Nu är det mindre än 100 dagar kvar innan bebisen är beräknad att komma, woho!
Och idag var det Max sista dag på dagis, så nu har han soooommarlooov och snart går jag och R också på semester. Ska bli så fruktansvärt skönt!

Dagarna rullar på som vanligt och idag var Maximilians faster förbi och sa hej, så otroligt gullig tjej :-) Vi åt vattenmelon och prata lite. Och jag måste ju berätta! Max har ju kissat några gånger på pottan och så (han brukar säga till och så tar vi av honom blöjan så får han kissa) Men idag tog han mig i handen och in till toaletten istället och så ville han att jag skulle hjälpa honom upp på toan och där satt han och kissa, min lilla kille börjar bli stor! Man blir så stolt :-) Han försökte göra nummer 2, men det hände inget så efter 5minuter gav vi upp och satte på blöjan igen, hehe.







Våran trötta lilla kille innan läggdags igår <3


Min utslagna kämpe ligger och sover sedan kl 18:00 <3

Idag efter att jag hade slutat jobba var jag och Maximilian och tog blodprov på sjukhuset, något som Max inte gillar.. Shit vilken styrka och kraft sånna här små killar kan få alltså, flashbacken från när vi låg på sjukhuset kom tillbaka, men den här gången var i alla fall R med och kunde hålla fast hans lilla arm och kropp :-(
E
fter att vi var klara fick han välja klistermärke och så fick han glass så då var allt frid och fröjd igen. Sen har vi bara myst här hemma och ätit pizza.

Idag kände också Max för första gången på magen när bebisen sparka och det tyckte han var intressant, så nu går han och drar upp mitt linne hela tiden och klappar på magen och vill att lillebror ska sparka tillbaka, hehe.



Peace!

Min digitalkamera har varit trasig nu ett tag efter att Max tröck in hela linsen, så idag kom R hem med en systemkamera och jag har ju såklart testat den ;-) Så jag delar med mig av lite bilder jag tagit!



















Längd: 27cm & vikt: 700gram



I magen:

 Även om barnet fortfarande får syre genom moderkakan så börjar lungorna att producera surfactant för att förbereda fostret inför ett liv på utsidan. Det är ett ämne som gör att alveolerna hålls utspända så att lungorna inte kollapsar och klibbar ihop sig när vi andas ut. Innerörat är nu helt utvecklat och fostret kan känna skillnad på upp och ned. Innerörat kontrollerar nämligen balansen.


Mamma:

Din fundus, det vill säga toppen av livmodern, har nått över naveln. Du känner fostrets rörelser väl och kanske kan du till och med avgöra när fostret är vaket och när det sover.

Det är vanligt med halsbränna, ryggont, täta urinträngningar och ont i benen. Vissa kvinnor samlar vatten i vävnader och får svullna ben, framför allt på eftermiddagar och kvällar. Lägg upp benen när du sitter och lägg en kudde under benen när du sover. Du kan också använda stödstrumpor för att lindra besvären.

Ungefär två procent av alla gravida kvinnor drabbas av havandeskapsförgiftning. Oftast sker det i slutet av graviditeten, det är ovanligt att man drabbas av det innan vecka 24. De vanligaste symptomen är svullna händer, svullna fötter eller svullet ansikte samt en snabb viktökning. Tack vare regelbundna blod- och urinkontroller på mödravårdscentralen kan tillståndet nästan alltid upptäckas innan det blir allvarligt.


Partner:

Du kan troligen känna fostrets rörelser när du lägger handen på magen!


Mödravården:

Du går fortfarande på mödravårdens regelbundna kontroller var fjärde vecka fram till vecka 28.

Älskar dig så mycket att hjärtat värker.
Älskar dig så mycket att jag vill gråta av glädje bara jag ser dig.
Älskar dig mest av allt på denna jord och är så glad att jag får vara din mamma.
MAMMA ÄLSKAR DIG MAXIMILIAN!

Oj nu har 2 veckor sprungit iväg igen sen jag sist skrev..(!) Men det blir ju lätt så nu när sommaren börjar komma och man prioriterar att vara ute så länge det är varmt, istället för att sitta inne framför en dator :-P
Men vi mår bra förutom att Maximilian verkar ha fått någon pollen allergi, men det varierar lite från dag till dag. Och magen växer på :-) Nu börjar man också se utanpå magen hur det rör sig och sparkar och ibland får den lilla krabaten in rejäla sparkar, även om dom kommer att kännas mer sen, hehe..

Idag har vi varit ute hos min mamma och hälsat på, hon fyllde hela 43år, woho! Så vi fick massa god mat och fika och nu ligger min stora älskling i soffan och snarkar och min lilla älskling sitter här i mitt knä medans jag knappar på datorn.