ä dä?" (= "vad är det?" för er som inte förstod det ;-) ) Och idag när R kom upp för trappen peka Max på honom och sa: "va ä dä?" Som om vi skratta! Han är ju bara för söt vårt lilla charmtroll hihi.





Vill du kunna få gratis biobiljetter och vara med och tävla om fina priser m.m?



Gör som Jag då! Jag är medlem på GratisBio och där kan man genom att besöka olika hemsidor, delta i tävlingar/undersökningar samla poäng och vara med om att vinna fina priser. Poängen kan sedan omvandlas till biobiljetter eller presentkort hos t.ex Nelly.



Låter det här som något för dig, så bli medlem du också!



Du kan antingen bli medlem via deras hemsida, då får du 50 välkomstpoäng, eller så blir du medlem via Min länk och får då 75 välkomstpoäng.



Klicka in dig via Min länk och registrera dig, sen är det bara att köra! ;-)


 

Eftersom vi har varit sjuka, eller vi Är sjuka rättare sagt..men i alla fall, så har Maximilian mest fått springa runt naken för det är så sjukt varm hemma hos oss och drar vi ner golvvärmen så blir det sjukt kallt istället och det vill vi inte. Men jag tänkte att då var det ju ett tillfälle att smygstarta lite med pottan. Innan så har han skrikit så fort jag har satt honom på den, men nu verkar han tycka att det är hyffsat roligt i alla fall. Bara det att han inte förstår vad pottan är till för! Han har mest gått runt med den på huvudet och lagt leksaker i den.. Och just nu sitter han på den framför tvn och äter majskrokar, haha! Hela potträningen resulterade i att han bajsade och kissade brevid pottan istället för i den + att i lördags när jag låg på soffan och var halvdöd så kom han och kastade bajs på mig (jag skojar I N T E)

Nu menar jag inte att jag vill att han ska sluta med blöja, att det är därför vi har börjat lite smått! Utan mest för skojs skull och så han vet vad pottan är och ska användas till :-)

Skriv om GratisBio i din blogg och få mellan 5 och 1000 poäng per inlägg och tävla samtidigt varje månad om 500 kr att handla för hos Nelly. Vinnaren utses i slutet av varje månad. Allt du behöver göra för att få dina poäng och delta i tävlingen är att länka till blogginlägget. Man kan även få gratis biobiljetter genom att värva/tipsa folk, tävla om coola priser och göra erbjudanden. Bli medlem du också!

Bjuder på några bilder från när vi var ute i Enhörna och träffade Calle :-) Jag har varit sjuk sen i måndags och det verkar inte bli bättre..och nu är Max sjuk också. Så det blir inte så mycket bloggande!



































D
et är så kul att se dom tillsammans, så sjukt söta! Roligast var när dom busa i soffan, jaga varann, slängde och hade sig och skrattade tillsammans och åt varandra :-P
Jag satt och kollade på lite gamla foton från när jag var liten och det är helt galet vad Maximilian är lik mig, förutom att han har mer "kill-drag", jag ska visa er nångång :-)