När era barn började gå mellan och längs med möbler, hur lång tid tog det innan han eller hon gick utan stöd då?
Jag vet att det är olika från barn till barn, men det är ändå roligt att veta :-)

Nu har plutten fått vattkoppor, är väl därför han har varit hängig och dålig med maten dom senaste dagarna..Fast det beror nog på värmen också. Sara drog fort som fan i lördags när vi hade upptäckt prickarna (hon har inte haft vattkoppor) och sen tittade Bella förbi på eftermiddagen. Vi gick på promenad och sen satt vi och prata på våra altan, hur myigt sm helst!
Igår var vi och kalasade lite hos kusinerna i Järna, fast vi vart inte så långvariga eftersom Maximilian inte mår helt bra. Men det var kul att få träffa dom en liten stund i alla fall :-)



N
är vi var tillbaka här hemma igen så svängde vi förbi lekparken. Max fick gunga lite och jag och R klappade oss på magarna efter den goda planksteken vi precis hade smällt i oss.



Senare mot kvällen kom Karro och Henke förbi, så fick barnen "leka" lite. Så nu får vi hoppas att Oliver också får vattkoppor, för ju mindre dom är desto bättre är det.



Maximilian var jättetrött efter att dom hade åkt hem, han hade inte sovit på hela dagen så det var väl inte så konstigt.. Jag gick ner och la honom, gick smärtfritt.. sen efter en halvtimma ungefär så vaknar han och efter det var han vääääldigt "flamsig" eller vad jag ska säga. Han satt och skratta åt, ja ingenting(?), sen la han sitt lilla huvud mot min arm blunda i 10 sek, sen börja han veva med armarna och skulle försöka krypa ur soffan (gick inge bra eftersom han var så trött). Sen la han huvudet mot kudden, vila ögonen i 10 sek, skratta, vila, försökte krypa, vila..osv osv.. Så höll han på hela kvällen, försökte lägga honom flera gånger men det vill han inte, då vart han förbannad.. så jag fick lägga honom på golvet med en kudde och sen somna han där. Han hade liite feber, men inte mycket. Men han verkade riktigt övertrött och tyckte att precis allt var roligt..tokiga unge :-)



Precis innan jag skulle bära ner lillen och lägga både honom och mig så kommer R springades upp för trappan med handen för munnen..ni kan ju räkna ut resten själva.. Han har sprungit upp och spytt flera gånger inatt och han klagade redan igårkväll på att han mådde illa och kände sig konstig i magen. Han har mått piss hela morgonen, men nu verkar det ganska lugnt. Jag hoppas verkligen att det bara var matförgiftning och att han inte har åkt på någon magsjuka.. Vill inte att Max ska bli magsjuk igen..och jag vill inte heller bli dålig såklart.







Nu har jag varit seg på att skriva igen, men det blir så när det här fina vädret är framme! Träningen i torsdags gick i alla fall bra, jag känner fortfarande i benen och armarna..men det är skönt + att man börjar se musklerna nu, mohaha! Och jag har gått ner 2kg på ca 2 veckor, fast jag igentligen inte behöver gå ner..men jag har ätit som vanligt, så det måste ju bero på att jag har börjat träna (?), jaja jag får gå ner HÖGST 2kg till, annars blir det för benigt :-)
I
går skulle vi igentligen ha varit till Kyrkis, men Sara överasskade mig och Maximilian på morgonen, så vi var ute och gick och hade lite picknick i solen. Sen stannade hon kvar här över natten också, supermysigt! Vi satt och snackade skit hela kvällen och några timmar in på natten och imorse hade hon tagit Max så jag fick sovmorgon, så gullig! Skulle ha åkt ut till min pappa idag, men imorse började Max spy och ville inte äta.. trodde först att han hade åkt på magsjukan igen, men det är nog bara värmen. Han har inte ätit så mycket idag, men har varit duktig att dricka vatten och vätskeersättning och lite vällling. Och han har inte spytt sen imorse, så det är ju skönt. Vi har varit ute hela dagen, han har sovit i vagnen för det mesta och jag har solat. Har massa fräknar i ansiktet och så har jag fått på bröstet och armrna, så nu är jag frääääknig ;-) Hoppas det försvinner lite.. Bränt mig lite på näsan har jag ockå gjort.

Mer än så har vi inte gjort, så nu kommer lite blandade bilder från dagarna.. Och hoppas ni alla har haft det myyysigt i solen som vi har haft!

Jag har inte haft någon lust att blogga på några dagar, som ni kanske märkt. Men vi har gjort en hel del och det har hänt en hel del, bla. med min morfar som är sjuk i cancer och han mår inte så speciellt bra just nu så man känner sig lite nere.. Men det ska nog gå bra och jag hoppas att vi får ha honom i livet ett tag till i alla fall!
Idag har jag och Maximilian haft sällskap utav Bella i några timmar och sen har jag varit och kickboxas lite, jobbigt men skönt. Sen har vi inte gjort så mycket mer...lekt en massa typ och Max har sagt hela dagen sen han slog upp sina blå "mama, maaam, mamma, maaaaamaaaaaa" och hasat efter mig och dragit sig upp i mitt knä, R är riktigt avis kan jag säga ;-) Han är såå mammig just nu och lite orolig på nätterna, misstänker att det är den tredje tanden som spökar..

Bjuder på lite blandade bilder från dagarna som gått, sen ska jag gå och sova och vila kroppen, natti natti!

Min vackra kusin Sara (ja, hon jag hänger med väldigt mycket), hon spelar i alla fall i damlaget i innebandy och idag vann dom sm-guld. BRA SPELAT SARA!  Efter förlusten förra året så visste jag att dom skulle vinna idag, dom har varit riktigt peppade ;-)


Jag är stolt över dig hjärtat!
Vi har haft Maximilians farmor på besök, vilket har varit riktigt trevligt! Max var lite blyg i början, men sen släppte det och han vart sitt glada jag :-) Han har börjat ställa sig upp emot möbler igen, han slutade med det i någon vecka och jag antar att han vart rädd efter alla smällar i skallen. Men nu har han börjat lite smått igen och han verkar lite stadigare i benen, fast han har ju ramlat en hel del idag, men inte så många gånger som förut hehe.. Sen så tror jag att han håller på att få en 3:e tand också, för han har dregglat så fruktansvärt mycket dom senaste tre dagarna, det rinner verkligen ur munnen på honom och han tuggar på allt. Men vi får väl se..gick ju trögt med dom första två :-P

Bjuder på lite bilder från idag, sen ska jag försöka få lillen i säng..han verkar lite väl uppe i varv nu och är inte så sugen på att sova.. ;-)

Idag har vi varit på ikea. Var faktiskt en bra dag! Maximilian var glad och snäll och jag och R var sams heeela dagen lång :-) Brukar oftast bli så att när vi åker dit så är vi inte alltid överns om saker och ting och R blir så jävla stressad och hysterisk = röka, när det är massa folk överallt. Men idag behöll han lugnet. Vart lite småplock bara och sen spana vi på garderoben vi tänkt beställa,men vi avvaktar lite tills vi är helt säkra på vilken vi ska välja, är ju ändå ett par tusenlappar vi pratar om..


Väntar på maten..


På den här bilden är han så sjukt lik min lillebror när han var 1-1½ år!

J
ag är helt slut nu och ska sova vilken minut som helst.. Max var också helt slut när vi kom hem, han orkade knappt leka eller något..och sen decka han på soffan, så söt :-)
O
ch imorgon kommer R's mamma hit och hälsar på, så då måste vi ju vara pigga och glada, så jag ska nog sova nu. Natti natti ;-)


En väääldigt trött kille..
När jag hade stängt ner datorn efter förra inlägget så plingade det på dörren och  där stod Sara, om jag vart glad! ;-D Blir alltid glad när hon kommer, jag skulle kunna umgås med henne 24/7 utan att tröttna. Beror nog på att vi är så lika varann och kan skratta åt precis vad som helst. Vi väntade tills Max vakna och sen klädde vi på oss och gick ut. Vi hamnade nere på stan, först på konsum och sen på donken. Har inte ätit det på jättelänge och det var ju en besvikelse, som vanligt..det är fan inte gott! Förutom coca colan då..den är farligt god.
Var en massa barn där och Maximilian vart helt till sig (vi MÅSTE förbi öppna förskolan på fredag!), man ser ju hur glad han blir, fast ändå ganska reserverad..men det är väl för att han inte träffar så mycket barn. Han fick en ballong också av en tjej som jobba där, den var riktigt spännande och han försökte banka med den, som med allt annat som ska bankas och slås i bordet/golvet ;-)



S
en har vi inte gjort så mycket mer. Lekt här hemma, satt på en diskmaskin och nu ligger prinsen och sover i sin egen säng, såklart..hehe.

Nä nu ska jag kila iväg och sola lite, färgen har ju försvunnit eftersom jag bara har varit innomhus eller påklädd från huvud till tår dom senaste dagarna..buhu.
Idag kom den dagen som jag fruktat för sen Maximilian börjat röra på sig och aldrig vill vara still! Jag la honom i våran säng, såg till så att han somna..mura in honom med täcken, kuddar och ja allt som "ska" få honom att ligga kvar där han ligger. Sätter på babyvakten och går upp på övervåningen och sätter mig i soffan. Jag hinner inte sitta i mer än 1 minut, sen hör jag i babyvakten "oooo oooh" och en sekund senare hör jag hur det brakar till och sen ett skrik. Jag har nog aldrig sprungit ner så fort i trappan som jag gjorde idag, men R hann före för han satt vid datorn. Och där på golvet nedanför sängen låg min lilla skrutt, jätterädd vart han :-( Som "tur" var rasade han inte in i sängbords kanten och han landa på kuddarna som låg nedanför.. Resultatet vart en kramig bebis med ett blåmärke på armbågen och två röda märken i pannan. Nu ligger han i sin säng och sover och jag ska sluta vara så lat och börja lägga honom där hela tiden istället!

Något som irriterade mig var att R försökte få det att låta som att det var MITT fel och då fick jag ju bara ännu mer dåligt samvete och kände mig som världens sämsta mamma.. Han tyckte att jag kunde ha ställt babyvakten närmre honom och sen börja han skälla och fråga ut mig om han verkligen låg och sov när jag gick ut ur sovrummet och bla blaaa bla.. Men eftersom det är Jag som lägger honom och allt annat, så tycker jag inte att han ens ska säga något, för det kunde ha hänt honom med! Vad ska han säga sen när han är pappaledig och Max kanske klättrar ur spjälsängen och slår sig..vi får väl se då, om det skulle hända.

Nu har jag blivit sjuk, eller jag har inte feber och så..utan är mer snorig och ögonen rinner. Så vidrigt! Men jag tvingade mig själv att vara ute på gräsmattan med Maximilian en timma i alla fall, väldigt kämpigt kan jag säga.. ;-) R är lite mer på tyck-synd-om-mig-jag är "sjuk" humör. På tisdag ska han fan jobba, jag orkar inte ha honom längre, haha. Går runt och retar mig på honom hela tiden, även om det var skönt dom första dagarna..men inte mer än vecka uuäääk! Max är frisk, han hosta bara och snora lite i två dagar sen försvann det, som tur var!
Min gulliga mamma kom hit idag och lagade potatisgratäng, kött och massa sallad..jag kände dessvärre ingen smak, så jag kunde lika gärna ha ätit kattmat till middag. Men man vart ju mätt i alla fall! Sen tog hon Max en stund och gick på promenad så jag fick vila. Är helt slut när han far omkring överallt och när man själv inte känner sig helt 100 i kroppen så blir ju allt sååå mycket jobbigare..

Och jag bara läääängtar tills vi ska göra om här hemma, kommer bli så snyggt :-D Jag tror att vi har bestämt oss för vilken garderob vi ska köpa och soffa, bord och matta har jag hittat så det är klart. Just nu sitter jag och tittar på lite tapeter till fondväggen och färger till sovrummen, finns ju så mycket fint att välja på!

Nej nu ska jag försöka sova..och inga bilder har jag att bjuda på..booring iknow. Hoppas ni alla haft en trevlig påsk!
Idag har jag och fröken Sara varit och simmat, bastat, badat bubbelpool, smällt i oss hambrugare + läsk, snackat en massa skit och haft riktigt mysigt :-) Sen fick jag massage och det var såååå skööönt! Vi sket i att träna, vi kände att det räckte med att simma och jag är ändå helt mör i kroppen från igår, hehe. Jag passade på att väga mig också och jag måste erkänna att jag vart faktiskt väldigt glad! Och jag kan utan dåligt samvete vräka i mig chokladpuddingen jag har köpt till mig och R ;-)



När vi kom tillbaka hem till oss så var i helt slut! Max vaknade lagom tills att vi kom ,så jag kunde pussa och krama på honom. Kändes som att jag hade varit borta från honom hur länge som helst, även om det bara var några timmar :-P Sen tog vi en promenad bort till affären och handla lite och nu sitter jag här OCH snorar...Hoppas fan inte att det blir värre än såhär, det orkar jag inte, bläää.. Maximilian har inte hostat och snorat så mycket idag och R är på bättringsvägen.


Maximilians pussar är godast i världen!
Det är helt sjukt hur dom här små människorna kan göra oss så lyckliga! När jag skulle lägga Max så la jag mig brevid honom som vanligt i sängen och så vände han sig emot mig, la sin lilla hand mot min kind, tittade in i mina ögon och gav mig ett leende och sen somna han. Jag måste erkänna att jag vart tårögd och alldeles varm i hjärtat, går ju inte ens med ord att beskriva hur mycket jag älskar honom <3 Mitt lilla hjärta.
Träningen gick bra och jag var helt slut när jag kom hem. Som tur var så ville min lilla sjukling vila med mig, så vi sov 2½ tim här på eftermiddagen! ;-P Skönt som fan var det i alla fall, med tanke på hur natten var.. Imorgon blir det att simma och jag har skanat det sååå mycket!! Har inte simmat sen graviditeten och fick ju sluta göra det när jag blev för tung och "portades" från tävlingsbassängen ;-)  Jag hoppas att jag kommer att komma igång och simma igen, några gånger i månaden i alla fall!
Prinsarna här hemma fick påskägg av mig idag också, R's innehöll godis, godisråtta som han är.....hehe. Och Maximilian fick vaniljkrokar, en tuff griaff och en till nappflaska.

Vilken liten fegis jag har här hemma.. alltid när han ska ta sig nånstans från sittandes så hamnar han i krypställning, han står och gungar ett tag men sen "kastar" han sig på mage och hasar iväg istället..ska han inte börja krypa istället(??), fast det går ju lika bra och hasa, han är ju riktigt snabb nu och är borta på bara någon sekund. Som nu när jag har försökt att få ihop det här inlägget, det har tagit mig ca 30 min bara för att jag måste springa och kolla så att han inte gör något  som han kan göra sig illa på ;-P


Nu ska vi leka lite innan det börjar bli dags att göra sig i ordning för natten :-)
Igår eftermiddag kom min pappa och hans fru förbi och lämna lite påskägg till Maximilian, väldigt uppskattat av Max kan jag säga ;-) Fast han tyckte nog mer att själva äggen var roligare än innehållet, hehe. Han fick i alla fall två ägg, ett med en keps och snusnäsduk från PoP och nya badankor som blinkar och lyster. Och det andra ägget innehöll ett jättetsött litet set med hink, spadar och lite grävgrejer, en liten hund som skäller och en bitring, tack tack säger M :-)
 
Sen på kvällen så började Maximilian hosta..och hosta, och hosta! Inte så konstigt kanske med tanke på att det är det enda R går runt här hemma och gör.. Jag hoppas bara att jag ska få slippa bli sjuk.. :-( Lillen vaknade ett par gånger inatt också och bara skrek. När han vaknade runt 12-tiden var han helt otröstlig, det var inge roligt.  Sen tillslut med hjälp av lite välling så somnade han om, men han har vaknat ungefär varje timma och skrikit.
Just nu springer han runt här i sin gåstol och snorar och hostar, men han är glad ändå ;-) Vi får se om hostan blir värre eller inte, annars får vi väl åka till farbror doktorn och få lite hostmedicin.

Nu ska jag väcka R och göra frukost åt oss, sen blir det kickboxning för min del, woho! ;-)
Det vart ingen träning idag, för min mamma hade sovit så dåligt inatt och R är sjuk här hemma så han orka inte ta hand om Max :-( Jag har såklart varit ute på våran promenad och efter den och massa lek ute så var det dags för lunch så jag gjorde i ordning smoothie med jordgubb och banan till mig och mina älsklingar. Den vart jättegod!


Max fick också smaka såklart :-)

Men imorgon blir det i alla fall att träna och på torsdag ska jag och Sara ha lite "tjej-dag" kan man väl säga..vi ska bada bubbelpool, simma, träna och basta, sen skulle jag få massage också, LÄNGTAR!

Nej nu kommer Sara så jag ska inte sitta här mer :-)

Idag blir våran lilla prins hela 8 månader, fy vad tiden går fort!



VI ÄLSKAR DIG!!!
Äntligen är det vardag igen och jag kan titta på alla mina program! ;-)
I förmiddags kom min mamma hit och gullade med Max medans jag städa ur och rensa i våra skåp i köket, behövdes verkligen!! Sen gjorde vi henne sällskap bort till hennes jobb och fick oss våran dagliga promenad. Eftermiddagen spenderade vi ute på våran gräsmatta med Sara, har blåst lite men var skönt ändå att sitta i solen :-) Sen har jag och R suttit och planerat hur vi ska göra om här hemma. Maximilians rum ska målas om och köpas möbler till, vårt sovrum ska målas om, fondväggen ovanför trappan ska verkligen målas om..sen ska vi bygga en ikea-garderob i hallen och till vardagsrums delen ska det köpas ny soffa och matta. Sen ska vi såklart möblera om lite, så att det blir lite mer öppet och mer plats för Max att röra sig omkring på :-)  Kommer att bli superfint! Imorgon på förmiddagen sticker jag iväg och tränar, längtar faktiskt, även om träningsvärken i magen inte har släppt hehe. Men det är skööönt, då känner man att man har rört på sig.


Vi ska ju köpa en ny vagn åt lillherren också, har hittat en som jag gillar. Så antingen om vi säljer våran nuvarande vagn till R's  kompis och hans tjej som ska ha barn i sommar eller om någon annan hinner före (??) ;-)




Att man kan känna sig så pigg och fräsch bara av att ha fått lite färg :-) Jag ska nog iväg och fusk-sola lite ikväll för att bättra på brännan, hehe.

Carro och Henke var förbi och lämnade hjälmen som Oliver hade i början när han börja resa på sig och jag kan säga att Max gillade den INTE!



Han tog av sig den hela tiden och knöt jag den hårdare så drog han så att snöret skavde under halsen på honom, så vi får se om vi kommer att använda den eller inte.. I värsta fall får han väl fortsätta att slå i huvudet tills han lär sig att bli stadigare :-) Nu lät jag jättehård, men vafan ska man göra haha.
Imorse fick jag lite sovmorgon, ända till 09:00 ;-) Haha.. Men det var skönt, är ju ändå så tråkigt väder ute. Men vi har i alla fall varit ute på en promenad här på förmiddagen och nu håller jag på och tvättar sängkläder, ska passa på att tvätta soffkläderna också idag. Maximilian är på betydligt bättre humör, så det känns bra. Hans små pärlor blänker så fint varje gång man får ett leende ;-P Just nu springer han runt i sin gåstol och skriker på allt som kommer i hans väg.



Jag och R hade en liten disskusion här på morgonen också om vad man tycker eller säger är ett barns första ord. Jag tycker (och det tyckte R också efter att jag fått förklara typ 3000ggr att det låter mest vettigt) att när ett barn t.ex pekar på lampan och säger "lampa", eller något ord som liknar lampa i alla fall, det tycker jag är ett ord som man kan räkna med.  Maximilian har ju hållt på och sagt "mam,maama, mamma" och sådär i tomma intet, men nu sträcker han upp armarna och säger "mama" när han vill komma upp och vara i famnen, så det är ju ett första ord då, enligt mig då ;-)

Vad tycker ni om de här och vad räknar ni som ert/eller någon annans barns första ord är?

Åh vilket underbart väder det har varit dom här två dagarna! Igår skulle vi ha varit en sväng på öppna förskolan men Maximilian var väldigt grinig och känslig pga tand nr.2, så jag ville inte utsätta dom andra barnen för hans gnäll och skrik ;-) Sara kom förbi på morgonen och sen var vi ute och gick några kilometer i solen. Och när vi kom tillbaka hem till oss så var Max trött och ville sova, så då passade vi på att sola här på våran altan och vad mycket färg vi fick! Var helt vindstilla också, så man svettades ganska mycket :-P Senare på kvällen fick jag se att jag hade bränt mig lite på näsan, men imorse när jag vakna så var det brunt istället, tur det!



Idag tog jag en promenad hem till min mamma och lämnade Max kvar där, medans jag och Izabella gick och träna. Hon körde väldigt hårt med mig idag och jag fick många straff, haha.. Men det var skönt. Vi tog en promenad dit och hem också i rask takt och det tar ca 45min x2 och så cykla vi i 15min som uppvärmning + 15 x3 benlyft, så jag lär ju ha träningsvärk i benen imorgon! Vi körde rygg, armar och mage också..så nu känner man sig ganska mör. Nästa vecka kör jag nog några pass istället, bara att styrketräna tycker jag blir så tråkigt..skönare att röra lite på sig och göra något annat också!


Usch vilken dålig dag jag har haft idag. Kände redan imorse när jag vakna att jag var på dåligt humör, kanske inte så konstigt heller med tanke på att jag har fått min första mens på ja, 1½ år(???) PMS-Emelie kan vi kalla mig. Maximilian har varit gnällig så det gjorde ju inte saken bättre..men det var tand nr.2 som bråkade med honom, den håller på att komma upp mer och det såg inte så skönt ut i munnen på honom. Ingenting har varit roligt i alla fall, han ville inte byta kläder, inte byta blöja, inte klä på sig ytterkläderna, inte äta vanlig mat, inte leka med sina leksaker, inte busa med mig eller R (förutom här på kvällen då) och det enda som var roligt var att dra i sladdarna och göra allt man inte får göra, men det är väl alltid roligast ;-)

Så nu har jag klagat av mig lite, men man kan ju inte alltid ha bra dagar!

N
ågot som är roligt är att våran lilla tjej är hemma igen :-) Jag ringde faktiskt brandkåren...och dom var supertrevliga och skulle komma så fort dom hade tid över. Någon timme efter att jag hade ringt så ringde dom på mobilen och frågade om jag kunde komma och möta dom vid trädet hon satt. Och ut från brandbilen kom 5 killar, liiiite pinsamt tyckte jag att det var..kände mig som värsta tönten som var orolig för att min katt inte ville komma ner, haha! Men dom var roliga och väldigt flirtiga måste jag påstå! I alla fall dom 3 yngre killarna :-P
Så idag har vi haft en vääääldigt mysig och kelsjuk katt här hemma. Hon har följt efter mig hela tiden och ville sitta i mitt knä för det mesta, hon har t.om gått fram frivillt till Max och låtit honom dra henne i pälsen hur mycket han har velat :-)



M
ax håller på och hostar också, men jag vet inte om han håller på och låtsas-hostar som han gör hela tiden och för att han hör att R går runt och hostar hela tiden..vi får väl se inatt och imorgon.

Nu ska jag gå och lägga mig, är helt slut efter den här dagen och så ska jag hoppas på en bättre dag imorgon!
Igår åkte vi ut till min farmor och farfar och pappa och resten av gänget. Var så himla härligt väder och vi var ute hela långa dagen, superskönt! Pappas hund var däremot inte lika rolig.... Han är så förbannat stor och stark och skulle hela tiden vara på mig, Maximilian och vagnen. Så jag fick ju ryta ifrån ett antal gånger. Sen luggade Max min farmors hund, men han tyckte bara att det var kul när hon tjöt ifrån och fortsatte att hasa efter henne och försökte dra henne i pälsen :-P Men hon kom såklart alltid undan och när vi åkte så tror jag att hon var ganska lättad över att få ligga ifred i sin korg och sova, hehe..

Idag är R hemma från jobbet. Han har blivit förkyld och har feber, så det blir väl att pyssla om honom, städa och dona lite här hemma och sen ska jag fan dra ner katten ifrån trädet, nu är jag trött på att hon sitter där! Hur jag nu ska klara det då.. hon sitter ju några meter upp och själv är man ju bara 1½ meter lång ;-)

Nej nu gnäller min lilla fis, han har redan hunnit slgait i huvudet FEM gånger här på morgonen!