Åååh vad jag har varit trött dom här senaste dagarna.. Idag efter att jag hade lämnat lillälsklingen på dagis så sov jag stenhårt i 2 tim och då hade vi dessutom tagit lite "sovmorgon", eller jag stängde av alarmet 3ggr imorse.. Och nu sitter jag här och gäspar ändå! Sen har vi varit på stan och träffat min kära mor, hon bjöd på middag och sen fick Maximilian 2 målarböcker, några bilar, fingervantar och en höstmössa. Så när vi kom hem pussa vi först på pappa och sen tog vi fram kritorna och börja måla :-)

Nej nu går jag faktiskt och lägger mig.... helt värdelöst inlägg, haha!

Efter att jag hämtat M på dagis så gick vi och tittade på grävmaskinerna, som vanligt och sen knallade vi hem och slängde oss på sängen och tittade på Pingu, eller jag vilade och Max tittade ;-) Sen när R kom hem från jobbet så började han med middagen, spaghetti & köttfärsås och jag ställde mig och gjorde en liten fetaostsallad till och en kladdkaka med grädde. Så nu är vi alla 3 (4) proppmätta!


Mmmmm choklad!

Brrrr kallt ute..kryper ner i soffan med täcket och tittar film tills det är dags och hämta prinsen från dagis. Idag känns det skönt och inte behöva gå till jobbet! :-)

Gravid vecka 35
Längd: 45cm & vikt: 2,5-2,6kg

I magen:

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben.


Mamma:

Ditt fundusmått är nu cirka 31-35 centimeter. Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite. Bebisen trycker på överallt. Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova.


Partner:

Det är bra att känna till att din partners kropp är hårt belastad av graviditeten och att hon troligen har svårt att sova. Det kan göra vem som helst lättirriterad. Avlasta henne så gott du kan.

När ni har kommit hem med bebisen från BB behöver ni många saker; skötbord, spjälsäng, blöjor med mera. Passa på att handla startkitet nu. När ni kommer hem med bebisen vill ni bara mysa hemma, inte fara runt i affärer.

I fredags hade ju jag och R lite egentid, vilket var supermysigt! Var ute och åt gott, sen svängde vi förbi stan en sväng, R tog två öl och jag fick nöja mig med coca cola ;-) Sen kom Izabella förbi lite snabbt och umgicks lite.
Igår innan vi fick Maximilian hem igen så gjorde vi en grovrensning av en massa skit här hemma, bl.a en massa kläder.... Men det kommer att få bli en rensning till bland alla kläder, för vi var inte riktigt överns om allt, jag spara en massa byxor som jag hoppas att jag en dag ska kunna få på mig, men jag tror inte det eftersom mina höfter har breddat ut sig så mycket, haha!
Precis när vi fick hem prinsen så kom älsklings Sara och plingade på, så vi tog med M till lekparken innan det var dags och äta middag. Sen hade vi en myskväll här hemma med godis och film <3

I
dag har jag tvättat lite och vikt en massa bebiskläder, sen har vi bara segat.. Min kära far var förbi på fika också.
Dom senaste dagarna, eller den senaste veckan ska jag väl säga, så har mina händer domnat bort hela tiden(?). Det är oftast när jag ligger och sover och då kan jag vakna av värsta paniken för att jag inte känner mina händer :-S Det började lite smått när jag fortfarande jobbade, men då var det oftast tummen och pekfingret på vänster hand som domnade bort, men nu är det båda hela händerna.
Någon som har varit med om liknande eller kanske vet vad det kan bero på?

Nu ska jag sätta mig i soffan och kramas med Max och titta barnprogram innan det är dags för duschen och sen sova för honom.



Liten Maximilian <3

Har precis kommit hem ifrån Ica Maxi, behövdes fyllas på lite här hemma med tvättmedel och diverse saker. Har köpt lite småsaker från Natusan till bebisen också, som våtservetter, babyolja osv.
Lilla bubben följde med mormor och Arne hem och han blir även kvar där över natten. Han fick två nya filmer som han ska titta på och sen skulle dom ha lite fredagsmys. Jag och R ska också ha lite fredagsmys. Vi tänkte först om vi skulle ha gått på bio, men jag pallar inte, eller min rygg pallar inte.. Så vi ska gå ut och äta och sen går vi väl förbi vid Maren och kikar lite, skulle ju vara en massa artister här ikväll(?). Eeeeeller så slänger vi oss bara på soffan med godisskålen och glor film hela kvällen ;-)


Pullan & jag på Stagedive förra sommaren <3

När vi vaknade alla 3 imorse så sa jag till R att nu kan min mage fan inte bli större, dom måste ha mätt fel eller något för jag måste vara längre gången än vad jag är.. Så började jag kolla igenom på datorn efter bilder när jag vänta Maximilian och ja..där fick jag! För min mage var mycket större med M, haha! Herregud..tur att jag inte fick några bristningar med honom och har inte fått det hittils med den här magen heller.....


Vecka 35



vecka 37



vecka 39

Prinsen är på dagis nu och jag sitter här och är lite smått irriterad..! Har precis varit hos läkaren, hade en tid där idag. Jag var där redan i Juni för att jag ville ta bort två leverfläckar som sitter ivägen och har gjort det ett tag nu och jag börjar bli riktigt less! Den ena sitter på halsen liksom, varje gång jag ska borsta håret, klippa mig eller Max ska killa mig blir jag rädd att man ska riva loss den fan. Och sen har jag en som sitter preciiiiis vid bh-kanten och jag har gjort mig illa på den miljontalsgånger! Ja men när jag var där i Juni i alla fall så ville dom inte ta bort dom eftersom det var sommartider och då vill dom helst inte skära och sy i en, så nehe tänkte jag och vart lite besviken för jag ville ta bort dom innan bebisen kommer. Så då fick jag en tid tills idag men när jag kommer dit så börjar han åma sig i stolen och säger "Nää men jag vill inte ta bort dom eftersom du är gravid, du får ringa efter att du har fött istället" Och då undrade jag såklart varför jag ens var där idag(???), kunde han inte ha sagt det redan i Juni?? Äh jag vart bara irriterad och drog därifrån, jag som hade sett fram emot att få ta bort dom nu, så man slapp tänka på det sen..

Nu ska jag äta min havregrynsgröt, slänga in en maskin med tvätt och sen ska jag ner till stan och fixa lite grejer.
Sorry för ett pms-inlägg, jag får skylla på mina gravidhormoner ;-) HÄHÄ!


Oj oj oj vad jag har varit trött idag, slog till från ingenstans(?) och jag har bara legat och sovit efter att jag lämnade prinsen på dagis.. Och snart ska jag gå ut i regnet och hämta honom också, eller ja om en 1½ tim, så jag hoppas att det har slutat regna då! Är fortfarande helt seg, men har fått i mig lite lunch i alla fall. Ska nog sätta på en tvättmaskin och ta en dusch innan jag ger mig iväg.

Maximilian har varit jägtteduktig inatt! Vi var ju på IKEA igår och köpte en ny säng till honom, en sån som 'stora' killar har och lillebror skulle ju få hans gamla spjälsäng ;-) Jag tänkte att det här skulle bli en jobbig kväll/natt och att han bara skulle vilja ligga hos oss eller något, men icke! Han sov heeela natten lång i sin nya säng och när han vakna imorse så var han så stolt över sin säng, hehe.. Nej men det var verkligen på tiden, fattar inte varför vi inte köpte den redan i våras.

Nu ska jag göra något vettigt istället eftersom man har sovit bort hela förmiddagen!
Och MERVI skriv till mig igen här och länka om du har någon egen blogg eller lämna nummer eller vad som helst så vi kan höras av :-)


Jag är helt död och bloggar imorgon istället..och en sak till; HALSBRÄNNA SUCKS!!!!!!! Jag smäller av om jag måste ha det såhär i 6 veckor till..............

Jag kunde ju såklart inte ligga på sofflocket någon längre stund, så jag sysselsatte mig med att leta fram en del av Maximilians alla gamla kläder och så la jag det i storlekshögar, så jag ser vad man kan köpa nytt av eller mer och sen är det bara att tvätta upp :-)
Efter att jag hade hämtat upp honom på dagis så chillade vi i lekparken med glass och lek tills pappa kom hem från jobbet och lagade goooodaste korvstroganoffen, yammie!
Sen har Sara och hennes mamma varit här på kvällskvisten och fikat lite. M fick jättefina kläder och en Sara-kick, så han var lite svår att lägga efter att dom hade åkt, hehe.. Men nu sover han i alla fall och jag ska kika lite tv innan det är dags för sängen. Imorgon ska jag till IKEA med min mamma, woho! M ska få en ny säng och sen ska jag kolla/köpa en byrå till sovrummet.


Gravid vecka 34
Längd: 44cm & vikt: 2,3-2,4kg



I magen:

Fosterfettet på barnets hud blir tjockare och lanugohåren är nästan helt borta.

Mamma:

Att känna sig utmattat är helt normalt. Svårigheter att sova, värk, viktuppgång och oro inför förlossning kan vara bidragande orsaker. Vila så ofta du kan.

Livmodern tränar sig inför förlossningen och det kan du känna av som förvärkar - en del känner du inte alls, en del är svaga och andra kraftiga. Om du lägger handen på magen kan du känna att den drar ihop sig och blir spänd.

Flytningarna blir allt rikligare.

Partner:

Har ni pratat om praktiska saker efter förlossningen? Ska barnet försäkras och hur ni vill dela upp föräldraledigheten? Diskutera den typen av frågor redan nu. Det kan också vara en god idé att införskaffa en bilbarnstol inför hemfärden från BB.

Mödravården:

Fortsätt att träffa din barnmorska varannan vecka


"Kom nu så går vi till bussen.."



"Mamma vänta på mig, jag kommer!!"



"Väntar på bussen.."



"Kollar på klockan"


"Nej nu är den faktiskt försenad, nu får den ta och komma!"



N
u är plutten på dagis. Vi höll på och 'försova' oss, så vi klev bara upp, slängde i oss lite frukost, klädde på oss och sen gick vi till bussen. Jag brukar ta bussen upp dit även om det inte är så långt och gå, men det är döden och gå upp för den där backen med barnvagn när man är gravid.... Så jag promenerade hem istället och nu skriker min rygg :-P Jaha vad ska man göra nu då(??), R tyckte att jag skulle lägga mig på soffan och vila, jag känner mig rastlös..men jag borde faktiskt passa på och vila nu, det är ju ändå därför jag är hemma! Så jag ska slänga mig på soffan, vi får väl se hur länge det dröjer innan jag blir rastlös och känner att jag måste göra något..

Igår så åkte vi hem till min mamma och hennes kille och åt middag, sen vart jag och M kvar där, som vanligt :-P
Nu har vi precis kommit hem, har varit och handlat lite på Ica Maxi och så var vi en sväng inne på skopunkten, Max behövde nya gummistövlar till dagis och sen valde han ett par coola skateskor med dödskallar på som också fick följa med hem. Nu ska vi nog inte göra så mycket, kanske blir en sväng till lekparken om min skalle orkar, har kännt mig jättesnurrig idag och jag skulle helst bara vilja gå och lägga mig..

Nej nu ropar prinsen och vill ha mellis!


Ååååh nu har jag suttit länge och tittat runt på internet och hittat massa fint som jag vill ha till bebisen! Allt från kläder, till åkpåse, gosig filt, overall, babygym, sängkläder, sängmobil. Visst kläder har vi ju från M, men man vill ju såklart ha lite nytt också :-) Och den här gången ska jag isf köpa eller önska till bebisen mest omlottbodys för det var sååå mycket smidigare att få på och av när dom är så små och till Max hade vi bara 3st sånna och resten var sånna man drog över huvudet..


















Idag är det 49 dagar kvar tills lilla V är beräknad och komma! ;D

O
ch förrgår var jag hos BM, har inte varit där på 2månader...... Och det visade sig att bebisen mår bra, magen växer på hade ett sf-mått på 34cm, så jag ligger på den övre kurvan :-) Men det visade sig också att jag själv inte mår så bra i kroppen.. Hade jättedåliga blodvärden så hon sa att jag skulle börja fundera på att vara hemma redan nu, först bli sjukskriven och sen ta ut mammadagar, men det ville jag såklart Inte göra eftersom jag vill ha dagar när han är här och inte ta ut en massa innan han ens har kommit! Men igår så kollade jag upp hur många semesterdagar jag har kvar osv och jag hade så mycket dagar så jag slutar jobba redan idag och har semester ända tills han är beräknad och komma :-D

S
å nu ska jag gå ner och väcka lillprinsen, så ska vi klä på oss och gå till dagis och sen ska jag jobba min sista dag, woho! Eller jag ska mest kramas och säga hejdå till alla, bjuda på fika och städa ur mina skåp hehe..


Ha en bra dag allihopa, för det ska Jag ha! :-D

Imorse när vi skulle iväg till dagis så skulle M såklart ha sina gympaskor på sig (han har knappt haft på sig dom på hela sommarlovet, då han sprungit barfota eller i sandaler/tofflor..) Han började i alla fall envisas och skrika "aj aaaaaj aaaj aj" och ja, skorna har blivit försmå helt plötsligt??? Aja det fick bli sandalerna och efter jobbet fick vi sticka ner till stadium och köpa nya skor. Han fick välja ett par själv som han tyckte var fina och sen valde jag ett par höstskor/vinterskor som var så grymt snygga och dom var inte dyra alls, så jag vart rätt paff! Jag ville nästan ha ett par till mig själv :-P

N
är vi kom hem lagade älsklingen en supergod middag och sen fick jag ligga på soffan och vila, var så skönt och behövligt med tanke på att jag inte sov en blund inatt.. Och nu ligger lillprinsen och sover och jag ska nog lägga mig jag med, är fortfarande jättetrött.



Såå söta!




Och dom Max valde, ett par blåa adidas, inte helt otippat :-P




Max ger sin "evil-look"

Idag har vi varit såå seeega.. Det vart rätt sent igår och vi kom inte i säng förns vid 1-tiden. Men trevligt var det i alla fall! :-) Vi hade några vänner här och sen kilade vi ner till stan och kollade på Nordman, sen hem till oss igen och dom andra satt och hinka vin och jag och Maximilian drack sockerdricka.
Det har varit skönt väder idag och R tog med sig prinsen till en stor lekpark som finns i närheten här på eftermiddagen, så kunde jag plocka lite här hemma efter igår och sen fixa i ordning maten, lasagne med fetaostsallad myyycket mumsigt! Och nu ligger vår lilla älskling och sover sen en halvtimma  tillbaka, men det är lika bra, för imorgon väntar första dagen på dagis efter ett lååångt sommarlov och jag börjar jobba igen.. Men det är ju bara för några veckor, sen får jag ju vara hemma ;-)














Min lilla prins har varit underbar mot mig idag. Jag förklarade att mamma hade ont i huvudet idag och att man måste vara lite extra snäll då och det har han verkligen varit <3 Han har pussat och kramat mitt stackars huvud och låtit mig ligga på soffan hela eftermiddagen, så nu känns det lite lättare i alla fall.
Vi var iväg en sväng och handlade också så då fick Max två nya filmer som vi ska titta på nu och ha lite fredagsmys, så det blir en lugn och skön kväll. R valde att sitta vid datorn, men det gör inte så mycket, jag är ändå inte på mitt bästa humör idag.. :-P


Nu har jag snart haft huvudvärk i en vecka..vad är det för fel????
Och idag går jag in i vecka 33, bara 55 dagar kvar nu!

Idag kom Sara förbi oss på morgonkvisten och lämnade paket till prinsen. Han fick en supertuff jacka och massa fina t-shirtar och tröjor, Max tacka så mycket! ;-) Sen begav vi oss ner till stan en sväng och kikade och åt lunch. Maximilian fick bestämma och vi skulle äta pannkaka och dricka fanta, så då blev det pannkaka och fanta, jag och S petade i en varsin sallad istället.. Sen har vi varit hemma hos Tanja och Devin och hälsat på och killarna lekte så fint, dom är verkligen ursöta tillsammans. Så nu får vi verkligen passa på och ses ofta när dom äntligen har flyttat tillbaka från Sundsvall.

Vi har precis ätit middag och nu sitter Max och tittar på film, så jag ska passa på och kika lite bloggar innan jag ska sätta igång och färga ögonbryn och ögonfransar..

Bjuder på några bilder från när dom här dagarna som vi har tillbringat ute hos min far och hans fru:


"Familjen Mupp"



"Max och Moffa kollar på karparna i dammen"



"Max matar fiskarna"


Älskling!



"Kör traktor"




Igår hade Max en toppendag verkligen! Och vi vill tacka alla som var där och gjorde hans dag <3
Han somna helt slutslagen i soffan kl halv 7 igår, innan dom sista gästerna ens hade hunnit gå, hehe.
Och ni ska se han här just nu, han fick så mycket roliga leksaker och grejer så han springer runt mellan varje grej och ska leka :-P

































S
en senare på kvällen hade ju jag och R tänkt att vi skulle fira lite eftersom det också var våran 5-års dag, men vi båda vad helt slut så det blev hämtpizza och sen vart det ju strömavbrott, så vi båda kröp ner i sängen och slocknade på två röda :-P









Tänk för 2 år sen så låg jag inne på förlossningen nu och sköterskan hade precis kommit in och sagt att jag skulle bli kvar där, för nu skulle vi få en bebis snart! Jag minns att jag var suuuper neeervööös och R fick sticka hem snabbt och hämta BB-väskan som jag inte hade med mig..


Här titta vi på M och undrade om det verkligen var sant, att den lilla som hade sparkats inne i min mage i flera månader, om han verkligen var här nu <3



Imorgon har vi såklart kalas och jag har fixat och donat lite här hemma under dagen medans R och Maximilian har varit ute på äventyr hela dagen :-) Jag har slagit in hans paket också som han ska få imorgonbitti. Han har igentligen redan fått sina födelsedagspresenter (studsmattan, rutchskanan och trehjulingen) men han måste ju få öppna något litet i alla fall på sin födelsedag som är från oss :-P

Nej nu ska jag kila ner i sovrummet och se vad herrarna gör, för jag hör mycket skratt och skrik där nere nu..fast det är dags och sova! ;-)

Måste börja med att säga att jag Inte gillar det där 'barnprogramet' Svamp Bob fyrkant......och  Maximilian ska såklart envisas med att titta på det hela tiden, uuääk! Det är ju inte ens roligt och det avsnittet som han sitter och tittar på nu heter spräckta byxor liksom? Och så står han och ska visa rumpan och alla skrattar..  Och nu sitter Max och skrattar för fullt............

Vi är precis hemkomna från badhuset och jag måste bara berätta hur duktig Max är på att simma nu. Han och jag tränade ju i fredags på att simma själv med armkuddarna och nu simma han helt själv! Vi behövde inte hålla han under magen, hjälpa honom att både sparka med benen och hur han ska göra med armarna, hjälpa honom att byta håll eller nånting :-)

J
ag ställde mig på vågen också och jag har gått upp 2kg på 2 månader typ, vet inte om man ska gå upp mer eller inte? Minns inte hur mycket jag gick upp med Max sådär varje månad..bara att jag stannade på 23kg +! Har inte varit hos barnmorskan på evigheter också, men jag ska dit om 2 veckor, så vi får väl se då vad hon säger :-) Sist jag var där tyckte hon att jag hade gått upp för lite, men då hade jag ju mått illa i flera månader också så det var ju kanske inte så konstigt, men nu mår jag äntligen bra! Magen växer ju på och lillen där inne är ju en liten knubbis, så allt är nog normalt, hehe.

Nej nu ska jag slänga mig på sofflocket med M och titta på film och kramas <3