Igår kom min mamma hit till oss och hon ska vara här hela veckan.  Hennes gubbe jobbar natt och det är hon som ska passa Maximilian när det är dags och föda, så hon är här redan nu IFALL det skulle sätta igång..

Hade som en mensvärk i magen redan igår när jag vaknade och under dagen blev det bara värre och började faktiskt göra lite ont. Sen på eftermiddagen när vi skulle äta middag fick jag som värkar som kom och gick lite oregelbundet och vid 22 på kvällen så kom dom med 10-minuters mellanrum. Så jag kände att det kanske var läge och åka och kolla ifall det var något som var på G, eftersom med Maximilian så kände jag ju inte dom första värkarna och 5cm när jag öppna mig..
Under tiden jag låg där och dom skulle mäta värkarna så fick jag 4 stora och sen liten, men som sagt var det 10 min mellan dom och det var ju för långt.. Sen när jag hade undersökt och sådär så sa tanten: "Det är inte dags riktigt än, så ni kan åka hem och sova så ses vi i helgen". Inte för att jag har sovit något inatt..har haft den där värken hela natten och dagen idag. Men jag, mammsen och prinsen tog en promenad ner till stan och shoppade! Jag fick stanna och 'andas' ett par gånger, men det var det värt och det kändes bra och vara ute och röra på sig även om det gjorde ganska ont emellanåt :-)

Fast jag vet inte om det är dags nu snart ändå.. känns som att han vill stanna där inne ett liiiitet tag till, hehe. Men jag hoppas att han inte dröjer allt för länge nu när jag har börjat få ont..

Blir säkert en kass uppdatering nu dom här dagarna/tiden innan han kommer eftersom jag sover så dåligt..men ni förstår säkert! ;-)



Komsi komsi lilla V..

Sååå dålig uppdatering, iknow.. men jag har bara inte orkat!

F
redagen tillbringade vi tillsammans med Sara, vi åt god mat, massa godis+läsk och satt och skrattade och pratade strunt ända in på småtimmarna.. 
I lördags så var Maximilian med min mamma och A på 50-års fest, så jag och R fick lite egentid och det var väl sista gången vi var helt själva nu för ett tag framöver, så det var trevligt :-) Vi åt hämtmat, låg på soffan och kollade på tv och bara var. Var jätteskönt och inte behöva göra något alls, bara ligga och mysa/sova.

Sen igår när vi hade vaknat och ätit frukost så tog vi en promenad till Moraberg. R fick en ny datorstol och jag har letat efter en korglåda att ha här på övervåningen där man kan ha Max leksaker i som han leker med här uppe, har letat länge och nu äntligen hittade jag en fin som passar här hemma och sen köpte jag även en jättemysig pläd som fick följa med hem :-) Så den ska jag ligga och gosa bebis med här i vinter, myyyyyyyys!


Nej men nu känner jag såhär.. att nu får lilla V komma, om han vill :-P Jag har inte kännt mig så sliten som jag har gjort den här helgen och nu håller kroppen på och spökar med en hela tiden och Varje natt vaknar jag och tror att det är på G, fast sen går det över. Ligger vaken i flera timmar och kan inte somna om.. Gör ju inte ont, men det värker ordentligt. Och just nu värker det massor i magen och bak i ryggen..

Ska ta alvedon och lägga mig och försöka sova några timmar innan det är dags och hämta M från dagis.. Ciao!

Gravid vecka 39
Längd: 50cm & vikt: 3,4-3,5cm




I magen:

Eftersom det är ont om plats i livmodern kan det hända att navelsträngen är alldeles tilltrasslad. Att den sitter runt barnets hals är vanligt och det är ingenting du behöver oroa dig för. Cirka 20 procent föds så och det är oftast inget problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln. Det mesta av fosterfettet på huden är borta nu och moderkakan förser fostret med antikroppar som ska hjälpa barnets immunsystem att hålla infektioner borta de första sex månaderna.


Mamma:

Ditt fundusmått är cirka 33-38 centimeter. Du kan känna dig tung och ha kraftiga förvärkar. Det är viktigt att du försöker vila så mycket som möjligt eftersom du kommer att behöva vara utsövd när förlossningen väl sätter igång. Det kan hända att du inte får sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken.

Du kan få falska värkar och de kan vara lika smärtsamma och starka som riktiga värkar. Till skillnad från riktiga värkar så är de inte regelbundna och de försvinner när du är aktiv.

Vattnet kan gå vilken dag som helst. Ofta kommer vattnet forsande på en gång men ibland sipprar det ut långsamt. Om du tror att vattnet har gått eller om du har regelbundna värkar bör du ringa till förlossningsavdelningen.


Shit, det är REDAN torsdag och två veckor kvar till BF..vart tar veckorna vägen igentligen?? Jag trodde att dagarna och veckorna skulle gå skitsegt när man bara var hemma och 'väntade' på den lilla, men det kändes ju som att det var helg nyss! Jag måste vara den enda gravida som klagar på att tiden går för fort, alla andra vill ju att deras ungar ska ploppa ut direkt, hehe.. Meeeen jag känner att jag vill ta vara på ensam-tiden med Maximilian, för sen är det ju inte bara honom man ska pussa, krama, älska och lägga all energi på..även om han nu verkar ha kommit i någon anti-mamma period och helst vill bara vara med pappa hela tiden, men jag vet att han uppskattar det ändå! ;-)

Nu har jag legat och sovit i 2 timmar, så man känner sig lite mer människa efter att ha legat vaken i princip hela natten. Ska äta lite kräm, ta en dusch och sen kommer Sara förbi så ska vi hämta M från dagis. Sen lär det väl bli en sväng till lekparken om jag känner dom rätt! Så jag ska packa med mig lite mellis som vi kan äta där ute då..

Ajuste..min mage är förresten tillbaka har jag glömt och skriva, haha! Han måste bara ha legat jävligt konstigt(?) För sen förra helgen sa det pang boom and the belly was back! Bild får ni imorgon, för då går jag in i vecka 39, woho ;-)


Har inte haft någon lust och blogga.. har inte det nu igentligen heller, men jag gör det i alla fall! Har sovit som en kratta dom senaste nätterna och inatt låg jag med en konstant värk i magen i ca 2tim innan jag till slut somnade och när jag vakna så var den borta, är väl dom där förvärkarna som börjar nu.. Sen har jag haft besök utav min kära Bella här idag, myyyycket trevligt och det var alldeles för längesen vi sågs! Men det blir väl så när man bor i olika städer, buhu.. Sen har min pappa varit här på fika, det var också längesen vi sågs och mycket trevligt det med :-)

Jag mår så himla konstigt..vet inte vad det är heller(?), vet inte om jag mår illa, har ont nånstans, känner mig ledsen, känner mig sjuk, eller om jag är trött..jag fattar ingenting. Började efter att jag hade hämtat Max från dagis och när R kom hem från jobbet så orkade jag inte ens prata med honom, jag hade inte ens någon lust och resa mig ur soffan och äta middag.. Aja jag hoppas att det har gått över tills imorgon när jag vaknar, inge kul och gå runt och känna sig orklös..

Nej det här vart ett helt onödigt inlägg, ska lägga mig på soffan..eller gå och lägga mig och sova, har inte riktigt bestämt mig än..natti.

Imorse efter att jag hade varit och lämnat M på dagis så gick jag faktiskt hem och la mig direkt och sen låg jag hela dagen, nästan. Har varit så trött.. sov inge bra alls inatt låg och vände och vred på mig hela natten och det är ju inte det lättaste när man är stor och otymplig. R slutade tidigare så han plockade upp Max på dagis och sen lite senare på eftermiddagen kom Izabella förbi och hon hade med sig jättefina höstblommor och en påse med massa godis till mig, så söt och snäll <3 Sen tog vi allihopa en promenad ner till stan och kikade lite i affärer och sen åt vi middag. Nu sitter jag här och ryggen skriker, men det är det värt, jag behövde få lite luft efter att bara ha legat hela dagen! :-P

Nu blir det 2½ men och lite senare idol, sen är det nog natti natti för min del! Ha en bra kväll allihopa :-)

Även fast vi var och handlade igår så glömde jag självklart något! Så medans grabbarna var och badade idag så knatade jag bort till Östertälje och köpte det jag glömde att köpa igår.. Nille och Emma gjorde R och Max sällskap på badhuset och efteråt så kom dom hit och åt en sen lunch och umgicks lite :-) Sen har jag och Maximilian varit och promenerat, matat ankorna och sen ville prinsen ha donken till middag, så då fick det bli donken! Fast jag var inte så överdrivet sugen på det, men jag fick i alla fall i mig en liten hamburgare och sen delade vi på en banan milkshake. Jag och R har också hunnit med och rösta, så nu ska det bli spännande och se hur det slutar! Inte för att jag tror att våra röster gör sååå stor skillnad, men nu kan man i alla fall känna att man har gjort sin plikt..

Ska kolla på film med lillprinsen nu och vila kroppen lite, det känns att man har rört på sig hela dagen..



Jag börjar längta efter min kropp nu..

Imorse tog vi en promenad bort till Weda och skulle handla lite på Willys. Passade också på och springa in på babyland och hämta gratisboxen från pampers och den här gången fick jag en blöjhink! Fick ingen då när jag väntade Maximilian.. Så det var ju niiiiice! På Willys handlade vi mer än vad vi hade tänkt..så jag fick ta en taxi hem med alla grejerna och skönt var ju det, för jag hade ju redan varit duktig och gått hela vägen dit ;-)
R
ska laga sin goda kycklingrätt till middag idag, längtar redan.. och sen blir det väl film, mys och godis i soffan till kvällen. Max vill nog titta på någon utav sina nya filmer och lär nog somna tidigt, han börjar bli trött redan nu..

Nu ska jag fortsätta och kolla på Rock of love!

Gravid vecka 38

Längd: 48-49cm & vikt: 3-3,2kg


I magen:

Kroppsfett fortsätter att ackumuleras men inte i samma snabba takt som tidigare. Om det är en pojke har testiklarna vandrat ner i pungen och om det är en flicka är blygdläpparna fullt utvecklade. Tarmarna är fulla av mekonium eller beck som det också kallas. Det är tarmceller och restprodukter från fostervatten som barnet har svalt, innehållande bland annat hudceller och lanugohår.


Mamma:

En del kvinnor kan ibland uppleva en surrande, nästan elektrisk, känsla utmed benen och i vaginan. Det händer när barnets huvud stöter emot nerver i bäckenbotten när huvudet fixeras. Vissa drabbas av diarré i slutet av graviditeten. Det kan bero på en ökning av hormonet prostaglandin som ska göra att tarmen töms innan förlossningen.

Nu har Sara precis varit här och hämtat M. Dom skulle gå och mata ankorna och sen gå till badparken och leka. Dom skulle ha gått dit redan igår, men det började regna och jag ville inte att han skulle vara ute i regnet nu när han är lite förkyld, så vi sköt upp det till idag..så ni kan ju tänka er hur mycket han har längtat!
Det vart många tårar och sura miner igår så jag tänkte att efter middagen skulle vi gå ut till våran lilla lekpark här utanför och leka lite, men jag ångra mig direkt när vi kom ut.. Fick en massa sammandragningar efter varann och när jag bad M att vi skulle gå in igen så sprang han bara iväg och skratta.. :-P


Hjärtat!


J
ag ska ringa till FK nu, eller jag sitter i kö..... Mitt lönekontor har skickat in intyget dit om min årsinkomst osv för att jag ska kunna få mammapenning och ja, alltså sånt där ni vet. Men vad jag märkte förra veckan när jag logga in och skulle lägga in dagar så såg min årsinkomst heeeelt fel ut! Så jag mailade mitt lönekontor i förra veckan, för man kan Inte ringa dom, så knäppt system.. Och NU IDAG fick jag svar, en vecka senare liksom.. och då har dom räknat fel på min årsinkomst med ca 100 000kr, tack så jävla mycket säger jag! Så nu måste jag prata med FK så vi kan fixa det och så att jag kan lägga in mina dagar och HOPPAS på att jag kommer att få min utbetalning i tid sen till november lönen, eller vad det nu blir..


Ska sätta på en tvättmaskin nu medans jag ändå bara sitter och väntar.. puss på er!









Och här ska nästa lilla prins få sova:

Neeeej det har inte kommit någon bebis, så ni behöver inte oroa er ;-) Han kommer säkert om 2 veckor, om jag själv får välja!

Maximilian ligger just nu nere i stora sängen och kollar film, han var lite trött så han behöver nog vila en stund..speciellt om Sara ska ta med honom ut och busa, hehe..
Jag är på världens sämsta humör idag, eller jag har i alla fall varit..just nu känns det lite bättre. Har inte sovit så bra inatt heller, utan legat med lite störande 'mensvärk', men jag tvingade mig själv att ligga kvar i sängen och inte gå upp och bli Ännu piggare. Max var världens snällaste imorse och lekte snällt i sitt rum så jag kunde ta en liten powernap, trodde ögonen skulle gå i kors mellan klockan 8-9..

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen och sen ta en sväng med dammsugaren i trappen, vi får väl se vad min rygg tycker om det! ;-)


Skulle montera upp den där sovgungan och kolla hur den såg ut, så fattas det en rem som man måste ha... åååååh!!!!!

Inatt har jag sovit som en kratta och vid 6-tiden bestämde jag mig för att gå upp istället.. Har haft 'mensvärk' hela natten och dagen som inte gått över med alvedon eller varm dusch, fast just nu i denna stund känns det inte så mycket faktiskt.. Har haft en del sammandragningar också..
Vi har varit en sväng på stan, åt lunch, köpte två amningsbhar till mig, M ville ha några leksaksbilar till sitt parkeringshus och sen hämta jag ut ett paket och det var sovgungan (http://www.sovgunga.se) som jag beställt till bebisen :-D

Sen har vi varit hos BM idag också och jag bad henne och känna lite "där nere" för att se om något var på G eftersom jag har börjat känna nu lite i kroppen dom senaste dagarna.
Och tappen var mjuk och bakåt(?), jag är öppen 1cm och det var 2cm kvar av tappen, så dom här sammandragningarna jag har haft (fast dom inte har gjort ont) och den lilla mensvärken har ju gjort någon nytta i alla fall :-P

Men vi får se hur lång tid det tar..det är ju så olika, även om jag kände såhär dagarna innan Max kom och dagen innan han föddes var jag ju öppen 1cm också. Sen så var huvudet Nästan helt fixerat nu, liiite lite ruckbart fortfarande.. Men på henne lät det inte som att jag kommer föda imorgon direkt, hehe.. Men inte heller att jag kommer gå tiden ut. Spännande!


Nu ropar Maximilian och vill att vi ska leka med hans nya bilar, ciao!

Jag och Max gick och la oss och sov sen igen och sen när vi klev upp så skulle jag dra på mig tröjan och märkte då att den gick och dra ner över magen utan problem(?!), kolla mig i spegeln nyss och jaa.. den har ju inte försvunnit helt, men den är ju inte liksom där, haha! När jag väntade Maximilian var den gigantisk ända tills slutet och 'försvann' aldrig.






såhär ser den alltså ut idag, ser heeeelkooonstigt ut :-P
och det blir intressant och se imorgon vad jag har för SF-mått nu..

Här sitter jag vaken, med en Maximilian liggandes i soffan. Vaknar av att jag får en spark i ansiktet(?!), upp på toan känns som att hela tandraden ska ha flygit ut, allt ser okej ut..in i sovrummet igen och där sitter prinsen i våran säng, pigg som en lärka! Så nu sitter jag här med en kopp te, som tur är så känner jag mig inte ett dugg trött.. men det lär ju komma krypandes snart, hehe. En lite lätt 'mensvärk' har man också, fast det känns mer störande än som något positivt, för nu har jag haft så i några dagar men det händer ju inget mer liksom och då kan man ju gärna vara utan :-P

nej nu ska jag mysa lite med min lilla älskling!

Idag har vi inte gjort så mycket här hemma.. Maximilian fick stanna hemma från dagis, eller han ska få göra det hela veckan, för han har ont i halsen, är hes och har liiiite hosta. Men jag tänkte att det är bättre att han är hemma redan nu när jag ändå är hemma och vilar upp sig, så han inte blir sjuk på 'riktigt', vi vill ju inte att han ska bli sådär sjuk som i vintras, igen. Vid lunchtid kom R hem från jobbet också, han mådde illa och kände sig kass i magen och jag hoppas verkligen Inte att det är någon magsjuka eller något, då dör jag..
Annars så har vi inte gjort så mycket, jag har tvättat lite och plockat här hemma (känns som att man inte gör annat?), och Max och R har legat i sängen och kollat film hela dagen. Nu har vi precis ätit spaghetti och köttfärsås till middag och om en stund ska jag göra i ordning lite te till prinsen innan det är dags för sängen :-)


Max 2 månader

Dålig uppdatering, iknow.. Men den här helgen har jag varit så fruktansvärt SEG. Jag har mest legat och vilat/sovit, vi har haft besök hela helgen också så datorn har inte varit prio ett direkt, hehe. Sen så har jag fått ont i mitt knä, igen :-( Fick ju jätteont i knät när jag väntade Max för att jag var så tung och benen vart så belastade och nu verkar det ha blivit samma sak igen.. Jag kan vakna mitt i natten och nästan tjura för att jag har så ont och jag hoppas att det inte håller i sig lika länge efteråt som det gjorde efter att jag hade fött honom.

Idag har vi varit på badhuset och badat i några timmar, jag trodde att jag skulle somna direkt när jag kom ut i omklädningsrummet, så när vi kom hem slängde jag mig på soffan och sov i några tim. När jag vakna var Sara här, så vi åt lite middag, kolla tv och sen gjorde vi i ordning bebisens säng :-) Maximilian skulle självklart provligga och sen la han dit dom nallarna som han tyckte att lillebror skulle få, sötnosen.

Nu ligger M och sover, jag har plockat undan alla leksaker och R sitter och kollar någon film på datorn..så jag ska nog gå och lägga mig faktiskt, är jättetrött fast jag har sovit bort hela eftermiddagen typ :-S

Natti natti...

Idag här på eftermiddagen kom min kära mor förbi med en massa shoppingkassar, till Maximilian såklart ;-)
Hon hade köpt en vinterjacka + termobyxor, underställs tröja/jacka, en väst, 3 tröjor, 2 skjortor och 5 par strumpor. Så nu slapp jag själv tänka på det, skönt! Så nu behöver jag bara tänka på att köpa ny vintermössa, handskar och vinterstövlar/kängor till dagis, tack mami! <3 Och sen bjöd hon oss också på thaimat, mumma!

Ja vad har jag gjort annars idag då..(?), inte ett skit typ. Klev upp ur soffan vid 12-tiden, gjorde i ordning en snabb frukost/lunch. Färgade ögonbryn och fransar och dammsög lite, bra dag..not! Men förkylningen verkar ge med sig nu i alla fall, har liiiiite ont i halsen från och till, men  annars känns det hyffsat bra :-)

Imorgon måste jag i alla fall åka och handla, det börjar eka i våran frys och kylskåp och då kan man passa på medans prinsen är på dagis!

Nej nu ska jag slänga mig på soffan och kolla på efterlyst med min man, ciao!

Ja nu börjar det verkligen närma sig innan den här lilla familjen på 3st snart ska bli FYRA!
Satt och kollade på bilderna från 3D ultraljudet och man kan ju fortfarande inte förstå att den där lilla människan finns i min mage, jag tycker att det är helt sjukt, kan inte fatta att det ligger ett litet Barn i min mage..
Vi har ju BF den 7oktober, fast när vi var på 3D ultraljudet så fick vi ett 'nytt' BF efter att hon hade mätt och kollat vikten och så och då blev det den 28september. Fast vi har ju valt att ha kvar det första beräknade datumet, för det kan ju vara så att barnen växer olika i magen osv. Meeeeen om man säger såhär, att det första BF datumet, alltså den 7oktober, kan igentligen inte stämma för det är heeelt fysiskt omöjligt att jag blev gravid det datumet som man hamnar på om man har 7okt som BF ;-)

Men men..det visar ju sig när han vill titta ut mohaha!


Gravid vecka 36

Längd: 46cm & vikt: 2,7-2,8kg

  















I magen:

Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla bebisar med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.

Mamma:

Din mage har sjunkit ned och det är troligen lättare för dig att andas. Men det kan hända att du måste kissa oftare istället eftersom livmodern trycker på urinblåsan nu. När trycket har minskat en aning på mage och tarmar kan det hända att du känner en ökad aptit och att eventuell halsbränna avtar.

Ditt fundusmått är nu 32-35 centimeter och du ökar troligen inte mycket mer i vikt. Det är vanligt att brösten läcker mjölk. Använd inlägg i behån, helst av ylle med lanolin.


Partner:

Du kan hjälpa till att packa väskan inför förlossningen.

Jag är så trött på att jag inte ska något immunförsvar alls! Hur länge har jag varit frisk, 3 mån eller? Sen har jag varit sjuk resten av HELA det här året, blir fan grinfärdig.. Lär ju vara sjuk nu andra halvan av det här året också för den delen...... Nej men jag måste verkligen bli frisk nu, kan inte vara sjuk när jag snart ska föda.
Har legat på soffan hela dagen i alla fall medans mina grabbar har varit på badhuset och haft roligt. Sara tittade förbi här några timmar också och höll mig sällskap och lekte massor med Maximilian, som förövrigt vart skitledsen nu när hon gick.. Men det är ju snart läggdags för lilla bubben ändå, om han inte redan har somnat(?), han ligger nere i våran säng och tittar på film.


Max hade lite konsert för mig när jag låg på soffan halvdöd imorse ;-)



Älsklingen har somnat och jag ska bara dricka upp mitt te och sen bära ner honom och lägga mig och kolla film tills man somnar. Inatt får han sova i våran säng eftersom R är ute och slirar och det är ju så myyysigt och sova med lillprinsen <3

Känner mig piss rent ut sagt.. Huvudet vill helst släpas i golvet och dunkar, öronen värker, näsan är förjävlig, halsen gör så ont och min röst har jag börjat tappa och sen feber på allt det här. Jag hoppas att Max vill sova tidigt idag, för det vill jag..helst NU! :-(

Och här sitter jag ensam vaken! Båda mina grabbar har somnat :-P R ligger och snarkar där nere i sängen, han skulle kolla fotbollen...och Max ligger och knoppar här på soffan, fast han somnade ju redan kvart i 7, helst slut efter massa lek med gudmor och jag har inte orkat bära ner honom än ;-) Maximilian börjar bli som R, pratar i sömnen och grejer.. Han sa precis "mmm pappa, min pappa", han är verkligen pappas kille!

I
morgon är det 1-års kalas för Lucas, men jag kommer nog att hoppa det. Min hals gör så förbannat ont nu och den börjar även vandra upp i ena örat..orkar verkligen inte bli sjuk Nu. Fast iofs, det är väl bättre att det kommer nu isf och inte när det är dags och föda, fast det vet man ju inte heller när det är dags för, men hellre nu i alla fall!... Trodde jag hade fått vara sjuk färdigt det här året.. :-(

Nej nu ska jag bära ner prinsen till sin säng och sen kolla film tänkte jag. Ha en trevlig fredagkväll allihopa!




I
dag fick vi besök av våran favorit, SARA! Både jag och Maximilian blev såklart glada när vi fick se henne, vi har saknat henne massor :-) Hon och Hampus har hållt på och renoverat i deras nya lägenhet och sen har hon jobbat mycket, så vi har inte setts så mycket som vi brukar.. Men nu har dom börjat flytta in och pressen har väl börjat lägga sig, så nu kan vi börja ses igen och vi ska väl gå förbi där nåndag och titta hur dom har fått det nu, senast när vi var där så höll dom ju på och riva en massa och måla element och så. Skönt att hon har börjat plugga nu igen också och inte jobbar längre, eftersom hon ska vara med på denna förlossning också ;-) När jag skulle föda Max så var hon ju med hela kvällen och natten på sjukhuset ända tills hon såg att allt var bra med honom och mig, sen drog hon och jobba direkt efteråt, snacka om kämpe, hehe!


Här är en liten text som jag skrev två månader efter att jag hade fött Maximilian:


Sara

Sara, det är min underbara kusin. Hon har alltid funnits vid min sida och jag kan inte beskriva hur mycket jag älskar henne. Hon har alltid hjälpt mig med allt. Hon var ett stort stöd för mig under graviditeten och ett ännu större stöd under min förlossning. Hon var med mig från första till sista sekund, även fast hon skulle jobba dagen efter, eller rättare sagt 3 timmar efter att Maximilian föddes. Hon höll min hand och smekte min panna och kind dom stunderna Rickard var borta och värkarna var som värst, hon peppa mig och hjälpte verkligen till så att den natten inte blev oförglömlig, varken i minnet eller på bild.

Jag älskar dig Sara!

Maximilian brukar vara ganska klen med att äta frukost, vi brukar få i honom lite yoghurt och en macka & mjölk, men that's it! Idag har han ätit till frukost TRE mackor med smör och skinka, två glas juice och en stor skål med flingor och mjölk! Och just nu ligger han på golvet framför tvn och tuggar i sig ett äpple.. Meeen jag ska inte klaga, jag är glad bara han äter :-D
I
dag är han hemma från dagis, han ska få börja vara hemma på fredagar redan nu eftersom det ändå kommer att bli så om några veckor också, skönt med lite lång helg för honom och så kan vi mysa istället. Vi får se vad vi hittar på(?), skulle igentligen behöva åka och handla med det gör jag inte ensam med honom, speciellt inte nu när ryggen värker och allt.

Måste bara säga att han var världens mysigaste och underbaraste lilla kille igår också, missförstå mig inte han är alltid världens underbaraste, men oftast/nästan Alltid när pappa är hemma så kramas han hellre med honom..än med mig :-P Men igår så satt han i min famn, så gott det gick med magen i vädret och så kramades vi, han pussa och klappa min kind hela tiden och ville hålla handen och att jag skulle killa honom på armen, så söt!!!!
Han verkar ha drömt om R mycket inatt också, för jag vakna flera gånger av att han ropa "PAPPA" i sömnen, men sen när man titta till honom så sov han jättedjupt. När R's väckarklocka ringde imorse så ropa han också på pappa i sömnen, hehe..

Nej ska slänga in en tvättmaskin och sen kanske börja vika skiten också, har massor att vika! Men det är ju sååå tråååååkigt....


Nu har jag hämtat prinsen på dagis och vi hann precis in innan det började spöregna, fast nu har det iofs slutat..så det var bara en skur :-P Börjar bli tungt och gå upp för den där backen nu, folk som gick förbi glodde som satan när jag gick och flåsa, haha! Hade en stooor munktröja på mig så magen syndes inte så mycket ;-)
M
har ätit lite mellis och tittar på tv och jag ska ställa mig och göra en äppelpaj tänkte jag innan jag ska börja med maten, snacka om att man börjar bli en gottegris nu såhär på slutet........

Ja idag var ju jag och M hos bm för kontroll. Och jag vart suuuperglad när hon sa att mina värden hade stigit jättemycket och det betyder ju att jag slipper ta sprutor på sjukhuset var och varannan dag och det betyder också att jag inte håller på och bilda några antikroppar mot barnet, eftersom jag är RH-negativ och bebisen är en annan blodgrupp, wiie! :-D
S
en hade mitt sf-mått minskat med 2cm, så nu hade jag ett sf-mått på 32 jämfört med för två veckor sen, så på den där standardkurvan låg jag nu precis på "normal-strecket", eftersom vi inte har mätt min mage innan så har vi inget annat och jämföra med..men varför det har minskat är för att bebisen har börjat sjunka ner i bäckenet nu och huvudet var denna gång ruckbart, förra gången var det rörligt. Så nu ska han ligga såhär och sjunka ner mer bara och bli fixerat istället :-) Och det förklarar ju varför jag har gått runt som om jag hade en melon mellan benen i en veckas tid nu och varför magen har börjat 'hänga' mer och sjunkit neråt, hehe..

Nej men det var i alla fall skönt och höra att det börjar bli bättre med mig och prinsen var som en liten ängel där inne, annars brukar han ju bli fundersam och ganska ledsen om det är någon som ska sticka i mig eller undersöka mig på något vis (sitter väl kvar från när vi låg inne med honom på Huddinge och alla andra sjukhusbesök...).


pussgurka!

Inatt när jag var uppe och skulle släppa ut Chanel så kom det en liten nyvaken kille upp för trappen (fast han såg faktiskt inte så nyvaken ut..), med både hans och min egen kudde under armarna..och snuttefilten och nappen, såklart ;-) Han tände två lampor och satt på tvn medans jag gjorde i ordning en flaska med välling, tänkte att han skulle somna om då.. men icke! Så vi har legat och myst här och kollat film mellan 03:45-05:30. Vet inte varför han var vaken heller, han var inte ledsen eller något, bara jättemysig :-) Och det gjorde ändå inget för min del, för jag har ändå varit vaken runt dom tiderna den senaste veckan.. Så vi skippar dagis idag, M ligger ändå fortfarande och sover och jag dricker kaffe.
Ser ut och bli fint väder idag, så vi får se vad vi hittar på. Ska till BM kl 14:30 också, så vi får se om någon kan vara barnvakt nu när han inte är på dagis eller om jag måste ta med honom..

Nu hör jag att Pingu filmen är på där nere, så han verkar ha vaknat.. :-P