Igår var det niiiiice!
Nu ska jag åka ut till min mamma och mina underbara killar, saknar dom till 1000 :) Och sen kommer Älskling också dit ut <3

Trevlig valborg allihopa! PUSS



Vi drar upp till stan och så får vi se vad som händer! :)

Kidsen somna halv 8, inte så ovanligt, men destå tråkigare för mig.. Och då blir det ju såhär att man sitter och läser en massa skit på nätet, funderar, blir irriterad över något, RICKARD KOM HEM?! Nej skojar bara.. hehe. Men en sak som gnager sönder min skalle nu är varför den här hetsen om att inte bli "tjock" när man är gravid?!
Jag gick upp exakt 23kg med båda mina barn och efter båda graviditeterna så gick jag ner allt sen också. Men alltså, det var ju inte Jag som ville gå upp 23kg, utan det var min kropp, inget jag styrde över direkt.. Jag smällde inte i mig en massa godis och annat snacks, jag åt väl lite större portioner än vad jag brukar göra men vafan jag var ju hungrig och jag rörde på mig och tränade så ofta jag kunde och orkade (vilken var nästintill varje dag, iaf promenader i den takt jag orkade hålla igång och simning några ggr/månad). Men varför ska man nästan banta när man är gravid? Är det ens hälsosamt?? Visst jag var ju inte så överdrivet glad när vågen varje månad visade att jag hade gått upp mellan 2-3kg, men vad skulle jag göra, det mesta var ju vatten! Visst jag fattar ju om man har ätit t.ex semlor varje dag under halva graviditeten och det börjar visa sig ordentligt på vågen så kanske man ska börja tänka efter, eller om man har en sjukdom.

Orka tänka på vikten när man är gravid.. ÄT OCH VAR GLAD OCH RÖR PÅ DIG VARJE DAG! Tack o hej.




tjockiiiiis

Nu är Älskling iväg på 48-timmars kryssning, så jag & grabbarna får roa oss själva! Jag har varit så uttråkad medans Max var på dagis idag, så jag har tagit två långpromenader och sen har vi lekt här ute efter dagis, ätit tacos (jag o Max...) och nu sitter vi och vilar magarna i soffan. Jag tänkte att vi skulle ha vårt fredagsmys ikväll istället med lite god dricka, popcorn och film. För imorgon ska dom hem till min mamma och sova & så ska jag och tjejerna ha tjejkväll! :)

Bjuder på lite bilder från idag! (Och Maximilian vill som vanligt inte vara med på bild, så Vincent får vara o fokus och det rinner ur både ena näsborren och munnen, så det är tänder påväääg..) ;P
















Åh vad jag älskar er! Ni är det finaste som finns <3

Älskar NELLY ! Och det här skulle jag inte gråta över om det fanns i min garderob ;)



För 3 veckor sen vägde jag mig hemma hos Sara och så bestämde jag mig för att nej nu j*vlar ska det bli ändring på den här kroppen! Så jag började äta mindre portioner, slutade med Coca Colan mitt i veckorna (testade först Nutrilett, men det smaka skit och jag klara bara 2 dagar..) och sen var jag ute och sprang. Först var jag ute och sprang varje dag i 2 veckor för att få tillbaka konditionen, sen trappa jag ner till 3ggr/veckan MEN var ute och gick dom dagarna jag inte sprang. Jag provade senast mina "smal-jeans" för 1 månad sen, jag fick på mig dom, men jag såg ut som en stoppad korv, inte så snyggt.. Och i lördags hitta jag inga rena byxor, så jag drog fram smal-jeansen igen, för skoj skull..och jag gled i dom utan att behöva kämpa, så nice! Och igår när jag promenera bort till Sara och hämta henne för att vi skulle ut och gå så passa jag på och springa upp och väga mig igen och då hade jag gått ner 4kg!!!! Det trodde jag aldrig. Så nu har jag nått mitt mål och jag trodde aldrig att det skulle vara så lätt.
Men nu har jag ett nytt.. Jag ska gå ner 3-4kg till, sen träna magen så den förhoppningvis ska prydas med lite magrutor här innan det är dags att visa sig på badstranden, hehe. Och sen ska jag börja styrketräna igen och gå upp något kilo i muskler istället.  Men om Jag kan, så kan du också! Så nu är mitt nya mål-datum 1 Juni, wish me luck!

Och det märks att det är fint väde och påsk va? Datorn har knappt varit på och vi har för det mesta varit ute i lekparken eller varit iväg på påskmiddagar. Bjuder på några bilder från dagarna som gått!


















Oj vad jag vart snopen precis! Jag satt Vincent i sin babysitter som stod vid soffbordet och måste ha glömt att spänna fast honom.. Och så gick jag till köket för att packa ner välling osv eftersom vi ska iväg snart och när jag kommer tillbaka så ligger han framför tvn??!!! Jag var iväg högst 2 minuter, vart jättesnopen när jag kom tillbaka och bara stod och stirra och tänkte att om jag hade blivit knäpp, om jag hade lagt honom på golvet, men det gjorde jag ju inte? Haha!
Jag har sett förut att hur han brukar åla sig ner i den och glida ur den för att vara på golvet istället..Maximilian gjorde likadant, busungar!

Nu går det snabbt!

* Gjort lite ärenden på stan med min fina familj <3
* Suttit vid Maren och avnjutit en mini mer i solen och haft det tyst och skönt med mig själv (Vincent sov i vagnen i 3tim & Max var på äventyr med pappa)
* Varit och handlat till grillningen med Izabella
* Ätit massa mat och sallad & sen myst med mina killar (Och Izabella)

Nu: S O V A


tjarå!

Dagen har vi spenderat tillsammans med min mamma! <3 Vi har varit nere på stan och shoppat lite :) ooovanligt, hehe.. Gör man ens något annat som mammaledig?! Nä skojar bara. Jag fick ett jättesött linne från H&M's Conscious Collection, strumpor (tappar JÄMT bort mina..) och en söt sjal från Indiska, tack tack mami! Killarna fick också lite kläder och Vincent fick ett par skor. Sen var vi ute på Skopunkten, jag skulle köpa nya gympaskor till Max som han kan ha på dagis och i lekparken, men det fanns ju typ ingeting kvar i hans storlek! Men han hitta ett par som han ville ha..han skulle igentligen ha behövt ha en större storlek för att kunna ha dom till efter sommaren också, men men..får väl köpa nya då istället när det är dags. Och idag hittade jag Ä N T L I G E N en mössa till V som inte åker ner för ögonen Hela tiden eller snurrar runt på skallen, så nu har han en bra och ordentlig! :P Jag köpte byxor till honom också + att han får lite kläder i sitt påskägg, så nu blir det köpstopp för långbyxor och långärmade bodysar! I dop present sen kommer han få önska sig lite shorts, linnen, t-shirtar och t-shirtbodysar istället. Han har ju en hel del kläder som han kan ärva från Max, men haallåååå lite nytt ska väl lillplutten få.. + att det har ju kommit in så mycket coola och söta kläder nu till grabbar :)

Nej nu blir det en dusch och soffhäng, jag har precis kommit in från min joggingrunda så jag är heeelt sluuut..



 











Efter 5 månader med snö och kyla, kan det verkligen vara så att sommaren har kommit? Hoppade vi över våren i år? Som jag längtat! Hela helgen och idag har det ju varit underbart väder. Jag har t.om kunnat gå i bara linne! Ibland kände man några kyliga vindar, men så fort det sluta så började man steka i solen, så härligt! Känner mig så glad idag och lycklig, är nog tack vare  att vintern äntligen är över. Och nu j*vlar får det inte komma tillbaka någon kyla eller snö...
R var nog ganska glad idag att han är sjukskriven när det var så grymt väder ;p  Vi har matat ankorna, lekt i badparken, tittat på djuren & Maximilian red uppe på Torekällberget, sen promenera vi bort till VG och handla lite på Coop och sen traska vi hem igen. Jag har också hunnit vara ute på min promenad, gick lite tidigare än vad jag brukar för jag ville njuta av solen ända in i det sista :) Och solfaktor 50 var min bästa vän idag för min stackars brända näsa, haha.. Och solfaktor 25 till resten av kroppen, men man fick lite färg ändå!

Hoppas på lika grymt väder imorgon..





























Och..



Första brännan - check!



Snart blir vi hämtade och åker ut på landet, woho!
Och ikväll blir det att träffa kusinerna & ha lite trevligt :)
Hörs imorgon!



Idag blir det:
* Promenera + posta paket
* Träffa bästa tjejerna på stan & njuta av solen och en glass
* Packa en väska med grejer åt oss alla, imorgon drar vi ut på landet!
* Äta god mat och snacks & mysa med min härliga familj <3

Alltså allvarligt, folk måste ju tro att vi misshandlar våra barn eller något! Nu har Maximilian hållt på i soffan igen och slagit huvudet i bordet. Denna gång var det pannan som fick ta stryk.. Doktorn sa att vi inte kunde sy för han var så upprörd och låg och sparka och ingen skulle röra hans panna, så vi fick limma och tejpa och hoppas att det inte blir ett allt för fult ärr. Han fick 5 klistermärken och en till nalle och vart jätteglad, igentligen borde han inte ha något för att lära sig att MAN INTE SKA LEKA I SOFFAN OCH DET ÄR INTE ROLIGT ATT ÅKA TILL SJUKHUSET. Nu är han glad och säger att han inte alls har slagit i huvudet..unge!

 

 


R o Maximilian ligger och vilar & jag o Vincent myser lite i soffan. Älskar mina killar!

Jag har varit och träffat bästa tjejerna + bebisar. Max fick vara hemma med pappa och V var fortfarande kvar hos mormor, så det kändes lite konstigt att vara utan barnvagn nu när man hade blivit van vid det igen, hehe!
Men nu har jag alla mina grabbar hemma igen och det känns skönt :)

Nu kom förklaringen till varför  i alla fall Maximilian har varit så gnällig/kinkig, inte haft matlust, hosta o snuva, lite lös i magen och hängig; han har fått vattkoppor! Och med största sannolikhet så kommer prickarna på Vincent snart också, han har haft exakt samma sak, eller har. Och det var väl därför han har så kinkig inatt, stackars bubben.. O samma med Max, varför han har varit så "nere" på dagis och på stan var han jättesur och ville ingenting. Nu känner man sig lite dum när man har skällt på honom... Såg 3 prickar på honom när han hade badat och nu har han 3 till, hoppas det stannar där, men antagligen inte :P

kramkalas hemma hos oss då! ;)

Jag och V låg och vilade i 3 tim på förmiddagen, eller jag 2tim och han 3.. och sen var vi pigga och alerta igen! Jag plocka lite är hemma och dunkade musik. När jag duschade Vincent så ringde min mamma och frågade om inte hon kunde få ta Vincent idag och att han skulle få sova kvar. Läskigt. Men nu är han i alla fall där! Första gången jag sover ifrån honom, saknar honom sjukt mycket redan nu..Undra hur man kommer sova inatt :-P
Aja efter att dom hade hämtat honom tog jag en dusch och fixa mig lite o sen gick jag och hämta prinsen på dagis. Tänkte att eftersom lillebror inte var hemma idag så skulle han och jag gå ner på stan och ha lite mamma-och-max-tid. Men han var världens tjurigaste så att hänga på stan var ingen höjdare, varken för min eller hans del..... Så nu är vi hemma igen och sitter och tittar på film. Ska gå ut och springa sen lite senare när det är svalare ute, TÄNK skrev jag verkligen svalare??! Underbart väder det  är nu, som vi har längtat!

Och jag måste bara få skryta om hur duktig jag har varit; ingen coca cola på vardagarna och jag har varit ute och sprungit varje dag i snart två veckor, woho! Så nu är kondisen tillbaka och jag ska trappa ner till att springa 3ggr/veckan, men promenera varje dag. Nu ska jag bli fit igen!









(Max vill inte vara med på bild..)

Och så har Vincent haft sin första jobbiga natt.. Men man kanske ska vara glad att den kom efter 6 månader? Så trött som jag är nu var jag inte ens när han var magsjuk.
Igår somnade kidsen som vanligt vid 7-snåret, jag satt och prata med Sara, vi gjorde en misslyckad kladdkaka och sen gick jag och la mig och läste i sängen när hon gick vid halv 10. Slumra till och vaknar vid halv 12 av att V har vaknat, han bökar runt i sängen, så jag går upp och värmer en flaska, den ville han inte ha... Jag ger nappen och lägger mig igen, han fortsätter och börjar gnälla som senare övergår till skrik. Han är så trött men vill inte sova! Kämpar tills klockan blir 01:00 då börjar jag känna att min trötthet börjar gå över till att jag blir förbannad så R får prova istället. Han sitter uppe med honom till 2 när han äntligen har somnat. Han ber ner honom till sin säng, men vid halv 3 vaknar han igen och börjar skrika i 45min i sträck.. Inget hjälper. Kvart över 3 somnar han och jag lägger huvudet på kudden och somnar på stört. Halv 6 börjar han IGEN, jag är helt snurrig i skallen när jag ska gå bort till hans säng, tar upp honom och tar honom till vår säng. han ligger bara och rullar runt och gråter och kan inte komma till ro, så jag tog upp honom på bröstet och då vart han äntligen lugn, 06:20 somnar han och sover sen en timma. Upp och väcka R som hade lagt sig på soffan, göra i ordning Max för dagis och sen fick R lämna honom och nu ligger Vincent och sover. Känner på mig att det här kommer att bli en jobbig dag.

Han har ju börjat dreggla väldigt mycket nu, han har inte gjort det så mycket tidigare och nu blir han ledsen när han ska sova och ligger och tuggar på handen SÅ DET KÄNNS JU SOM ATT DET MÅSTE VARA TÄNDERNA. Samma sak var det ju inatt. Jag blir galen om det inte är tänderna, för då fattar man ju inte varför han var som han var inatt?! Minns att Maximilian också höll på och bråka på nätterna när tänderna börja komma.. så vi får väl se. Sen så har han ju lite högre temp än i vanliga fall, fast ingen feber och så är han lite lös i magen. Men han är ju förkyld också, så det kan ju vara därför.. hmm.



Lilla skrutt!

Och så har lilla gubben redan hunnit bli 6 månader, vart tar tiden vägen?!
Tänk, om lika kort tid så kommer han att vara ett år, galet!


Nyfödd


1 månad


2 månader


3 månader


4 månader


5 månader


6 månader

Jag har så dåligt samvete och ont i magen, så jag vet inte om jag ens orkar skriva om detta.. Men det här är ju som en slags 'dagbok' och nångång kommer man väl gå tillbaka och läsa och minnas, precis som när Max hade lunginflammation och fick ligga på sjukhus.. Jag kan ju säga att jag känner mig som världens sämsta morsa i alla fall och jag har haft sånna mardrömmar och magknip så jag har knappt sovit något..
Men i alla fall.. Igår efter att jag hade varit ute och sprungit så satt grabbarna och åt middag när jag kom hem igen, så jag tänkte att jag skulle ta med mig Vincent som satt i babysittern så skulle han få följa med mig medans jag tog en dusch. Jag lyfter upp babysittern som han sitter i, precis som vanligt, och när jag kommer bort till hallen och ska precis gå in i badrummet så går babysittern i 2 delar och stackars lilla Vincent åker ner i stengolvet med huvudet före. Jag grips av panik, han gallskriker, jag skriker efter R, han rusar bort till oss och sliter V ur min famn och jag bara skakar och ska försöka ringa Vårdguiden/Astrid Lindgrens. Dom säger att vi ska komma in direkt och ringa efter en ambulans, sagt och gjort! Jag får prata med en tjej där i flera minuter, hon tar massa uppgifter (jag kan knappt svara på hälften för jag är så rädd och chockad), hon säger hela tiden "Ja men jag hör att han skriker och det är ett bra tecken" jag svarar med att det är skitsamma det ska ändå komma hit nån och kolla honom! Nästan en timma tog det för ambulansen att åka från brandstationen och hit! Och när dom kommer in har V precis somnat och börjar bli blek, dom säger åt mig att ta på mig skor och en tröja och sen åkte vi direkt. Vi åker gamla vägen och utan blåljus. Sen efter en bit så ska vi försöka peta på honom och kolla så han reagerar, inget händer, hon buffar på honom, inget händer, då drar dom på blåljusen och sen åkte vi i en jävla fart. Jag sitter bara och gråter, fattar ingenting, tänker att nu är det kört. Vi kommer fram, jag får hoppa ur bilen först, sen springer dom in med honom och jag i släptåg, hinner knappt med. Men sen när läkarna lyfter upp honom ur bilbarnstolen börjar han skrika och blir jättearg, åh så skönt tänkte jag! Han var bara så utmattad och trött, så det var därför han inte vakna. Nu när vi är där undersköker läkaren honom, allt verkar normalt och han har fått världens bula och har jätteont i huvudet. Vi får stanna några timmar för att dom ska hålla koll på honom så han inte ändrar beteende. Men det gör han inte och vi får åka hem, skönt men läskigt.. Natten har i alla fall gått super för lilla gubben, han har sovit som en stock och nu sitter han här brevid mig i sin matstol och leker och skrattar.. Så det känns ju lite bättre i mig i alla fall, men usch så dåligt samvete jag har..mår illa bara jag tänker på vad som hände och att det kunde ha gått illa.

 

 
 

Förlåt min lilla älskling :( Mamma älskar dig!

 

 

 



 

Vi började dagen med att ta sovmorgon, skönt som sjutton! Sen har vi myst i soffan och Vincent kan inte bestämma sig om han ska vara sur eller glad (han har visst ett humör den här krabaten ändå;)), men nu ligger han i alla fall och vilar. Händer idag då? Inte mycket känner jag.. Vi får hålla oss inne så Max blir frisk nångång, tog med honom på en promenad igår, men sen låg han och hosta som en tok hela kvällen så nu håller vi oss inne! Jag måste i alla fall få lite luft senare, antingen blir det PP med Sandra eller så går jag ut och springer ikväll.
R gav med sig idag också om att raka bort håret, han har ju sparat,ja jag vet inte ens hur länge, men det känns som att det är jättelänge! Och jag har aldrig sett honom så långhårig förut.. Men nu är han min gamla älskling igen! <3

Nej nu ska jag kramas lite med min Maximilian innan det är dags för lunch!

Snodde en bild från Sara som togs igår ;)



Här är kompisarna!
Bara Colin som fattades.. :)


Utvecklingsfaserna

Lite rolig läsning för er med små bebisar om dom olika utvecklingsfaserna, sen får man ju tänka på att alla barn är olika! Vissa följer den till punkt och pricka, andra kanske gör vissa saker tidigare eller senare MEN ALLA ÄR LIKA NORMALA ÄNDÅ, tänk på det.

 Vad händer? När händer det troligen?


Känner igen dig: Någon av de första dagarna
Vänder huvudet: 1:a månaden
Håller huvudet stadigt ett par sekunder: 2 månader
Öppnar händerna: 2 månader
Ler: 2 månader
Jollrar: 2 månader
Upptäcker sina händer: 2 månader
Lyfter huvudet när barnet ligger på mage: 3 månader
Leker med fingrarna: 3 månader
Fokuserar med båda ögonen: 3 månader
Slår mot föremål: 3 månader
Känner igen andra än familjen: 3 månader
Skrattar: 3-4 månader
Håller i en skallra: 4 månader
Sparkar avsiktligt: 4 månader
Följer föremål med blicken: 4 månader
Sträcker sig mot mamma/pappa: 4 månader
Vänder sig mage/rygg från: 4½ månad
Förstår välbekanta händelser: 4-5 månader
Håller huvudet stadigt: 5 månader
Imiterar andra bebisar: 5-9 månader
Sitter utan stöd kort stund: 6 månader
Griper: 6 månader
Säger enstaviga "ord": 6 månader
Lystrar till sitt namn från: 6 månader
Visar rädsla för främlingar: 6-8 månader
Kryper: 7-9 månader
Förstår att saker finns, fast de inte syns: 7-9 månader
Sätter sig upp själv: 8-9 månader
Sitter stadigt i 10 minuter: 8-9 månader
Säger tvåstaviga "ord": 8-9 månader
Använder pincettgrepp: 9 månader
Pekar: 9 månader
Kan säga flera "ord": 9 månader
Förstår en del ord: 9 månader
Ställer sig upp med stöd: 9-10 månader
Går med stöd av två händer: 9-10 månader
Tycker om och känner igen böcker: 9-10 månader
Vinkar adjö: 9-10 månader
Förstår ordet "nej": 9-10 månader
Uppskattar skoj och skämt: 9-10 månader
Undersöker föremål: 9-10 månader
Klappar händer: 9-10 månader
Gör två saker på samma gång: 10 månader
Sätter sig ner från stående: 10-11 månader
Kryper uppför trappor: 11 månader
Går med stöd av möbler: 11-12 månader
Går med stöd av en vuxenhand: 12 månader
Står utan stöd: 12 månader
Säger första riktiga ordet: 12 månader
"Svarar" på begäran: 12 månader
Kan följa med i en historia från: 12 månader
Tar första stegen: 12-13 månader



Här kan du se lite utvecklingsfaser hos barnet!

Språng 1 vid ca 5 veckor

Nu genomgår barnet en rad förändringar.
Matsmältningen ändras, barnet börjar gråta med riktiga tårar, kan fokusera med ögonen och andas mer regelbundet.
Det kräks och rapar mindre ofta och kan vara vaket längre stunder.

Språng 2 vid ca 8 veckor
Barnet lär sig uppleva omvärlden med alla sinnen - smak, lukt, syn, hörsel och känsel.
Det upptäcker sina händer och fötter och kan fascineras av skuggorna på väggen eller mönstret på ett tyg.
Det är mycket nytt att vänja sig vid och då behövs en trygg och välkänd omgivning. Känsliga barn gråter mer än tidigare!

Språng 3 vid ca 12 veckor

Nu lär sig barnet nyanser. För första gången uppfattar det förändringar i sina syn-, ljud-, känsel- och luktupplevelser.
Barnet kan t.ex känna igen hur tonfallet i en röst plötsligt förändras eller hur någon ändrar kroppsställning.
Babyn lär sig också hantera sin kropp bättre. Rörelserna blir smidigare.

Språng 4 vid ca 19 veckor
Nu lär sig barnet händelsekedjor, t.ex att gripa en skallra, skaka den, vända den, titta på den och stoppa den i munnen. Att göra detta kan verka enkelt, men är ganska komplicerat.
Barnets ljud börjar bli mer nyansrika och sammansatta. Nu kan man höra ljud som låter som "mamma" och "pappa".
En viltig upptäckt för barnet är att saker finns, fast de inte syns. Dags för kurragömmalekar.
Nu börjar många krypträna.

Språng 5 vid ca 26 veckor
Barnet lär sig att omvärlden är stor - och själv är man bara en liten prick.
Leksaken barnet vill leka med ligger oåtkomligt på en hylla.
Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Detta kan kännas skrämmande för barnet.

Språng 6 vid ca 37 veckor
Nu lär sig barnet att olika saker kan ha vissa egenskaper gemensamt.
T.ex att en katt är en katt antingen den är levande, av porslin eller tyg.
Babyn börjar studera omvärlden på ett nytt sätt.

Språng 7 vid ca 46 veckor
Barnet förstår att man måste göra saker i en viss ordningsföljd och börjar kontrollera vilka saker som passar ihop.
Det blir mer medvetet om sina handlingar.


Ålder på barnet: Lek/Leksaker
1 månad: Den nyfödda trivs bäst i föräldrarnas famn. Kroppskontakten är viktig!
Babyn ser dina ögon och hör din röst!
Njut av "pratlek". Småprata och killa bebisen försiktigt.
Förutom ditt ansikte gillar bebisen att se på mönster i svart, vitt och rött!

2 månader: Barnets svar på ögonkontakt blir tydligare nu. Det börjar le mot kända ansikten, och försöker frambringa egna ljud.
Lek och prata mycket med ditt barn nu och du kommer att få ett pratsamt barn.
Barnet upptäcker nu sina händer, och kan ligga och titta på dem länge och ofta!
En skallra kan vara kul, liksom en mobil över sängen.

3 månader: Gå runt med din bebis på armen och berätta om allt ni ser.
Ett babygym är kul nu. Barnet sträcker sig efter saker som finns framför eller över den.
I badet kan det vara kul med badleksaker som piper.

4 månader: Barnet leker gärna med sina händer nu! Att trä en strumpa över ena handen kan bli en kul lek. En del barn kan gripa aktivt efter föremål nu.

5 månader: Nu börjar barnet bli mer aktiv i sin lek!
Testa att leka skottkärra, eller lägg dig på golvet och lyft upp barnet i luften. Sänk sakta ner barnet mot ditt ansikte. Barnet försöker att greppa din näsa, ditt hår eller dina glasögon!

6 månader: Nu leker de flesta barn med sina fötter.
Många kan sitta stadigt i knät och så småningom själva.
De börjar flytta stora föremål mellan händerna.
Leksaker som rör sig och som låter är spännande nu. Tippgubbar eller bollar som låter när de rullar, eller en bil att dra fram och tillbaka på golvet!

7 månader: Att riva sönder saker är uppskattat hos barnet nu. Att riva sönder papper och smaka på det!
Att banka saker i bordet är också kul.
Om barnet kan krypa är en badboll kul. Barnet kan krypa efter den och putta iväg den själv!
Tittut-lekar är uppskattat!

8 månader: Blanka saker är roligt nu! En blank hink eller en kastrull t.ex. Barnet kan vrida och vända på den, rulla den och spegla sig i den. Kökssaker generellt är uppskattat. Vispar, slevar, silar och trattar är det kul att leka med.

9 månader: Leksaker som kan staplas i och på varandra är uppskattat.
Många barn kan vinka och klappa i händerna. De kan peka på saker som man har lärt in t.ex. mamma, pappa, öga och lampa.
Barnet behärskar pincettgreppet och kan sitta länge och pilla på t.ex en brödsmula.
Barnet tycker att det är kul att visa upp sina färdigheter nu, som att krypa upp på något.
En enkel hårborste kan vara en fascinerande leksak!

10 månader: Nu börjar barnet kunna slå två saker mot varandra. Vad är då roligare än 2 kastrullock?
Tittut-lekar fascinerar fortfarande.

11 månader: Upptäckardags! Världen är full av leksaker. Roligast är att leka med t.ex knapparna på stereon och fjärrkontrollen.
Att plocka i och tömma lådor är också kul!

12 månader: Nu visar barnet att det har gott om humor!
Det kanske kiknar av skratt av att låtsasdricka ur en mugg.
Att köra en vagn framför sig är kul och utmärkt gå-träning!

Den här glada lilla fisen har blivit en riktig grin och skrik-olle! ;P






Idag har vi varit och träffat tjejerna + bebisar (och Tindra), lika trevligt som vanligt, ni är så goa tjejer! <3
Och när jag var påväg hem så tog jag en sväng på stan lite snabbt. Maximilian har varit hemma från dagis igår och idag för han har feber och lite hosta, så jag tänkte att han skulle få något litet så han blev lite glaaad. Så jag köpte ett par blåa basketskor och en keps o oboy vad han blev glad! Febern glömde han bort direkt och sprang runt i skorna o kepsen en bra stund, hehe.. Fast nu är han helt slut igen och sitter i soffan och tittar på film.

Och här ska ni få se mina nya godingar som jag ska ha på dopet i maj med en vit klänning, mums säger jag bara!:

Titta vad min älskling kom hem med idag!



Och den var i min favoritfärg också (mörklila), wiie.
Vet inte hur länge jag har tjatat om en ny dammsugare(?), han har tyckt att det var onödigt att lägga så mycket pengar på just en dammsugare... Men nu ändra han sig efter att själv ha testat och den är värd var enda krona! :)

Medans vi åkte iväg i fredags fick vi en ny värmepanna installerad. Och den var inställd på sommartid=avstängd, så när vi klev innan för dörren här i eftermiddags så var det sviiiinkallt! Vi har legat nerbäddade i soffan med massa kläder och tjocka täcken och myst o nu har jag precis tänt en massa ljus i hopp om att det ska bli lite varmare.. Förhoppningsvis har golvvärmen jämnat ut sig över undervårningen och övervåningen så vi slipper frysa ihjäl imorgonbitti, hehe!
Haft en toppen helg i alla fall! Vi har struntat i att det har varit kasst väder och varit ute för det mesta! Och igår var det ju Martinas 30-års fest också, jätte trevligt!

Bjuder på lite bilder imorgon, tjaaaaao!

* Äta frukost, packa & sen åker vi ut på landet till min far
* Imorgon ska jag & R på 30-års fest och grabbarna sover hos morfar och E, vi kommer också dit senare på natten..
* Och på söndag hoppar vi dansen och är kvar ute hos min far och har det myyysigt istället!

Ha en bra helg allihopa!