Idag var jag och Vincent och träffade min barnmorska, medans Max var här hemma med Mummo. Var lika trevligt som vanligt och träffa henne och hon tyckte såklart att lilla V var jättesöt och go! Vi prata om min förlossning, hur det är att vara en 2barnsmamma, hur Maximilian har reagerat på att få en lillebror och ja, lite allt möjligt. OCH preventivmedel såklart! Jag sa det att även om det inte har varit jobbigt med två barn hitills så tycker vi (just nu i alla fall..) att två barn räcker och då väljer jag att ha spiral så slipper man tänka på p-piller, p-ringar och vad allt nu heter.. Känns tråkigt att säga hejdå på ett sätt till henne eftersom hon har varit med under mina två graviditeter och varit ett så bra stöd. Men vi ses en gång till där i februari, så då ska jag ta med båda barnen så ska dom få ge en liten present till henne som tack för allt :-)



Morgon-mys med mormor

Jag och Maximilian ligger här hemma med hög feber. Han fick feber igårkväll (därför han inte var på så bra humör igår...antar jag?) och jag fick feber inatt. Så vi ligger i sängen och kokar båda två. R fick vabba idag, jag känner mig så orklös/svag i kroppen och med en pigg och glad Vincent och en sjuk Max så orkar jag faktiskt inte ta hand om båda två + mig själv. Det enda vi får i Max är vatten/saft, han har inte ätit något sen i lördags, förutom typ några tuggor på en macka igår. Men han dricker ju massor och det är ju i alla fall bra..men man blir ju så orolig!

Nej nu ska jag smyga ner och lägga mig brevid min lilla sjukling igen, min mamma kommer hit på eftermiddagen och tar hand om oss också! <3

Helgen har bara sprungit iväg! I fredags så var vi bara här hemma, förutom att Jag gick ner till banken lite snabbt medans min kära mor passade barnen, hon kom även hit sen senare på kvällen/natten och sov över efter att hon hade varit och partajjat lite! Igår ville Maximilian åka pulka så vi klädde på oss termobyxor och jacka och sen gick vi ut på en långpromenad, jätteskönt. Och när vi kom hem på eftermiddagen var vi helt slut så vi beställde hem mat och låg på soffan hela kvällen och kolla på film. Idag har R jobbat, han kommer väl hem snart och jag har julpyntat och städat här hemma lite. Både Max och Vincent har varit på rätt kasst humör, så mycket gnäll och lite sömn har det blivit för dom..så nu ligger båda helt däckade och sover. Men jag måste i alla fall väcka M snart, annars kommer han att vara uppe sent ikväll!

Idag ville Maximilian välja kläder själv, som han oftast brukar göra..även om jag kanske styr upp det lite så det inte blir alldeles för tokigt med färger osv. Men idag skulle han ju bara vara hemma så då fick han välja fritt! Han ville försöka klä på sig själv också. Gick ju ganska SÅDÄR och jag fick rycka in och hjälpa till lite, även om han blev arg både på mig och båda benen som skulle envisas med att åka ner i samma byxben, hehe..



taa-daa!

När jag var och hämta Max från dagis idag så ville han inte gå hem...! Han låg där i hallen och skrek och klädde av sig så fort jag hade klätt på honom något. Sen skulle han envisas med att gå 'myr-steg' hela vägen hem..och varje gång jag sa åt honom att gå snabbare (jag ville hinna skotta bort all snö innan det blev mörkt ute+innan Vincent vaknade och ville ha mat..), nej men då satt han sig ner och vägrade stå upp. Han vet ju verkligen vilka knappar han ska trycka på och ju mer arg jag blir destå roligare tycker han att det är och skrattar bara.. Aja men sen vart han glad i alla fall och hjälpte mig och skotta och så var allt bra, tills pappa klev innanför dörren, då börja han skrika och bråka igen. Sen vart han snäll och sa förlåt och pussa o krama mig. Då skulle han och R duscha och då fick han världens utbrott där inne, IGEN, utan anledning(?). Och så har det hållt på resten av eftermiddagen/kvällen...... Fast han satt här vid köksbordet innan det var dags för  sängen jättesnällt i mitt knä och så tittade vi leksakstidningarna och han visade vad han önska sig av tomten.
Nu ligger båda prinsarna och sover så jag och R ska kolla på tv och umgås lite <3




hjärtat!

Vincent sitter här på bordet brevid mig i babysittern. Han kommer att somna vilken sekund som helst.. Man får passa honom hela tiden nu när han sitter i den, för helt plötsligt så kan han hänga framåtlutad! Han rör på sig som ja, jag vet inte vad och man märker för varje dag hur stark han börjar bli nu, min lilla knubbis! 
Idag gick det bra och lämna M på dagis, han pussa och krama mig (även kompisen Henke kom fram och krama på mig/oss, haha) sen stod han och vinka i fönstret innan han sprang iväg till kompisarna. Sen tog jag en liten promenad och snacka om träningspass och pulsa sig fram med vagnen i backar och på vägar där dom inte har röjjt bort snön! Sen fick jag skotta bort det värsta här utanför, kommer väl få skotta lite ikväll igen så man kommer ut imorgonbitti, hehe. Och nu sitter jag här helt slut! Ska laga lite lunch snart, lax, potatis och sallad MUMS!


METALLICA tröjan på såklart!

Nu finns det ingen annan lösning än att jag måste tatuera armen! Jag har kliat sönder min vänstra arm, fyfan.. I slutet på graviditeten fick jag sån där klåda och börja klia mig lite överallt, mest på armarna och ryggen. Jag kliade mest under natten för på dagen fick jag gå och tänka hela tiden på att INTE klia, inte så mycket i alla fall. Jag kunde vakna på morgonen och så hade jag sår på armen och ryggen och då blev det ju sårskorpor och det kliar ju så in i h*lvete! Och sen har det bara fortsatt så och nu har jag låtit bli och klia och vad har jag nu då? JO VITA SMALA SKITFULA ÄRR! Syns ju inte sådär jättemycket, men man ser och det kommer att synas ännu mer sen när sommaren kommer och man blir lite brun, usch usch usch. Jaja jag har ju velat tatuera armen länge nu, så nu behöver jag ju inte ens fundera längre, hellre något snyggt på armen än fula ärr!

Vi har varit på BVC idag efter lämning på dagis. Max skrek efter mig och banka på rutan, jag försökte se glad ut och vinka hejdå med en stor klump i halsen. Shit vad jobbigt det är när han blir så ledsen.. På BVC gick allt bra, han växer bra både på längden och bredden. Skorv har han också börjat få, bara han inte får en sån där kaka på skallen som Maximilian fick. Snöar och blåser gör det också, men det kanske ni har märkt??? Och snart ska man ut i det igen. Måste bara plocka undan här hemma för jag orkade aldrig göra det igår. Max röjjde som en galning efter middagen och det ligger leksaker precis överallt! Ska passa på och göra det medans lillplutten ligger och sover i sovgungan <3

Idag skippade vi dagis, så vi låg och gosa i sängen till kl 9! Skönt och vakna av sig själv och inte till en klocka som ringer 7 på morgonen.. Man blir så seg när det är mörkt på morgonen, annars så gillar jag faktiskt och gå upp tidigt. Och sen så känns det skönt och stanna inne idag när det är sånt busväder.

Just nu ligger grabbarna i en varsin ända av soffan och vilar. Vi har läst böcker, byggt tågbana, lekt med play-doh och dansat. Vincent har orkat vara med massor idag också, men han låg ju och sov typ hela dagen igår, kvällen och natten så han var pigg som en lärka och superglad!


Mäster-fotografen-Max.






Nej om jag också ska ta och lägga mig på soffan en stund, eller jag kanske borde ta tag och vika in den där tvätthögen som ligger och väntar på mig..? Nej soffan är mer lockande just nu!



Älskar er så hjärtat värker!
Vad vore jag utan er?

Idag fick R testa på och vara själv med båda grabbarna i några timmar. Och det gick ju bra, såklart! Jag åkte med min mamma och A och storhandlade mat, vi svängde även in på leksaksaffären och kikade på  vad Maximilian kunde önska sig för roligt av dom i julklapp! Mamma hitta som vanligt en massa grejer hon ville köpa..ibland får man nästan hejda henne lite, men hon är ju världens bästa mormor så! <3

När jag kom tillbaka hem igen så var Sara här på besök
. Och senare på eftermiddag kom det över lite folk från min familj och fika. Min farbror som är jägare och min ena kusin har varit i Afrika och jagat, hur coolt är inte det liksom?! Så dom berätta om resan och allt häftigt dom hade vart med om.

Jag har 'pimpat' om Vincents babygym idag också! Figurerna som hängde där passade inte alls in med färgerna som resten av babygymmet är i och sen var dom så tråkiga..så jag hängde in lite sötare djur som han kan ligga och kolla/snacka med. Han verkade tycka om det i alla fall för han låg där länge och mös!

Nu ligger Vincent och sover, Max somnar vilken sekund som helst. Och jag ska kolla på dom ensamma mammorna och äta popcorn. R han tänkte datanörda ikväll och sen så gillar han ändå inte mina program, hehe...

LYSSNA & NJUT!

Jimmie och Pontus live och gryyymt tråkigt att P har lämnat bandet..

Vi har redan ätit middag för vi var så hungriga idag! Älsklingen lagade sin goda kycklingrätt och gjorde en liten sallad till. Sen senare blir det film, popcorn och godiset som vart kvar från igår.. Maximilian leker i duschen, Vincent ligger här hos mig i amningskudden och R kollar hockey, så skönt att alla mina grabbar är hemma igen! <3



Maximilian tyckte att det var NAM NAM (och han är så fruktansvärt lik mig när jag var liten på den bilden, haha!)

Vincent väckte mig strax innan 7. Då fick han ny blöja och mat och nu ligger han här brevid mig och sover igen..R stackaren var tvungen och jobba idag, men bara fram till lunch, så han är ju hemma snart igen. 
MÅSTE BARA SÄGA ATT JÄÄÄVLAR VAD GRYM JAY VAR IGÅR!
Vincent hade en pissig kväll igår, han var mest övertrött, skrek och ville absolut inte sova! Så fort jag eller R la honom ifrån oss så börja han skrika.. Och för första gången i sitt korta liv så var han vaken till kl 22:30, han brukar somna samtidigt som Maximilian på kvällen dvs mellan 7-8 på kvällen, men han kanske kände att storebrorsan inte var hemma(?) Hehe. Men sen så sov han ju till strax innan 7 så jag ska inte klaga.

Idag är det snö ute, så jag kan tänka mig att det är en glad Max som vaknar hemma hos mormor och A! Och idag kommer min fina vän Bella hit på besök, vi ses alldeles för sällan numera, men då hinner man ju sakna varann lite extra mycket istället :-)



Maximilian ville åka hem till Mummo och A och det fick han såklart.. Så nu ska han sova över där och komma hem förns imorgon, buuhu.. Det är så tyst och lungt här hemma. Visst man kanske ska passa på och njuta av lugnet, det gjorde jag, den första halvtimman sen började rastlösheten komma smygandes.. Gillar när han är här hemma och röjjer!

Vart ingen långpromenad efter att jag hade lämnat Maximilian på dagis.. Har så ont i magen. Har haft så fram och tillbaka i 2 veckor nu, men det börjar bara göra ondare nu när jag får det och det kommer oftare. Och jag tror inte att det är för att jag inte tål mjölk, för jag tar ju tabletter och då brukar det göra ont högre upp, nu är det långt ner istället. Och det inte eftervärkar eller något sånt, det här känns annorlunda..
Sovit som en kratta har man också gjort! Knät har värkt och bråkat med mig halva natten, är det inte det ena så är de det andra, suck liksom. Så idag blir det fortsatt myspys här hemma och jag hoppas verkligen att Max är sugen på att ligga och kolla på film när han kommer hem, hehe.

Idag är våra prinsar med i LT också :-) Tack min kära farmor för annonsen <3

Barnen sover, gubben sover, katten sover och snart ska jag också lägga mig.. Idag var jag och V nere på stan och lunchade med Izabella innan det var dags och hämta prinsen på dagis. Vi gick förbi den nyöppnade Coop affären och köpte lite bröd och mjölk, Max fick äta tårta där också (inte världens bästa mellis kanske...). Izabella följde med oss hem och stannade på middag, även min lillebror kom. Sen satt vi bara och pratade och drack iste.
Imorgon ska jag ta en långpromenad efter att jag har lämnat Maximilian, känns som att det börjar bli dags och röra på sig lite nu ;-) Har ju legat på latsidan på den fronten i 5 veckor!


Jag idag..







Idag efter att jag hade hämtat M på dagis så åkte vi hem till Tanja, David och Devin. Fast vi var bara där på en snabbfika, men killarna hann ju leka en liten stund i alla fall. Sen mötte vi upp R och åkte hem och laga middag. Nu ligger lillprinsen och sover och 'stor'prinsen ligger i sängen och tittar film, han lär väl somna han med snart.. Blir att lägga sig i tid ikväll, imorse försov vi/Jag oss, vaknade med telefon i handen och jag hade tryckt av alarmet 4ggr i sömnen!









Hitta gamla bilder på Maximilian, han kunde ju inte ens gå här! Eller han kunde ju ta några steg och inte så lång tid efter att bilderna är tagna så började han ju knata på, hehe.. Världens sötaste lilla 1-åring!























Idag är det ju alla pappors dag! Så jag och smågrabbarna smög upp imorse, jag dukade fram frukost och tände ljus och Maximilian ritade en fin teckning som R skulle få. Han vart jätteglad, såklart. Och nu ligger Max och R i sängen och tittar film och Vincent ligger och pratar med alla figurerna i babygymmet, fast han kommer nog att somna snart, så då ska vi nog lägga oss i sängen vi med. Blir en riktig slappar-dag!

Här kommer lite bilder på våra guldklimpar <3

































Förlåt ÄLSKLING men jag kan inte sluta skratta!
Varje gång jag ser R här hemma så börjar jag asgarva, tänker direkt på den här bilden (A)

Idag var det tänkt att vi skulle ha åkt hem till Tanja & Devin så grabbarna kunde få leka lite. Men det sket sig.. När jag vakna imorse så hade jag sån huvudvärk och orkade inte ta mig utanför dörren. Jag och kidsen har legat i sängen hela dagen och kollat på Toy Story filmer och Lejonkungen. Vi slumrade till också alla tre och det var riktigt skönt, så nu känner man sig fit 4 fight igen!



Nej har inte så mycket mer och skriva och ikväll blir det som varje fredag, mys med familjen, god mat, godis och idol!

Bjuder på några bilder från häromdagen på mina älskade barn!









Idag blir lillprinsen 1 månad gammal!







Älskar dig min solstråle!

Idag har vi inte gjort många knop. Maximilian fick stanna hemma för han kände sig inte helt kry och nästintill hela dagen så har han gnällt, skrikit eller gråtit. Han somnade nere i sängen också titt som tätt, så han kände sig väl inte helt kry i kroppen stackaren.. Men nu verkar han piggare och leker lite här på övervåningen. Vincent slog upp sina blå klockan 07:30 och sen var han vaken till ca 12:00 och det var lite svårt att underhålla honom samtidigt som man hade en klängig och kinkig Max som inte ville göra nånting, så idag har man fått känna på hur en sådan dag kan vara ;-)

Nu leker grabbarna med R så jag ska ta en dusch och sen blir det myspys i soffan. Ha en bra måndagskväll allihopa!












Vill du ha fler läsare till din blogg? Jag registrerade mig på den här sidan och bara genom att regga mig och kolla in några andras bloggar har jag skaffat mig fler läsare!

Gör det du också :-)



Älskar dig mitt lilla hjärta!

Vi har haft barnens farmor här på besök från torsdag-tills idag. R har varit sjuk hela veckan och jag tänkte att jag skulle hitta på något med henne istället för att bara vara hemma, så jag tog med henne och kidsen till skärholmen och shoppade i fredags! Maximilian tyckte inte att det var ett dugg kul, kan ju såklart förstå honom också, hur kul är det för en 2-åring och gå och kolla på kläder i flera timmar? Men han fick lite donken mat och åka helikoptern som finns där, så då vart han lite gladare. Jag hittade lite smått och gott också! Och för första gången någonsin typ(?) så köpte jag inget till varken Max eller Vincent, utan bara till mig själv. Fast det var ju inte sådär överdrivet kul och handla till en själv heller, med tanke på att kroppen inte är exakt som man vill just nu, ni andra mammor vet vad jag menar ;-) Men men, det blir bra snart när man kommer igång med träningen igen!



I lördags var vi en sväng på stan, fast då fick Max stanna hemma för han har också blivit sjuk nu, stackaren.. Och sen hade vi myspys på kvällen och åt tacos. Och idag har vi bara legat. Maximilian väckte oss inatt och då hade han hög feber och spydde ner hela sig, eller han hosta så mycket att han spydde och sen ville han bara ligga tätt intill mig. Vincent var i alla fall snäll och lät mig sova till 09:00 och Max klev inte upp förns vid 11-tiden, så det vart en väldigt sen frukost för oss idag!

Vincent ligger just nu här i mitt knä och "pratar" för fulla muggar! Är så roligt nu när han orkar vara vaken längre stunder och han ler massor, är så underbart och se <3 Men så fort man ska ta kort så kniper han ihop munnen, så man får vara snabb, hehe!





Sorry för kassa mobilbilder men jag har varit lat och inte orkat ladda systemkameran..

Idag har Tanja varit här och kramats med oss. Satt och pratade en massa strunt i flera timmar och bara hade det trevligt och Vincent vart bortskämd med fina kläder och blöjor. Jag tycker att hon och David kan skaffa sig en till knodd, men hon sa NEJ NEJ NEJ, men hon såg allt bra sugen ut tycker jag! ;-)

O
ch nu har pussgurkan kommit hem också. Han hade haft det jättebra, men jag tror nog att han hade saknat mamma och pappa liiite i alla fall hehe.. R och jag sa det att vi får ta och åka dit över en helg eller något till våren/sommaren med grabbarna.





Nu är Maximilian i Örebro på det där megastora äventyrsbadet och har det jättekul kan jag tänka mig. Jag och Vincent har varit på mitt jobb och hälsat på. Och när vi var påväg dit så höll jag ärligt talat på att blåsa bort(!) Mitt paraply blåste sönder och vagnen fick jag hålla ett järngrepp om, jisses.. Men när vi var klara där och sedan var påväg ner till stan så hade det som tur var slutat regna. Så just nu är mitt hår JÄTTElockigt och tovigt, stackars er om det var någon som såg mig där nere, haha.. Måste ha sett ut som en blöt hund!

Ikväll skulle min älskling laga något gott och sen köpte jag popcorn som vi kan mummsa på ikväll till Efterlyst. Känns lite tyst och tomt just nu här hemma..han får sluta åka bort min lilla fis! ;-) Men imorgon kommer han ju hem igen och sen ska vi mysa med Max farmor heeela helgen lång.

Jag och lillprinsen har legat här på soffan och myst hela eftermiddagen och så lär det väl förbli resten av kvällen också, bara för att man kan! *ler*



På bvc tyckte dom att Vincents öga såg jättefint ut. Jättefint och jättefint sa jag själv, men jag litar ju såklart på vad dom säger! Men hon sa att jag ska fortsätta och behandla det i några dagar till för att vara på den säkra sidan att det verkligen är bättre och inte kommer tillbaka direkt.. Sen sa hon ju att det kan ju komma tillbaka senare också och att tårkanalerna kanske inte har växt till sig än heller.
Han hade vuxit 1½cm sen förra tisdagen och lagt på sig 370gram, så här går det undan just nu och på kurvan pekar alla "pilar" rakt upp! Men snart kommer han väl att äta lite mer i taget och sen mer regelbundet och inte hela hela tiden som han gör nu, men han är ju fortfarande bara 3 veckor och växer ju så det knakar och det är ju jättebra :-)

Här är vi nyvakna och Maximilian var den som vaknade sist, som vanligt. Han är alltså ledig  ifrån dagis den här veckan om ni undrar varför han är hemma, hehe.. Imorgon ska han åka till Örebro med min mamma, moster och mina yngsta kusiner så ska dom gå på ett äventyrsbad där och sen sova på hotell, Max kommer att bli skitglad, det vet jag! :-) Sitter här och försöker  få i mig lite yoghurt, men det går ju så TRÖGT! När kommer matlusten tillbaka igentligen? Jag har inte varit hungrig på över 3 veckor nu och jag vill ju äta..men det känns bara som att allt ska komma upp igen då.

Satt och läste lite på Familjeliv igår om det här med Vincents öga och där var det folk som också hade barn med trånga tårkanaler och på vissa försvann det efter 4månader och på andra efter ETT ÅR(!) och på en del så växte dom ifrån det snabbt.. hoppas att inte lilla V behöver ha det allt för länge till i alla fall.. Det ser ju liksom ut som att han har ögoninflammation eller något, fast han inte har det, han är ju fullt frisk bara att hans ena öga krånglar :-(

Nej nu måste jag få i mig den här äckliga yoghurten och hoppa in i en dusch, BVC nästa!





Älskar er mina pussgurkor!

Jaha då var november månad här och solen skiner för fullt! Ändå har vi inte orkat gjort något speciellt idag.. Max sitter just nu och spelar tv-spel, Vincent sover och jag har plockat lite här hemma. När dom kom hem igår kändes det som att en orkan hade dragit in i lägenhet, så det behövdes verkligen städas undan lite här hemma :-P
M
aximilian hade saknat både mig och Vincent massor märkte man igår, han skrek "MAMMA" när jag öppnade dörren och sen satt han i min famn hela kvällen och pussade lite då och då på lillebror. Imorse var han sötast, Vincent låg på en kudde i vår säng så låg han brevid och bara titta honom i ögonen och log hela tiden. Känns skönt att han har blivit lite mammig nu igen eftersom han har varit sååå pappig dom senaste 2 månaderna, hehe.

Imorgon ska jag tillbaka till BVC och kolla om V's öga har blivit bättre, sämre eller oförändrat. Jag tycker att det ser likadant ut, fast kanske lite mindre svullet bara.. Det ser ut att göra ont, men jag hoppas i alla fall att det inte gör det. Och sen får vi väl se hur mycket han har gått upp den här veckan! Dubbelhakan byggs bara på, så gått upp har han i alla fall gjort ;-)