Det är så fint väder ute och jag VILL GÅ UUUUT! Men det går ju inte.. Max är så kinkig, gnällig och gråter för typ allt. Ögonen är glansiga, snoret rinner och hans hosta är förj*vlig. Ingen feber har han i alla fall. Lilla gubben!













Jag är så uttråkad så ni anar inte.. Längtar tills R kommer hem från jobbet, för då ska jag åka och storhandla mat haha!

Jag och Maximilian sitter och kikar lite på nya skor och jacka till honom

Den här jackan kommer det bli:




Maximilian tyckte dom här skorna:



Och jag tyckte dom här:




Jaha då har Maximilian blivit genomförkyld. Eller han har väl vart det ordentligt sen i lördags och haft feber på kvällen/natten. Men inatt har han i alla fall inte haft någon feber, men han vaknade där vid ett-snåret och ville gå upp och dricka vatten och sen gick vi och la oss och somna om igen. Så denna vecka blir det inget dagis! För nu måste han bli helt frisk till helgen, för då ska han börja och dansa, på FunkyKids :-)

Och igår gjorde vi inte många knop här hemma.
Jag och R var ute med lite vänner och slirade i lördags, fast ingen av oss vart bakis som tur var! Men man var ju lite trött ändå, hehe.. Men det var en jätterolig kväll och jag är helt chockerad över att jag inte ens vart onykter(!), med tanke på hur mycket dricka och shots jag fick i mig, men det kan väl bli så ibland och det är ju bara S K Ö N T! Jag och älsklingen tog t.om en promenad hem från Berget, mysigt.
Min snälla mamma som sat barnvakt hade gjort middagen färdig till oss, så det var bara och värma. Inte ens det behövde vi anstränga oss för att göra igår, tack mami!

Och ingen träning verkar det bli för mig den här veckan då, om inte Max lyckas bli bättre.. Nu ligger han nerbäddad i soffan med Chanel och myser. Och Vincent ligger här på golvet och kämpar med att vända sig från rygg till mage, åt andra hållet går det enkelt, men nu är det armen som är i vägen och då blir han en liten suris ;-P







Fråga inte om min facking hamster-min, HAHA!!!

Idag är det en ledsam dag, en dag jag aldrig kommer glömma. Men samtidigt så är jag glad för att han slipper lida mer..

Såhär skrev jag i min blogg den 30:e januari 2010, samma dag som jag fick veta att jag var gravid med Vincent:

"I torsdags den 28:e januari kl 19:00 gick min älskade morfar bort. Jag höll och pussade hans hand ända tills änglarna kom och hämtade hans själ. Även om det var ledsamt och tragiskt så var det så vackert. Nu slipper han lida mer, slipper gå igenom fler cellgiftsbehandlingar, nu har han det bra och dansar på molnen. Ukki, Minä Rakastan Sinua <3"

Eftersom jag fick veta där i samband med att han gick bort att jag var gravid och sen att vi väntade en till liten pojke, så ville jag att han skulle få heta något som började på bokstaven "V", eftersom min morfar hette Veikko. Och då fick det bli en liten Vincent.

När ett ljus släckts, så tänts ett annat..


Min morfar håller så stolt i Maximilian 2mån

Igår efter att jag hade lämnat Maximilian på dagis så tog jag en promenad hem till min kära mormor. Helt slut efter att ha svettats hela vägen dit och flåsat i backarna. Satt mig i soffan och vila i 10min sen var det dags att gå upp på övervåningen och använda träningsbänken! Har inte styrketränat på 2år så ni kan ju tänka er hur otränad man är..inte i benen då, eftersom man är ute och går mer eller mindre varje dag ;-9 Men resten av kroppen jisses.. armarna ska vi inte ens nämna! Jag är nog klenare än Max!
Efter att jag hade tagit en dusch och satt mig i soffan och varvat ner så bjöd mormor på pannkakor och bär mmmm! Sen tog vi en promenad ner till stan, eller hon vek av lite tidigare och sen gjorde jag mina ärenden jag hade. Sen fuska jag och tog bussen upp till dagis, fast jag skulle ha gått! Hämta M, han ville inte gå hem, hem snabbt och fixa mellis till honom, Vincent sov fortfarande så jag passa på att lägga mig på soffan i 10min. Han vaknar och vill ha mat, jag börjar leta frenetiskt i väskan, skafferiet, skåpen VAR I H*LVETE ÄR ERSÄTTNINGEN?!! På min mormors bänk i köket, såklart och allt är slut hemma.. Slänger på kidsen och mig själv kläder igen, Max ska bråka lite extra med att få på sig sina ytterkläder bara för att jag är så stressad och Vincent låter som att han ska svälta ihjäl i vagnen.....Halvspringer till affären, benen skriker av trötthet och börjar kännas som spaghetti, roffar åt mig två paket och ett litet tetrapack med färdig ersättning, betalar, matar Vincent och sen hem, igen. R kommer hem inte så långt efter oss, han får laga mat medans jag plockar här hemma och städar lite. Maximilian skriker att glassbilen står på granngården mitt emot, fan vi har lovat honom flera veckor i rad att "nästa vecka kan vi köpa glass av glassbilen..jag slänger på oss kläderna, igen, vi springer dit, han ska ha alla glassar, sen kommer vi överns om ett bra paket, vi går hem. Vi äter och sen ska killarna börja göra sig i ordning för läggdags, lägger oss tre i sängen och tittar på Bolibompa. Någonstans mellan 18:40-19:00 har vi deckat, jag var helt slut.
Meeen det var ju tur att jag somna så tidigt, för den minsta krabaten i vår familj har hållt mig vaken här inatt med sitt jollrande.. Helt kolsvart i sovrummet och ändå så ligger han och bubblar för fulla muggar? Bra fantasi har dom i alla fall! ;-)

Så när min klocka ringde imorse kl 7 var jag allt annat än pigg.
Fråga Max om vi inte skulle skippa dagis idag och mysa hemma istället, det ville han såklart ;-)
Så nu sitter jag här med träningsvärk i hela kroppen, mest i magen, men jag gillart! Vägde mig igår också så nu har jag 4,5kg kvar att gå ner.
Vi får se vad vi hittar på idag, men det blir nog en tripp ner på stan i alla fall. Måste handla dricka till mig och R till lördag och sen lite snacks som jag och Maximilian ska ha imorgon när vi ska fredagsmysa. Pappa han ska på middag med jobbet & 'fira' att han har jobbat 10år på sitt jobb, bara ett år efter liksom.. så vi får mysa själva!
Imorgon ska vi också till min morfars grav och sen hem till min mormor. Känns inte som att det var ett år sen du gick bort, vi saknar dig och hoppas fortfarande att du ska komma hem snart!


Jag vill ha sommar..




Kl 6:15 vakna jag av att en glad och pratglad Vincent låg i sin säng och testade röstresuserna. Jag var däremot inte lika pigg och glad. Alltså jag fungerar inte som människa innan kl 7 när det är vinter och mörkt ute, jag är tröttare än döden! Aja och nu ligger han och sover igen och jag är för pigg för att sova..men jag ska nog smyga ner och lägga mig brevid Maximilian och kramas lite.
Sen ska vi iväg och träffa tjejerna+bebisar och idag ska Max också få följa med :-) Sandra tar med sig Alexander också så då kan dom få leka idag.

Maximilian gjorde ALLT för att inte behöva gå till dagis idag.. Först ville han inte vakna, min klocka ringer 7 och när klockan var 7:30 så klev han äntligen upp. Sen satt han och tog myrtuggor av mackan så klockan hann bli 8 och vi brukar gå hemifrån runt den tiden, så jag fråga om han inte ville stanna hemma istället och skippa dagis idag och då sken han upp som en sol och for ur stolen och sprang ner till sitt rum och börja leka :-) Vi testar idag att vara utan blöja, men det har redan hänt en "olycka". Men det är bara att träna träna!

Nej nu ska jag fortsätta rensa här hemma och fota grejer som ska säljas, hur kan man samla på sig så mycket grejjer?? Fattar inte..


Älskar dig!

Idag är det världens bästa Saras födelsedag! Vi ska dit lite senare och mysa ;-)



Idag fyllde prinsessan Olivia 1år. Så vi har varit där och kalasat idag, sen åt jag och R en tidig middag på stan medans grabbarna vila i vagnen. Maximilian fick en "fun box" från sibylla sen när han vakna, det vart han glad över och smällde i sig alltihopa! ;-P
Nu ligger killarna på soffan och kollar hockey, blir bara slappar-kväll. Kolla på fångarna på fortet och smälla i oss godiset som vart kvar från igår, hehe.


Mina fina fina älsklingar <3


Mmmm baaanan




Trötta killar efter kalaset

<3 Och idag har VINCENT namnsdag <3


Nyvaken & söt efter förmiddagsluren





..Kl 7 stod lilltjejen brevid mig och kraffsa på täcket och ville bli klappad, fast det gjorde inget för 7-timmars sömn räckte för mig :-) Vincent har precis vaknat och ligger i babygymmet och snackar för fulla muggar! Och snart kommer Max hem, som jag längtat! Då ska vi gå bort till affären och handla lite till middagen ikväll och lite till fredagsmyset.


"Jag vill kramas!!"

Kors i taket, Vincent orkade hålla upp sina blå till 20:00! Ska bli skönt att få sova längre än till kl 7 som vi gör alla andra dagar när klockan ringer grrr.
Han var så busig här nu innan han somna. Han brukar alltid sova med snuttefiltet över ansiktet och jag brukar vänta tills han somnar så tar jag bort den, blir så nojjig för att han ska kvävas eller något :-P Och ja så skulle jag ta bort den, men då hade han inte somnat och när jag drar bort det försiiiktigt så tittar han på mig och börjar skratta HÖGT, hehe så söt! Såå jag lägger tillbaka den och han gosar in ansiktet i den och sen kikar han fram igen och börjar skratta och så höll han på så några gånger innan han somna..aah så nu sitter jag här och känner mig varm i hjärtat :-) Finns inget bättre än när ens barn är glada och skrattar, eller hur mammsingar??!! Fick höra den andra prinsen skratta i telefonen också innan vi sa godnatt. Längtar tills imorgon när han kommer hem igen :-)

Jaha nej nu ska jag göra lite popcorn och slänga mig på sofflocket, R är på hockey så då får jag äta mina popcorn ifred, YES ;-)







Efter att jag hade vinkat av prinsen på dagis så tog jag en promenad ner till stationen. Där mötte jag och Vincent upp Frida & Noel och sedan tog vi tåget mot Järna. Vi mötte upp Bella med barnen och sen vart det lite shopping innan vi bestämde oss för att äta lunch. Satt och prata/åt ett tag och sen började Bellas dotter Mindy tycka att det var tråkigt och sitta i barnstolen (vilken 2-åring skulle inte tycka det, hehe..) så vi köpte med oss semla/tårta och gick hem till Bella och fika. Några timmar senare kände jag och Frida att det var dags att börja röra oss vidare..hon skulle tillbaka till s-tälje och skulle på middag hos kusinerna som inte bor så långt därifrån Bella bor.
Precis när jag har vinkat av Frida så känner jag att det inte går att köra vagnen längre??! Kollar på högra sidan av vagnen och då ser jag att däcket är helt tomt på luft! Vi hade våra vagnar ståendes nere i deras trapphus och Fridas vagn hade dom flyttat på, men min såg orörd ut, men det var den ju inte.. Jag släpar vagnen in på Apoteket där i Järna och där blir jag ståendes tills jag blir hämtad med bil och sen lagar min mosters snälla man däcket, tack tack tack! Jag är helt sämst på sånt där och vet inte hur man gör..Vi åt en god middag och efter lite godis och tv-tittande så kände jag att det var kanske dags att röra sig hemåt igen. Vincent somna för natten när vi var påväg till bussen och jag decka direkt när vi kom hem.. Bra dag alltså!

Idag har jag och Vincent legat och myst i sängen hela morgonen <3
Skönt att få lite egentid med honom också, bara mysa o vara. Maximilian har sovit hemma hos mormor och ska göra det idag med....usch vad jag saknar honom när han är borta sådär!! :-P

Nu ska jag sätta på kaffe och ta fram bullarna, min mormor kommer strax över på fika <3

Idag var det dags för 3-månaders kontroll för Vincent! Jag var lite orolig för hur han skulle ha växt och gått upp nu eftersom han varit magsjuk, men 2cm på längden och 500gram var ju ändå ganska bra fast han varit sjuk :-) så nu är han 59cm & väger 5370gram, kort och knubbig precis som mamma, hehe.. Och så fick han ju sprutor, första sprutan rörde han inte en min och fortsatte prata med bvc-tanten och skratta, men när hon skulle sticka han en gång till, då vart han riktigt ledsen..
När vi var klara där gick jag ner på stan en sväng, åt lite frukost/lunch, läste tidningen och bara va. Kolla lite i affärerna och hitta lite grejer till hemmet som fick följa med hem.

Nu kom älsklingen hem och det börjar vankas för middag..

Som dom flesta av er vet så jag och R pratat mycket om att flytta.. Senast när vi hade en mäklare här för värdering osv så fick jag panik och ångra mig! Och nu har det varit på tal om att flytta igen, eller det har ju varit det sen innan sommaren.. Jag tror att det är därför som jag har sovit så dåligt på sista tiden, jag kan inte ens tänka mig att flytta till en hyreslägenhet med massa grannar runt omkring som låter och har sig, en seg spis som tar år och dar på sig att bli varm, att bara kunna gå ut på en balkong och inte en uteplats!.. Sen vet man ju inte ens hur fräsch den kommer att vara?? Man blir väldigt kräsen när man har bott som vi har gjort dom senaste 3 åren.. 
Så igår satt vi oss ner och prata och jag sa till honom att vi kan ju inte bara flytta ifrån vårat hem, det är ju här som är Hemma för oss och vi vill ju båda bo här! Han börja prata om att men det är ju för litet (en 3:a på 85kvm), men jag sa att barnen är ju små och det dröjer ju länge innan dom kommer att kräva ett eget rum och sen visst Maximilians rum är ju inte det största liksom, men man får väl fixa bättre förvaring till leksaker osv, allt går ju bara man vill. Sen så är det ju ganska dyrt och bo här, speciellt nu när räntorna har gått upp igen också och vi vill ju kunna ha ett sparande till ett framtida husköp, men jag sa att man kan ju ha ett litet långsiktigt sparande istället. Vi behöver ju liksom inte köpa hus nästa år direkt..Jag är inte ens redo för ett husköp än, jag tycker att det här räcker just nu och tar lagom med tid både vintertid och sommartid.
Tillslut så gav han i i alla fall med sig och sa: "Ja..jag vill ju inte heller flytta igentligen, så vi bor kvar ett tag till!" och om jag blev glad!

Igår hade vi lite fredagsmys med Sara. Maximilian visste att hon skulle komma och sprang runt och prata om Sara hela dagen och när hon kom så var det såklart bara hon som gällde ;-) Åt god mat, satt och prata/kolla på Let's dance och åt massa godis och popcorn. Skön fredagkväll!



När den första kylan kom så gav jag upp hoppet om att han skulle komma hem igen. Nu har han varit borta sen slutet på september 2010. Antingen så är han i katternas-himmel eller så är det någon som har tagit honom, vi tror mest på det sist nämdna! Så ruttet om det är någon som har gjort det, det är min katt. Så många olika sorters halsband som vi köpte till honom och ändå så kunde han komma hem utan det på sig. Han brukade vara borta som mest 2 veckor åt gången och när han kom hem igen spann han, var glad & ville kelas och jamade som vanligt. Saknar faktiskt det där förbannade jamandet..

Och ja jag har kollat katthemmet, jag kollar varje vecka..






Inte ofta jag brukar tycka att det är jobbigt med våra prinsar. Men igår när jag själv var jättetrött så svek humöret lite.. Maximilian har, som jag har skrivit tidigare, växtvärk mer eller mindre varje kväll. Och det kommer alltid 1tim efter att han har somnat, nästan läskigt hur exakt på tiden det brukar vara också. Samma visa var det igårkväll men nu vaknade även Vincent när han låg där och vråla och då vart han också ledsen och ville ha min tröst, man kände sig lite kluven. Både Maximilian & Vincent vill att jag ska ligga jättejätte nära, hålla handen och pussa kinden när dom ska sova, i alla fall när dom har vaknat och vart ledsna annars brukar dom ju somna av sig själva. Aah det gick ju till slut i alla fall och dom båda somna om, men shit vad slut jag var sen och ändå kunde jag inte komma till ro och somna själv..


trött morsa..

Jag har blivit utmanad av Linda :-)


1. Hur länge har du bloggat?
Sen januari 2008. Skrev först i en gravid-dagbok, men sen märkte jag att det var mycket lättare att sitta och skriva på datorn ;-)

2 Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började?
Det minns jag inte.. 

3. Vilken var den första bloggen du förälskade dig i?
Lorenas blogg.

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Det känns kul att man kan gå tillbaka och jämföra graviditeterna, hur man mådde, vad man gjorde Då på dagarna osv..

5.Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare
.
Det är en hel del..

6. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du gillar.
Pass.

7. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig vars, blogg du gillar.
Pass.

8. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Dom tycker att det är roligt, får se en massa bilder på grabbarna och läsa om vad vi gör på dagarna osv.

9. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i bloggen?
Det hoppas jag!

10. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Ja det har jag, man behöver ju inte avslöja precis allt som händer i ens liv. 

11. Nämn några saker du aldrig bloggar om och varför.
Jag bloggar aldrig om Privata saker som händer i vårat liv, eller med att hänga ut människor. Folk behöver ju inte veta allt om ens liv? 

12. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Alla människor vill väl igentligen ha bekräftelse, men jag bloggar mer för släktingar och vänner på avstånd, folk som vill se hur Maximilian och Vincent utvecklas. Och sen är det ju som en dagbok för mig, kul att kunna gå tillbaka senare och läsa & titta på bilder på grabbarna. Sen är det ju alltid bara kul med positiva kommentarer från er :-)

13. Tror du att man kan lära känna någon genom att läsa hans/hennes blogg?
På ett ungefär kanske. Men det beror väl på vad man bloggar om också, någon som bara bloggar om kläder och mode kanske man inte kan "lära känna". 

14. Har du träffat folk IRL efter att du har fått kontakt med dem via bloggen?
Dom jag har träffat "via bloggen" har man ju vart bekanta med innan, vetat vilka dom är osv.

15. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja!

16. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller andra bloggar?
Nej.

17. Har du själv skrivit någonting du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Nej.

18. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Vet inte vad jag ska svara så jag passar på den, hehe.. 

19. Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?
Ja det tror jag :-)

20. Nämn fem bloggare som du vill ska svara på enkäten.

Carro
Emelie
Ida
Josefin
Millan

Jaha nu är grabbarna krassliga igen..inte Vincent då, utan R & Maximilian. Min pappa var här igår och fikade och Max sprang runt som vanligt och busade och när morfar åkte hem vid 19-tiden så slocknade M samtidigt på soffan. Sen vaknar han efter en timma och är ledsen (växtvärk, som han har haft nästan varje kväll i en vecka nu). Inget funkar och han skriker, gnäller, är arg och ledsen i 3 tim... Sen ligger han tyst och snäll i våran säng och tittar på tv, jag slocknar & när R kommer och lägger sig är Max fortfarande vaken och ligger och läser böcker. Han somnar också efter några minuter..och när jag vaknar vid 2-tiden för att Vincent vill ha mat så är han vaken och ligger och tittar på tv. Jag tar tempen och då har han feber, han får alvedon och sen säger jag att nu ska vi sova och så somnar han. Jag vaknar till sen vid 4 igen och då har han lite feber fortfarande. Och sen vakna han vid 8:00 och väckte mig och då hade han ingen feber och nu springer han runt här och är galen som vanligt :-P
R
kände sig krasslig också när han skulle upp och gå till jobbet imorse, så han är också hemma idag...

Jag ska vänta på att det ska sluta snöa så hysteriskt sen ska jag och Vincent ut på en promenad i alla fall.

Jag har gjort en liten bok till Maximilian om hans första 2år ungefär, med text & bilder. Jag hoppas att han kommer att gilla den, men det tror jag! :-)

Här ska ni få se ett litet utrag av den:

  












 

Idag var Maximilians första dag på dagis efter jullovet. Han var jätteglad när jag lämna honom och stod i fönstret och vinka och gjorde slängpussar åt mig, aaw!
Efter att jag hade lämnat honom och varit på min dagliga promenad och kom hem så slängde jag i mig lite frukost, hoppa in i en dusch och sen traska jag ner till stan & luncha med Sandra, Bella och Frida +tjejernas bebisar, mycket trevligt :-) 
Och nu sitter jag här proppmätt fortfarande efter middagen.. R gjorde sin goda korvtroganoff. Och prinsarna har deckat på varsin sida av soffan.

Nu ska jag lägga mig på soffan och grina lite över mitt knä som gör så förjävla ont just nu..!





5min senare..





Nu ska jag passa på & städa Maximilians rum så det är städat och fint när han vaknar igen :-)



..Här har vi precis klivit upp!
Helgen har sprungit iväg, som vanligt.
Efter att jag hade varit och handlat mat i fredags så fick jag huvudvärk, var t.om tvungen och lägga mig på soffan en stund och vila, tack mina snälla barn för att jag fick det! <3 Men det vart ändå inte bättre.. R skulle komma hem senare, så min kära far tittade förbi med donken mat till middag, vi smällde i oss det på två röda och sen lekte vi nere på Maximilians rum. När älsklingen hade kommit hem och Vincent hade somnat för natten så vart min huvudvärk bara värre och sen gick det över till världens värsta migränanfall, hade så ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag trodde skallen skulle  spricka när jag hörde hur R knappade på tangenterna vid datorn, så ont gjorde det!

Igår när jag vakna hade jag en svag huvudvärk kvar men efter 2 ipren så försvann den. Och senare på eftermiddagen kom Carro, Henke & Oliver över på middag. Vi bjöd på tacogratäng m. sallad och alla tacotillbehör. Var första gången jag gjorde det och det vart faktiskt jättegott! Sen kolla vi på film, eller vi försökte medans Max och Oliver sprang runt och lekte och busa med varandra. Grabbarna höll igång ända till 23-tiden igårkväll och sen decka Max stenhårt i sängen. Carro klippte mig också så nu är man fräsch i håret igen :-)

Och idag ska vi nog inte göra så mycket. R jobbar över idag och jag ska väl plocka här hemma efter igår och städa Max rum. Haha jag bara undrar vad han och Oliver har haft för sig där nere för precis alla gubbar, bilar, grejerna till hans kök, tågbanan/loken och allt annat ligger precis överallt, går knappt att gå in där. Men dom hade ju kul och det är ju huvudsaken :-)

Nej nu vill Max äta frukost och sen ska vi kramas lite i soffan innan jag sätter igång här hemma. 

Idag vakna vi klockan 8, skönt & Vincent somna om direkt efter en flaska mat! Och på måndag blir det att vakna till väckarklockan istället..urk. Skönt iofs och komma in i vardagen igen.
Idag kommer min mamma hit och passar kidsen medans jag åker och handlar mat. Funderar på vad vi ska äta för gott ikväll, men det blir nog tacos som Max vill ha. Och som straff för att jag har druckit coca cola varje dag den här veckan så borde jag inte få någon ikväll, eller på hela helgen för den delen..vi får väl se hur bra jag klarar det. Men på måndag är det i alla fall slut med sånna dumheter!

Kramas i soffan med min goskille innan frukost, japp japp!



Idag är det storm ute, så vi är bara inne & myser! Och det är lika bra för inatt så hade Maximilian haft feber, vet inte om det kan vara för att han hade haft växtvärk där på kvällen(?). Men idag är han feberfri och pigg, så det var väl bara något tillfälligt :-) Just nu ligger grabbarna på soffan och tittar på tv, så jag ska nog göra ett ryck och dammsuga undervåningen!













Jag använder ingen foundation, tycker att det känns som att man har en kaka i ansiktet då.. Inte ens när jag går ut på krogen. Då kan jag ta en dagcreme med lite bronze färg i när jag smörjer in ansiktet, jag brukar också smörja in ansiktet med den om jag inte har puder i vanliga fall.
Och jag målar jättelöst med ögonbrynspennan, mest bara för att "fylla i" där det fattas hår..

Haha känns jättekonstigt att jag får sånna här frågor!! :-P
Måste först bara skriva TACK Sofie :-) Loggade in här och läste en utav kommentarerna jag hade fått och då var det en tjej som tyckte att Jag sminkade mig fint! Jag själv som inte ens tycker att jag kan sminka mig, haha.. Använder typ mascara och rouge? Och ja, min älskade ögonbrynspenna. Ögonbrynspennan jag använder har jag användt sen jag var 14år och dum som rakade bort mina ögonbryn, jisses.. IsaDoras eye brow pencil 21 dark brown, har alltid kört med samma och jag tycker då också att den funkar bäst och den är i samma färg som mina egna ögonbryn. Resten av sminket som jag äger och använder, när jag väl använder det, är från Make up store. Kan ju också avslöja att jag köpte nytt smink sommaren 2009 senast, förutom mascaran den fick jag köpa en ny i höstas.

Jag och lillplutten har bara legat och myst i sängen hela morgonen. Jag råkade också somna om i en halvtimma, men han låg så snällt brevid mig med händerna i munnen och jollra samtidigt. Och nu ligger han här i soffan nybadad, insmord och sover. Den andra plutten han skulle inte komma hem förns imorgon, BUHU. Men han och mormor måste ju också rå om varandra lite..

Imorse vinkade jag hejdå i fönstret till min lilla älskling. Han är hemma hos mummo och härjar nu ;-)
ÅÅH måste berätta, Maximilian var ju såå gullig imorse! Jag gjorde i ordning frukost som vanligt och så satt vi framför tvn och åt idag. När han hade ätit upp sin macka (och jag med) så ville han ha en till, visst inga problem, jag går in i köket och fixar en till. När jag kommer tillbaka och sätter mig sen i soffan och matar Vincent så tittar han på mig lite strängt och går sen bort till köket. Sen kommer världens bästa Max tillbaka med två mackor till mig som han hade brett smör på (så gott det gick, hehe..) och säger: här mamma! Alltså jag vart nästan rörd till tårar, han tyckte väl inte att jag bara skulle äta en macka till frukost, haha! Han är så omtänksam Maximilian, alltid. Han lämna till och med en av sina giraffer (snuttefiltarna) kvar här hemma som jag skulle få sova med inatt eftersom han skulle sova borta <3

Såå ikväll blir det kinamat, film, godis och kvalitetstid med min stora älskling! Och min lilla också, såklart ;-)





Vad duktig våran lilla kille är! Sen vi kom hem från sjukhuset och han hade blivit helt frisk så har han gjort 2 nya framsteg, nästan tre ;-)

1:
När han ligger i sitt ena babygym så greppar han tag i ena stjärnan som hänger där. Först trodde jag bara att det var av en slump han hade fått tag på den, men sen såg jag när han först slog till den så att den far omkring och sen väntar han lite med handen i luften, för handen närmre mot stjärnan och sen för han in handen försiktigt och sen greppar han tag om den hårt och drar den fram och tillbaka! Jag har filmat det också, hade tänkt att lägga in filmen här men jag vet inte hur man gör(?) Någon som vill hjälpa mig??

2: Vincent är precis som storebror var, hatar att ligga ner och vill helst sitta i knät eller bli buren uppåt så att han ser allt. Vi brukar ha honom halv liggandes i soffan mot en kudde, så att han inte anstränger ryggen och samtidigt har sikt över hela rummet och inte blir missnöjd. Men nu har han börjat dra sig uppåt/framåt eller vad man ska säga, han liksom "slänger" fram huvudet och försöker liksom hamna i sittandes ställning, går ju inte alltid så bra och han ramlar oftast åt sidan, hehe.. Så nu måste man verkligen hålla stenhård koll så han inte ramlar ner från soffan och gör sig illa! Samma sak i babysittern, så där får man också passa nu så han inte hänger framåtlutad vid fötterna liksom..

Så roligt och se hur dom här små liven utvecklas och det går ju så snabbt!



Imorse fick jag sova till klockan 9, woho! Den senaste veckan (eller kanske mer..?) så har Vincent somnat vid 17-17:30 och det betyder då att han också vaknar vid halv 6 på morgonen..och jag, liksom många andra, som redan är sega nu när det är mörkt ute, blir ju ÄNNU segare när jag måste gå upp så tidigt. Men igår orkade den lilla krabaten vara vaken till 19:00 i alla fall och sen vakna han en gång vid ett-tiden och sen kl 9 :-)

Vi har inte gjort så mycket här hemma dom senaste dagarna..
Efter att jag och V kom hem från sjukhuset så vart jag förkyld och våra nyårsplaner fick ändras. Vi skulle ha haft gäster, men jag orkade bara inte så vi myste själva här hemma med lite god mat, spel och film. Vincent somna halv 6 och Max och R somna vid 8 och vid halv 10 tyckte jag inte det var kul och sitta uppe själv så jag gick också och la mig..roligt nyårsfirande va? ;-) Vi alla sov stenhårt och hörde inte ens raketerna vid 12-slaget!

Igår orkade vi ta oss ut i alla fall och vi åkte till SKHLM för lite shopping. Tänkte att jag skulle hitta något på rean till mig, eftersom jag fortfarande inte är i min normala storlek och har ingen lust att slänga ut hur mycket pengar som helst på kläder när jag ändå bara går ner.. Jag hittade 2 t-shirtar. Hade velat ha några byxor för just nu är mina jeans för stora som jag köpte för 2mån sen och mina vanliga byxor är för små, så jag är i någon mellan-storlek nu. Men jag får väl börja använda skärp, haha!
Till Maximilian köpte jag två tröjor, hittade massa fint som jag ville köpa till honom men jag har just nu köp-stopp, för han har huuuur mycket kläder som helst.. Så jag får vänta till våren/sommaren för då behövs det nya kläder i större storlek i alla fall ;-)
Och lilla V han fick 5 bodysar, 2 par byxor 2 pyjamaser och strumpor. Fanns ju inget på barn-rean heller, varken till Maximilian eller Vincent, trodde att man skulle hitta några fynd, men icke.
R hittade ett par jeans som han köpte på rean och sen köpte han något larm.

Nej nu ska jag gosa lite med mina baaarn, Maximilian har lov en vecka till :-)