Kass uppdatering iknow. Men det har varit sjukstuga här hemma och jag har faktiskt inte haft någon ork att sitta framför datorn någon längre stund. Har mest varit hög på min hostmedicin som jag INTE tänker ta mer..! Varje morgon vaknar jag med världens huvudvärk och det har kännts som att jag är bakis i flera dagar nu, inte så överdrivet roligt och det är ju en liten påminnelse om hur skönt det är att inte dricka alkohol ;-)

I
dag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, jag har mest legat på soffan och mått illa och Maximilian har sprungit runt och lekt och busat som vanligt. Bella kom också förbi en stund här på eftermiddagen och det var trevligt, var så längesen vi sågs och nu måste vi bli bättre på att ses! Lagade en jättegod lasagne och enligt R och Max, jag själv känner ingen smak eftersom jag är så förkyld, så jag kan ju lika gärna käka papper eller något.. Men det var ju kul att det smakade för mina älsklingar i alla fall eftersom jag bara gick på känsla när jag ändå inte kunde smaka av maten :-)

Nej nu börjar huvudvärken slå till igen så jag bjuder på lite bilder istället!





Busar lite när vi var på banken igår :-)








Mmm apelsin..



Åh fy vad sur


Kasta bort!!!









Och detta gjorde min kära son på mig innan det var läggdags:



Han vart jättesur när R och han skulle gå upp från undervåningen så jag tog honom i knät och börja sjunga, då vände han sig om och gav mig en rak höger! Men sen skämdes han och jag fick massor med pussar och kramar som förlåt ;-P

Som ni alla vet så har Maximilian varit mycket sjuk den senaste tiden både i magsjuka, hosta (som han haft i nästan 2 månader..) och hög feber flera dagar i sträck.. Vi har också vart hos läkaren med honom ett X antal gånger och då har vi fått höra alla gångerna att det inte är något fel på honom, förutom att han har lite hosta. R var med honom senast i förra onsdagen och när läkaren lyssnade på hans lungor så sa han att det lät jättefint!!

Tidigt i söndagsmorse fick vi åka i illfart till Huddinge sjukhus med våran lilla kille. Han hade då haft hög feber i 8 dagar och hans kropp gav upp, får tårar i ögonen bara jag tänker på hela den här upplevelsen..


V
i vaknade som vanligt där på söndagen runt halv 6 snåret och jag ställde Max i duschen och tvättade honom, men han ville duscha en stund till så jag lät honom göra det (han hade ingen feber just då). Sen när jag kom in och frågade om han var färdig så la han ifrån sig duschslangen och sen la han sig ner på golvet. Jag fick panik och tog ut honom ur duschen, torkade av honom och bar honom till soffan och jag ruskade honom hårt och slog han på handen, men han ville inte vakna, eller han tittade upp och sen blunda han igen, det var som att han var jättetrött och inte ville vakna. Panikslagen som jag var ringde jag till mammas kille som åkte direkt hem till oss och sen ringde jag till sjukhuset som sa att vi skulle komma in direkt, tog också tempen på honom och det visade sig att han hade fått hög feber på jättekort tid så jag gav honom alvedon. Jag ringde ner Sara hem till oss som fick hjälpa mig att packa grejer, för jag sprang bara runt helt virrig och fattade inte vad jag skulle göra, var nog väldigt chockad tror jag.. Innan vi skulle åka så vaknade Max när Sara skulle börja klä på honom, hon var väldigt kall om händerna och han fick nog ont på huden, men det skriket och dom tårarna det var det underbaraste jag hört på länge, för nu var han i alla fall vaken!

När vi kom in till Huddinge tog dom tempen och sen en massa prover på honom, allt dom kunde tänka sig eftersom vi inte visste vad som var fel, förutom hosta och feber och dom röntgade även honom. Det var 8 långa timmar vi var där på akuten med bara en massa väntande på provsvar och att få i vätska i lilla gubben.






När vi väl skulle få prata med läkaren och få reda på vad som hade visat sig så tänkte vi direkt att vi skulle få åka hem, för nu var ju Max ändå ganska pigg och dom hade väntat sålänge med att meddela oss vad som var fel. Men då fick vi istället veta att Maximilian skulle läggas in för han var mycket sjuk. Dom kunde inte säga exakt vad som var fel, men proverna var inte bra och röntgen hade visat skuggningar på hans vänstra lunga och doktorn kunde också höra "prassel" på den höga lungan. Han sa att det kunde vara Rs-virus, lunginflammation, blodförgiftning eller vad som helst och tankarna börhade surra runt i skallen på oss alla. Han sa också att Max såg ut som ett väldigt sjukt barn, jätteblek, mörk runt ögonen och han hade tappat mycket vikt på så kort tid. Jag vart bara helt förlamad av all information vi fick, jag tror inte att jag fattade först vad han sa, men när min mamma frågade om det var livshotande och läkaren sa att han inte kunde svara på det, då brast allt och jag bara grät..


E
n sköterska kom ner och hämtade oss på akuten och ledde oss upp till barnavdelningen där Max skulle ligga och min mamma och hennes kille fick åka hem och hämta packning till oss med grejer som vi kunde behöva. Där uppe fick vi sätta en kanyl på Max med dropp, ta fler prover och sen fick han medicin som han behövde, sen låg han bara och sov och jag och R satt vi hans sida hela tiden och vakade. Vi satt där och undrade varför en sån liten människa ska behöva bli så sjuk, ett hjälplöst litet barn, våran lilla älskling. Hela den kvällen låg vi och tittade på gamla bilder; när Max var nyfödd på BB, hans första månader och en massa fina bilder från i somras.









Nästa dag var det en betydligt mycket piggare och gladare Max som vaknade, men så fort det kom in en läkare eller sjuksköterska så sjönk hans blick ner i golvet och han hade sin allra lessnaste min. Men det förstår man ju, var ju hela tiden folk som skulle lyssna på honom, dra i honom och pilla och röra fast han inte ville och handen där kanylen satt var verkligen ett känsligt område, han skrek bara någon rörde där..
Efter några timmar fick vi alla fall veta vad som var fel med våran prins och han hade lunginflammation och då kändes det som att en sten hade lättat från våra hjärtan, för även om han fortfarande var mycket sjuk så var det bättre än blodförgiftning eller något annat hemskt. Nu visste dom vilken medicin han exakt behövde och nu när han hade fått dropp och antibiotika så var han ju mycket piggare. Läkarna sa också att han måste ha haft lunginflammation ganska länge och dom tyckte att det var konstigt att dom andra läkarna vi har träffat inte har hört eller sett det(!). På den andra lungan där dom hörde "prassel" sa dom att han troligtvis har haft lunginflammation också men att det har gått över av sig självt, vilket kan vara farligt..







Men nu är vi alla fall hemma igen med en betydligt mycket piggare kille :-) Medicinen har börjat verka och nu orkar han springa runt och leka, busa och skratta. Det var många många veckor sen vi hörde honom skratta såhär och se honom så glad, det är en helt annan kille! Och tack för alla krypa-på-dig-presenter Maximilian har fått och värmande sms till mig och R :-) Känns skönt att han har så många som bryr sig om honom <3




Hjälper pappa att städa köket :-)

S
en får vi se nästa vecka när vi ska träffa barnläkaren hur det har gått och om han kommer behöva prova på någon astmnamedicin pga att han haft sån hosta så länge och om den inte går över.




Magen kändes som att den skulle spricka när som helst! Några timmar innan Maximilian föddes och lägg märke till dom 'snygga' sjukhustrosorna ;-)




Nyfödd och helt underbar, 3300gram och 48cm kärlek!
Och den första månaden, precis som alla andra bebisar, så låg Max mest och sov men vi fick även ett första leende och det värmde gott i våra hjärtan.




Nu är man 2mån och tränar rygg och nacke och börjar bli stark!



3mån och nu är man stark och klarar även att vända på sig. Vi börjar på babysim som visade sig inte var Max grej riktigt..



4mån och vi plockar fram gåstolen, men han var lite för kort fortfarande så han lekte mest med tutorna som fanns på den :-) Maximilian klarar även att sitta utan stöd en liten stund och vi firar hans första jul.



5mån: Efter en månads träning så går det numera galant att sitta! Han hittade också sina fötter och tyckte att dom var vääldigt roliga att leka med :-P Han fick också prova hoppgungan för första gången och det var en hit!




6mån och jätteduktig på att stå själv emot möbler. Max döptes också den månaden.






7mån: Vart fotograferad av en fotograf med bästisen Oliver och testade att ställa sig upp alldeles själv och det gick ju faktiskt!




8mån: Och så vart det april och man kunde äntligen vara ute i bara tröja och byxor medans solen värmde på så skönt :-)






9mån: Springa emellan möblerna och krypa runt i gräset gjorde Maximilian hela den här månaden.




10mån: Och så vart det äntligen sommar på riktigt! Vi var ute på en massa långa promenader, lekte i sandlådan och jag satt och lata mig i solen och jobbade på brännan ;-)





11mån: Vi åkte på kryssning till Helsingfors, gick på mumindisco, var till skansen, stranden och tillbringade en massa tid ute i Enhörna och jag njöt av den sista månaden som mammaledig.





12mån: Max fyller ETT ÅR och får en Massa paket med leksaker; bilar som tjuter, gitarr, synth och en massa massa andra grejer.







13mån: Nu börjar R's pappaledighet och det blev en hel del turer till äventyrsbadet och en massa bus och lek det halvåret :-) Max och Calle träffas också för första gången, det var mest stirr och båda stod och höll ett stenhårt grepp om M's vagn ;-)




Sen var det helt plötsligt jul och Maximilian hade vuxit jättemycket på en sån kort tid. Nu sprang han runt, kasta sina egna blöjor, plocka undan i sitt rum, åt själv utan att spilla en massa och hade även lärt sig hur man sätter på diskmaskinen ;-P



Och nu är det några månader sen det var jul och han kan ÄNNU mer och går på dagis..helt sjukt vad tiden går fort!  Och om vi blickar framåt nu så kommer Maximilian ha en lillasyster/lillebror på 5mån vid den här tiden om ett år, jisses..




Min 19-månaders kille :-)




Idag är det jag som är hemma med Maximilian. Han har mest legat på soffan och vilat och kollat film, orkade bara leka en liten stund på förmiddagen, då ritade vi, lekte med hans traktor och tågbana. Medans han har legat där och jag gått runt och pulat lite, tvättat, satt på en diskmaskin och dammsugit. Tänkte att jag skulle skura imorgon och baka en äppelpaj som vi kan ha till Let's Dance, mumsigt!
Jag har knappt fått i honom något heller idag, det enda han har ätit är; välling, en banan, några russin, en tugga riskaka, 3 gifflar, en liten yoghurt, 2 skedar korvstroganoff och några muggar vatten..





F
attar inte vad som har hänt med mitt ansikte heller..(??) Har fått skitdålig hy och två finnar, jag som aldrig får finnar!! Är väl alla dessa gravidhormoner som tar över hela min kropp, buhu ;-) Håret är förjävligt också, har världens utväxt och jag får ingen styrsel på det(!), längtar tills våren verkligen är här och solen skiner, så mitt hår blir ljusare och man kan ha utsläppt utan att det lockar sig heeela tiden.. I-landsproblem iknow.


Nu ser jag ett litet blondt lurvigt huvud komma gåendes här vid köksbordet, så det är väl dags att byta film nu :-)

Nu är våran lilla Maximilian sjuk, igen :-( I torsdags lämande jag Max på dagis runt 11-tiden som vanligt när jag jobbar kväll, men han hann bara vara där en liten stund för sen ringde dom efter mig och sa att han var hängig (var nog därför han inte protesterade och bråkade när ytterkläderna skulle på.. :-P), gick i alla fall och hämta honom igen och när vi kom hem tog jag tempen och han hade feber. Han sov i nästan 4 timmar och sen somnade han vid 7-tiden som han brukar, så han kände sig nog inte helt kry. Sen har det fortsatt så fram och tillbaka, men natten till söndagen fick han hög feber igen och sen dess har den nästan hållt i sig. Hostan börjar bli bättre i alla fall, så något positivt.. Men han får stanna hemma imorgon också från dagis och mysa med pappa istället.

Så i helgen har vi inte gjort många knop. Pappa och hans fru var förbi i lördags på en snabbfika och lämna ett tält, byxor och traktor som dom hade köpt till M. Max är helt galen i det där tältet och katterna också för den delen och traktorn ska med överallt, hehe. Vi sov hemma hos min mamma också i lördags för R skulle ut med grabbarna och jag ville inte sova ensam.




Lilla sjuklingen <3

Alltid lika trevligt att starta dagen med att kräkas, eller inte.. Vet inte om man ska vara glad eller less, för det är ju ändå ett tecken på graviditet :-P + att magen växer då.. Nej men nu börjar jag tröttna på det här, varnnan dag mår jag bra och varannan kräks jag och mår illa hela dagen.
Max sitter just nu och äter risifrutti och kollar på Disney Channel, jag ska väl sätta på kaffe och göra några mackor till oss, så fort illamåendet börjar lägga sig.

Nu kom han och vart intresserad av datorn istället, dags att avsluta!

Idag vaknade vi alla 3 med tuppen (dvs kl: 06:00!), pigga och glada, eller ja, jag och Maximilian var det inte R ;-) När vi hade vinkat och pussat hejdå till pappa så kokade jag ihop havregrynsgröt som vi åt framför tvn *ajjabajja på oss* och efteråt fick prinsen duscha och även jag fick en dusch jag med... Han rikta munstycket mot mig och vipps så var hela jag blöt, så det var bara för mig att hoppa in jag med :-) Sen fick Max gå till dagis tidigt idag för jag var tvungen att handla mat. Och nu sitter jag här mätt efter lunchen och ska väl röra mig mot jobbet snart..*urk*.



Skön stil när man äter yoghurt..





Något är väääldigt spännande på tvn ;-)




Max tyckte att Tyson skulle låna hans solglasögon när solen sken in i vardagsrummet, haha!

Åh vilken härlig helg vi har haft! I fredags var vi ju på bio, fast istället för bara jag och R så vart vi ett gäng som drog och käka och kolla på Alice i underlandet, myyycket trevligt. Filmen var väl bra, fast lite för mycket barnfilm för min och R's smak, så vi halvsov igenom hela filmen, HAHA! Sen åkte vi hem och slockna på soffan direkt.



Sara & jag innan bion

Och igår åkte vi ut till Enhörna och fick frisk luft. Sussi och Calle kom också förbi så grabbarna lekte och åkte pulka och snöskyffel tillsammans. Och det var inget bråk på hela dagen, härligt! Dom är så bra kompisar, Maximilian sprang och gömde sig och då gick Calle och leta efter honom, sen kom dom tillbaka hand i hand och fortsatte leka. Max matade Calle också med clementin, sötnosar!




















Idag har det mest varit mys här hemma och det lär väl vara så resten av dagen också. Man får passa på och njuta av familjen innan en ny arbetsvecka börjar... Jag kanske ska passa på och baka något också, är så sugen på chooooklad! ;-)

Imorse när jag gick till jobbet låg mina två prinsar och sov på soffan <3 Tog en bild, men R blir nog lite kinkig om jag lägger upp den hihi ;-) Vi har nämligen sålt våran säng och den nya får vi inte förns i slutet av den här månaden...... Hela den här veckan har Maximilian varit jättekinkig(hostan) och vaknat mitt i natten och velat ligga brevid oss, trångt men mysigt..! Det har resulterat i att jag har sovit pissdåligt och har sedan suttit halvdöd på jobbet och knappt vetat vad jag håller på med.
Meeen imorgon är det fredag och då är det helg, woho! Jag ska ta med mig R och käka mat och gå på bio medans min mamma är här och passar lillskrutten.

Nu är tvätten klar att hängas upp och jag måste byta vatten till tulpanerna jag köpte till R i tisdags :-P

Bjuder på en liten överasskning till er som inte vet om det än:



Natti natti!