Oj oj vilket bushumör Max var på när han vaknade förut :-D Vi låg i sängen och lekte hela tiden och han skratta och pruttade i takt, haha! Han tycker att det är såå roligt att ligga och dra mig i kinderna och när jag pussar på hela hans ansikte. Går inte ens att beskriva hur mycket jag älskar honom, han är verkligen mitt allt. Och varje kväll längtar jag tills jag vaknar igen och möts av hans underbara leende. Nu när han somnade så var jag inte ens beredd, först låg han och snacka för fullt och låg och tittade på mig, sen vände jag bara bort blicken mot tvn lite snabbt och sen när jag vänder tillbaka huvudet så låg han och sov :-)








Nu ska jag göra mig en kopp te och sen lägga mig jag med, vart helt slut efter allt lekande och sjungande. Natti natti OCH ETT GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!
Imorse knatade vi ner till stan och mötte upp Bella. Gjorde lite ärenden på banken, åt frukost och var förbi systemet, R skulle ha lite dricka tills imorgon. Efter att vi hade varit där nere så gick vi hem till oss och drog upp R från soffan och lekte med Max. Sen när Bella skulle iväg till jobbet skulle jag gå och lägga Maximilian för att vila och så somnade jag själv till och när jag vaknar så sitter Sara på sängkanten och tittar på oss, haha! Snacka om snopen jag vart...brun som fan var hon också :-( jag vill också! Hon kom hem från egypten i söndags..
Hon var så snäll och hjälpte mig att göra efterätten tills imorgon, så att den är färdig och klar + att hon gjorde en egen liten form till mig och R som vi kan mumsa på ikväll, hihi.

Jaha, nyårsafton imorgon och vi ska ha middag här hemma. Jag hoppas verkligen att folk inte tror att vi ska ha fest eller något (?), för det är verkligen inte tänkt så och sen så ska Max vara här hemma och jag ska inte dricka. Möjligtvis lite champange vid 12-slaget, men inte mer än så.

Nej nu måste jag ta min lilla plutt för han har blivit väckt där nere..........


Att det har blivit ett sådant projekt att byta blöja på den här lilla herrn(?). Varje gång man tar bort blöjan så börjas det sparkas, slängas runt med benen, han ska gärna hålla i båda fötterna samtidigt och ibland slinker gärna stortån in i munnen... Byta nere på skötbordet har jag börjat ge upp, för jag är livrädd att han ska rasa ner. Jag kan inte ens räkna hur många ggr han har pinkat på mig den senaste veckan, det är som att han blir "fri" när blöjan åker av.

Nu sitter han här i mitt knä och tittar med sina stora ögon mot skärmen och undrar vad som händer :-P Vi ska klä på oss och sen möta upp Bella och äta frukost tillsammans, så det får skrivas mer senare!
Ja nu vill jag faktiskt ha snö! Vill ju testa babypulkan Max fick för flera veckor sen.. Han börjar bli riktigt duktig på att sitta nu, även på golvet och inte bara i sängen :-) Ibland kan han sitta i några sekunder själv i alla fall, annars så behöver man bara hålla handen lite lätt i sidan på honom så kan han sitta och leka själv.

Idag har vi lekt massor med hans nya julklappar och varje gång R har tittat och sagt "BÖH" till honom så har han gapskrattat. Han är kittlig under hakan i i armhålorna, och ibland så hinner jag inte ens dit med fingrarna innan han börjar skratta, lilla sötnosen! Sen har vi varit ute på en liten promenad i det fina vädret och så var vi förbi affären och handlade, så idag blir det tacos till middag yummie!

 Ätit bra har han också gjort; först till frukost fick han banangröt och ersättning, sen sov han några timmar och när han vakna var det dags för lunch och då fick han potatis med blomkål och mango till efterätt. Sen fick han fruktdricka och lite ersättning till mellanmål och sen till middag ska han få biff stroganoff :-)  Den här veckan har han inte heller velat ha mat på natten, eller inatt ville han iofs äta en gång. Fast han somna strax innan 7 igår och vaknade vid halv 5 och ville äta, så det var ju inte så jobbigt. Vet inte om han börjar klara sig utan att äta på natten (?) fast jag skulle vilja att han minst låg på sträcket på kurvan innan vi börja vänja av honom det..Eftersom hon sa att han var en liten kille, fast hon sa ju också att det inte var någon fara. Men vi ska ju dit om ca 2 veckor, så då får jag väl prata med henne och se vad hon tycker.



 
                                                                               





Ska lägga mig brevid Maximilian i soffan och vila lite jag med nu..ha en trevlig söndag!



Den här veckan har vi haft fullt upp alla dagarna, så det har inte blivit något bloggande alls.. Det har lagats en massa julmat (julgodis hade min snälla farmor gjort till mig, för jag hade inte ens tankarna på det, tack tack!) och vi har fixat med julklapparna, städat och fixat inför julafton. R's mamma med familj kunde tyvärr inte komma hit, så vi bestämde att vi skulle ha en myspys julafton, dvs vi hade på oss mjukiskläder hela dagen och slapp fixa i ordning oss, hehe.

Den 23:e var Henke och Oliver förbi här en sväng och hälsade på:


Efter att dom hade varit här så åkte vi hem till min mormor och morfar och klädde deras gran och åt massa julmat med alla kusiner och mostrar, som vi gör varje år :-)

Max fick såklart också hjälpa till att hänga kulorna :-)





P
å julafton var min mamma, hennes kille, min lillebror och mormor och morfar här. Vi kollade på kalle anka, åt mat och öppnade julklappar. Max har fått massa fint i julklapp + massa pengar. Så nu ska vi köpa en tripp trapp matstol åt honom, så får han sitta själv vid bordet när vi ska äta och resten av pengarna ska vi spara tills det dyker upp något annat som behövs köpas. Han fick bl.a skallror, bitleksaker, en lekmatta, en nalle som pratar och sjunger, vagnleksak, nallar, massa kläder, en spegel med hjul, en leksak med knappar som spelar musik när man trycker på dom och sen har jag säkert glömt en massa..jag minns inte allt han fick, haha! Jag och R fick jättefina påslakan set, pengar, barnvakt (fast den fick vi ju lite i förskott), massa choklad och biobiljetter, så vi är mer än nöjda eftersom vi sa att vi inte ville ha något :-)



















P
å juldagen så var det dags för ännu mera mat och julklappar. Vi åkte ut till min farmor och farfar och där var min pappa och faster med hennes man också. Efter att vi hade varit där i några timmar så åkte jag och Maximilian hem till min mamma och sov över där, för R skulle ut med sina kompisar. Och igår var det min tur, så jag är inte allt för pigg idag, hehe.. Jävligt roligt hade jag i alla fall! Vi dansa tills jag trodde att jag skulle bryta fötterna och idag fick jag en låååång sovmorgon, ända till kl: 11!

Hoppas ni alla andra har haft en lika bra jul som vi har haft :-)



Satt precis och kollade igenom min mail och så såg jag att jag hade fått mail av min mormor och morfar, så jag tänkte bjuda med mig av det till er. Lite roligt sådär, haha! (och det är Max i tomteansiktet för er som inte ser det).

http://83.145.232.168/dna/joulukampanja/?card=c354cf7366119859722eca8dbb8dbb874a1f9ab64


Nu är jag helt slut efter idag! Som tur var så behövde jag inte göra så mycket här hemma, för det hade R redan gjort, fast han var bakis..så snällt så! Idag har vi i alla fall sprungit runt på stan, inte den bästa dagen för det direkt och speciellt inte om man har barnvagn! Det var smockfullt med folk och inte visste vi att killen som vann idol skulle uppträda på torget idag, så det stod ju massor med folk på torget och jag och min farmor hamnade i mitten..*suck*. Folk vägrade liksom att flytta sig, så tillslut fick jag köra på dom med vagnen för att ens komma därifrån. Dagen var trevlig ändå och jag hittade alla julklappar jag skulle köpa :-) Sen när jag kom hem så stod Shawn här utanför med bilen+släpet och skulle flytta in sin säng och lite andra saker. Efter att han hade dragit så fick jag flytta tillbaka alla säckarna med kläder tillbaka in i Max rum och imorgon får jag börja rensa ordentligt. För nu orkar jag verkligen och jag känner att mitt knä börjar svika mig igen efter allt spring på stan.. Ikväll skulle tydligen R iväg igen, men det gör inte så mycket. Jag hade ändå tänkt att lägga mig tidigt och maximilian sover ju redan ändå.

Nej nu ska jag börja med maten och sen mysa ner mig i soffan! Ha en trevlig lördag allihopa :-)



Imorse tog vi en tripp till babyland och köpte en julklapp till Max. En gåstol ;-P Han fick provsitta i den lite när vi kom hem och den gillade han MYCKET! Tröjan han hade på sig var helt blöt efter att vi tog bort honom därifrån haha. Den fanns på rea och jag och R var där lite innan dom öppna affärerna, så vi gick in på Willys och handla lite grönsaker och när vi sen gick bort mot babyland (var runt 5min kvar tills dom skulle öppna) så var det massor med folk, stod folk i hela trappen, många fler än vad jag trott.. Sen när dom väl öppnade så rusade allt folk in och roffade åt sig, just den gåstolen som vi skulle ha. Men som tur var så fanns det kvar när vi kom upp och efter att vi hade tagit våran så fanns det några stycken kvar, så det var ju tur att vi var där tidigt!

Maximilian har varit jätte grinig hela eftermiddagen och nu här på kvällen. Eller han har ju inte varit det hela tiden, men oftast så.. Och han ville inte sova, fast han var jättetrött. Nu sover han i alla fall, han somnade runt 22-tiden...väldigt sent med tanke på när han igentligen brukar somna... Men Sara har varit här och bytt av mig lite då och då när mina armar inte har orkat bära på honom längre. Tack hjärtat!

R
är på inflyttningsfest, så jag ska nog gå och lägga mig snart. Men först lite bilder från idag :-D


Min lilla dreggel-pelle!


Riktigt busfrö!




Jag ser ut som en liiiiten flicka, haha! Det är jag iofs..men ändå


ÄLSKAR DIG!
Kikade precis in i min gamla blogg och såg att det var flera stycken som hade kommenterat och ville ha användarnamn och lösen till min nya blogg :-D + att jag kollade mailen och där var det också flera som hade skickat och ville fortsätta att läsa, skitkul verkligen! Så då blev jag glaaaad, hihi.

På eftermiddagen så åkte vi och handlade mat, fast bara till helgen och fram till julafton, för sen lär man ju leva på julmat istället, haha. Men det vart mest blöjor, ersättning, gröt, kattmat och sånt.. Så nu har katterna och Max mat året ut och lite längre :)

Det känns som att allt luktar kräk här hemma nu, eller det är väl kräk lite här och var... Sara satt nämligen och busade och lekte med Max precis efter att han hade ätit. Så han spydde och skrattade i omgångar. Det är kräk på nallar, två pyjamaser, mina kläder och min soffa (BUHU), fast jag ska ändå tvätta soffkläderna imorgon.

Måste bara säga att jag läääääääängtar till juldagen! Jag och min bästa vän Bella ska ut och DANSA HÄCKARNA AV OSS! Det var så sjukt längesen vi var ute och dansa och jag som Ä  L S K  A R att dansa. Vi behöver inte ens dricka när vi går ut på det stället, vi kan stå och dansa 6-timmar i sträck. Och det är så grymt bra klubbmusik där, ingen rnb, ingen hiphop..bara braaa musik.

Nu blir det popcorn och Hells Kitchen, ciao!
Ja det är mardrömmar min lilla prins har. Inatt runt 4-tiden så vaknar jag av att han låter. Det lät som att han grät i sömnen, eller i drömmen mer. Och sen låg han och sparkade och kasta sig fram-och tillbaka. Men när jag la min hand mot hans kind och pussa honom på pannan så vart han lugn direkt och sov djupt och lugnt. Så det var nog det som har varit dom andra kvällarna också.. Läste nånstans att bebisar kan börja drömma mardrömmar runt 4-månaders åldern, så det är väl det.

Idag är det R's första lediga dag och imorse fick jag lite sovmorgon (även om jag inte kunde slappna av helt då, hehe). R tog honom när han vakna och sen la han honom brevid mig när det var dags att sova förmiddag. Men jag kunde inte låta bli att ligga och lyssna vad dom gjorde där uppe på övervåningen, så jag låg mest och drog mig och sen när Max skulle sova igen så sov jag med :) Mysigt var det i alla fall och bara få ligga i sängen och blunda!

Sen har vi bara lekt, sjungit och jag har dammtorkat och dammsugit övervåningen medans Maximilian satt i sin babysitter och tuggade järnet på bitringen. Undervåningen tar jag imorgon efter att vi har varit och julshoppat lite, eller om jag tar det på lördag..vi får se. Känns som att jag har 1000 saker att göra nu eftersom vi ska fira jul här hemma hos oss + att vi har inte handlat en enda julklapp än! Fast det löser sig, jag har ju redan planerat vad vi ska ge alla så det är inga problem ;-) Men det är mycket att göra, så vi får se om vi går på babysim eller inte. Jag skulle igenligen behöva åka iväg till min farmor och farfar på lördag och fixa med julklapparna.



Nu ska jag gå ner och pussa på min stora kille som sitter framför datorn och nördar sig...
Nu har Max vaknat två gånger och bara skrikit. När jag tar upp honom för att trösta så verkar han inte ens vara vaken och så var det också igår. Och när han skriker så har han antingen fingrarna eller handen i munnen och det är ett sånt där gällt skrik som borrar sig in i hjärtat..
Efter att jag har tröstat och fått honom lugn så lägger jag ner honom igen och lägger mig brevid och så somnar han på två röda. Nu la jag iofs honom i soffan och han har somnat, igen. Men han ligger och kastar sig i sömnen och verkar sova oroligt, kan det vara mardrömmar? Eller så är det tänderna som spökar.. Tycker så synd om honom i alla fall och man blir ju ledsen själv när man inte vet EXAKT vad som är felet så att man kan hjälpa. Jag ville inte ge honom alvedon ifall det inte är tänderna, men vaknar han en gång till så ger jag honom det..

Idag har vi spenderat dagen med Sara, igen, riktigt skoj! Hon kom redan strax innan 10:00 imorse och åkte härifrån för en timma sedan :)  Vi har gjort pannkakor, eller Sara gjorde det för jag suger på att steka! Sen har vi promenerat lite, kollat film, pratat, skrattat och ja..allt sånt roligt. Jag, Max och Sara råkade också slumra till på soffan alla tre och när vi vakna så var det dags att börja med middagen.
Maximilian har varit så lugn och snäll idag, kändes nästan som att han kände på sig att jag var seg och inte orkade göra så mycket. Pratat för fulla muggar har han också gjort! Med båda nävarna samtidigt i munnen hehe...

Det vart inge stan idag, var ändå så tråkigt väder..så jag och R ska fixa korten på fredag istället. Och idag är det sista dagen/kvällen han jobbar innan jul, sen är han lång ledig ända till den 17 januari(tror jag att det var?), så skönt!



Max somnade tidigt idag med, redan kl: 18:00..men vi får se om han vaknar eller om han sover för natten redan nu. Jag skulle iof vilja att han vaknar och är uppe en liten stund innan han sover för natten, för annars så kommer jag att få gå upp i ottan imorgon!





Min lilla groda innan läggdags!

Vad dum jag är! Jag glömde ju skriva att vi har bokat kyrka för dop också. Så imorgon blir det att kila ner på stan och köpa fina kort och skicka iväg till alla vi ska bjuda :) Vi ska bjuda ungefär 60 stycken.. Så det blir att hyra en lokal för att allt folk ska få plats. Och sen vill jag bjuda på smörgåstårta, för det är ju så sjukt gott! Men vi får se..blir att planera. Fast inte jut nu. Nu ska vi planera och fixa och dona inför jul. Vi ska ju fira hemma hos oss i år, så min mamma får hjälpa mig med att laga all julmat till allt folk. Och sen pratade jag och R om vi skulle bjuda folk hit på middag på nyår i år igen och det tycker jag låter som en bra idé. Tycker att det är så skönt att vara hemma, visst det är ju mycket att fixa och städa sen, men det gör inget!

Nu ska jag fortsätta spela, hähä!
Jag förstår mig verkligen inte på det här med html...... Bilden som jag hade fixat försvann (jag vet inte hur eller vad jag gjorde?!) och jag får inte allt till mitten. Så nu får den se såhär tråkig och ful ut tills någon orkar hjälpa mig! Sen när bloggen är HELT klar så kommer jag att sätta lösenord.

Idag kom Sara hit och höll mig och Maximilian sällskap, mycket trevligt! :D Sen skulle hon iväg till tandläkaren och Max skulle ändå sova middag. Så då passade jag på att röja här hemma och tände massa ljus så det blev mysigt. När hon kom tillbaka så hade hon köpt med sig pastasallad från Nancy's och det var ju tur det, jag hade inte ens middag i tankarna idag, hehe. Vi åt, tittade på tv och satt bara och pratade tills hon skulle åka iväg och träna. Nu sitter jag här och njuter lite av egentid. Max ville gå och lägga sig redan kl: 17:30, fast han vaknade vid kvart i sju och nu sover han igen :)

D
et har också hänt två mystiska saker här idag. Först en gång när R var hemma och sen en gång nu när jag satt här och skrev..  Det lät på nedervåningen och som att det var en kruka som far i golvet. Imorse när jag gick ner så frågade jag R vad det var, men han sa bara att det var väl någon utav katterna som hade ner något. Kollade först i bastun och där låg dom båda två och sov..inget där inne eller i badrummet hade ramlat i golvet, inte heller i lilla "hallen" och inget i vårat sovrum för där låg Max och sov så sött, nehepp tänkte jag..då var det väl inget. Och sen nu lät det så igen och det låter ju högt också! Inget hade ramlat ner och i sovrummet var allt knäpptyst och inget i golvet där heller :S Aja konstigt är det i alla fall..



Kan man vara sötare?!! Min lilla älskling!
Idag har vi haft en jättetrevlig dag ute hos min farmor och farfar. Vi har ätit älgkött med potatis och sås (Max fick såklart smaka lite mosad potatis utav mig). Sen har vi pillat med julkorten som ska skickas iväg imorgon. Jag passade också på att skriva ut två bilder på min lilla älskling; ett mindre foto i färg och ett stort i svartvit. Så nu måste vi köpa nya ramar och ställa fram och sätta upp alla fina kort vi har nu :)






Nu är ju inte bloggen helt färdig och inte exakt så om jag vill ha den. Så jag hoppas att Emelie vill hjälpa mig sen nåndag(?), jag är ju helt sämst på html och vad allt nu heter.. ;)

Dags att krypa ner i sängen, har blivit alldeles för mycket data ikväll.. Natti natti