I torsdags den 28:e januari kl 19:00 gick min älskade morfar bort. Jag höll och pussade hans hand ända tills änglarna kom och hämtade hans själ. Även om det var ledsamt och tragiskt så var det så vackert. Nu slipper han lida mer, slipper gå igenom fler cellgiftsbehandlingar, nu har han det bra och dansar på molnen.



Ukki, Minä Rakastan Sinua <3







Nu har mormor varit här och skämt bort lillprinsen igen ;-) Han fick 7st tröjor och 3 par byxor + strumpor. Sen gick jag även förbi posten idag och hämtade ett paket som var till Maximilian med 2st jättefina böcker!










Sen Sara var här och lekte med tåg innan det var dags att hoppa i säng :-)

Idag har jag mest legat på soffan och bara sovit..man blir helt sänkt efter medicinen jag tar, 5min efter att jag har tagit den så blir ögonlocken sååå tunga och jag måste sova. Sen sover jag stenhårt i ca 3tim och tänk er, då ska jag ta den TRE ggr om dagen! Fast imorse sket jag i den eftersom Maximilian ska lämnas på dagis kl 11:00 och jag har ingen lust att decka när han är hemma?
På dagis hade det gått primaskinka, blir så stolt över min lilla plutt! Han hade ätit bra också, så då blir man ju ännu gladare eftersom han kan vara lite kinkig med maten ibland, han är så okoncentrerad och ska hålla på med allt annat förutom att äta :-P Nu ligger han och sover och jag sitter här i soffan med katterna tätt intill mig och tittar på tv.

Jag har blivit sjuk, ovanligt va? Började förra veckan när jag var på inskolningen med Maximilian och alla barnen där var snoriga.. Så idag fick jag nog och ringde mamma och så åkte vi till akuten! Jag tänkte ha väntat tills imorgon och gått till min läkare här brevid, men jag orkade inte och jag vill inte ha ännu en natt förstörd! Men den här gången var det ingen lunginflammation utan stämbandsinflammation, så nu får jag inte prata (kan inte prata ändå!) och sen får jag äta en jättestark hostmedicin 3 ggr om dagen! Man blir jättetrött och dåsig av den, så dom här dagarna kommer jag väl att gå runt och vara hög på hostmedicin! Som tur var så träffade jag på min chef när jag var på apoteket, så jag fick försöka förklara ansikte mot ansikte var det var för fel på mig, istället för på telefon, för då lär hon inte ha hört ett smack av vad jag sagt :-P Hon sa att jag inte fick komma och jobba pga av den starka medicinen och att jag skulle vara hemma och vila istället tills jag kan prata igen, så det var skönt att hon förstod mig!


Och imorgon börjar Max på "riktigt" dagis. Han var ju ensam i fredags mellan 09:30-14:00 och det hade gått superbra, så nu kommer det att flyta på, hoppas jag! Imorgon kommer han att få vara där mellan 11-16:30 ungefär eftersom jag igentligen skulle ha jobbat eftermiddag, men det blir lagom och sen veckan därpå blir det lite längre dagar..





Izabella var här och fixade mina naglar i torsdags (dom såg förjääävliga ut innan) ;-P

Nu sitter jag här hemma hos Sara & Hampus och myser lite i deras soffa. Maximilian och jag var på dagis kl halv 10 och klockan halv 11 lämnade jag kvar honom där och ska hämta honom kl 14:00 igen :-) Då får vi se hur det gick med ätandet och vilandet, men eftersom dom inte hört av sig så antar jag att det har gått bra, hehe..
Vi ska möta Izabella i centrum lite senare, så då ska jag leta doppresent till lilla Lucas. Max fick sötaste silver  halsbandet med en liten blå bil på hans dopdag, så jag tänkte kanske kolla  efter något sånt, men vi får se..

Hitta en gammal på Maximilian här på datorn som jag bjuder på :-)


Inskolningen går fortfarande bra och idag fick han även äta där, han åt väl inte så mycket, men det har han inte gjort överhuvudtaget dom senaste dagarna (en tand som har börjat titta fram..), men annars har det gått skitbra! Vi får väl se hur det går imorgon när han ska sova där också ;-) Sitta i ring på sångstunden med sina dockor har inte varit Maximilians grej dom här dagarna, han har sprungit runt och kastat och tagit dom andra barnens dockor..men fröknarna sa att det kommer senare att han vill sitta där och det tror jag också!

Bjuder på lite bilder från dagarna som gått (vissa är jätte sunkiga pga av att dom är tagna med mobilkameran) och Sussi jag mejlar bilderna på grabbarna sen när jag orkar sitta här en längre stund :-)


Max favorit sysselsättning är att gå upp och ner i trappan....


Tuuut tuuut säger tåget


Max och fröken räknar


Har precis kastat leksaker däruppifrån och fröken säger "ajjabajja Maximilian" ;-)


En morgontrött kille som inte gillar att gå upp "tidigt", hehe!




Sötnosen!


Simon där bakom vill gärna putta på för Max är såå seeeg på att åka ner :-P


Max och Nikola busar


"Om du hoppar först så hoppar jag efter, okej??!"


Dom satt och pussade sina spegelbilder och skratta tillsammans







































DEX gav Max ett X antal "pussar", därav den lilla tuppkammen ;-)

Inskolningen gick primaskinka idag med! Och sen har vi bara slappat hemma, både jag och Maximilian var helt slut efter dagis så vi deckade i 3 tim efter lunchen, hehe.. Och nu ligger båda mina prinsar och sover sen några timmar tillbaka, så jag ska väl också knoppa. Ciao!



Medans jag stod i badrummet där nere och skulle hänga upp tvätten så hoppade M upp på R's datorstol och satt sig och börja trycka på tangenterna och klicka med musen.. Sen när jag skulle ta bort honom därifrån så vart han skitförbannad för att han inte fick sitta mer (ungefär som med R va? ;-) ) hehe.


Idag har vi varit på dagis en timma igen och jag och Max kommer även att vara där en timma på måndag, sen ska jag börja lämna, han ska äta och förhoppningsvis vila där också.
Och imorgon fyller min far år, så då ska vi ut dit och åka pulka och äta mat, trevligt trevligt. På söndag tänker jag bara SLAPPA hela dagen, känner mig helt slut efter den här veckan och det känns inte som att jag har tagit det lugnt en enda sekund :-S Sen så är man ju ledig i 10 dagar nu, SKÖÖÖÖNT!!!

Nej nu ska jag forsätta och kolla Let's Dance!


Idag var det den andra dagen på dagis och det gick lika bra som igår! Maximilian och Katja har lekt för fulla muggar och jag, R och den andra pappan satt och sydde på våra handdockor som barnen ska ha på sångstunden. Fast vi vart inte klara och dom andra föräldrarna hade 2 veckor på sig, så vi har inte så bråttom ;-) Sen kom alla dom andra barnen in och både Max och Katja sprang fram direkt och hälsade och tog med dom in i lekrummet. Sen sprang dom runt och skrek/sjöng i kör till imse vimse spindeln.
Maximilian den tjejtjusaren har även hittat en tjej tror jag, haha! Han och sötnosen Emma låg på några kuddar och tittade lääänge på varandra, sen gjorde han sin "flört-min" och hon klappa honom på kinden, då skulle min kära son killa henne på halsen (som OFTAST brukar misstolkas till att han vill strypa någon, istället för killa..) Jag såg paniken i hennes ögon medans Max satt och "fejk-skratta", så då fick jag ingripa och vi får väl se imorgon om hon tycker lika bra om Max, haha! Och precis osm igår så ville prinsen inte följa med hem....

Imorgon ska vi tillbaka och nästa vecka är det bara jag som tar inskolningen och då kommer han väl att få stanna längre stunder och vara ensam. Men det kommer gå skitbra tror jag!

Idag har vi varit på dagis/förskola en timma. Och det gick ju bra.. Maximilian och den andra nya tjejen som också ska börja lekte och bekanta sig med alla leksaker osv. Sen hann dom kivas om bilarna, vem som skulle åka först i rutchkanan och vem som skulle gå upp först i trappan. Så ljudnivån varierade, det var två starka viljor där ;-) Sen kom alla dom andra barnen in och Max och en annan kille började leka direkt, så det kändes mycket bra :-) Han kom fram till mig och R en gång, men det var bara för att ge mig bilen, sen brydde han sig inte ett smack om oss. När det var dags att gå så ville han inte följa med...han ville vara kvar och leka. Men det var inga tårar eller så, bara lite protest när ytterkläderna skulle på, hehe.

Imorgon ska vi vara där mellan 10-11 igen och samma sak på fredag. Sen nästa vecka så kommer Max att vara kvar längre och det blir att försöka vila och äta där också. R ska få sy kläder till en liten handdocka imorgon, HAHA!.. Dom har en varsin liten docka när dom har samling och sjunger. Fast om jag känner R rätt så är det nog Jag som får sy dom där klädernai morgon ;-)

Haha ni är ju för söta..nu blev jag riktigt glad när jag fick se en massa kommentarer såhär på morgonkvisten! :-D

M
ina grabbar gick upp vid halv 8 tiden idag och jag drog mig upp ur sängen runt halv 9.. Maximilian ligger och vilar nu och R har deckat i sängen och jag, jag sitter här och dricker kaffe och lyssnar på musik. Kan ni tänka er, imorgon börjar inskolningen på dagis, vart har tiden tagit vägen?! Kändes som att Max var pytteliten och bara låg i min famn och sov hela dagarna, det känns som att det var igår! Nu börjar han bli en 'stor' kille, med en väldigt bestämd vilja.. Men han kommer tycka att det är jätteroligt tror jag faktiskt, så den där klumpen i magen man hade när man fick hem papprerna om vilket dagis han skulle börja på är borta i alla fall..

Vi får väl hoppas också att han börjar prata lite mer snart..hehe. Ibland blir han så arg och frustrerad när han står och pekar och vill visa något och jag och R inte fattar ett smack om vad han menar, han drar oss i armarna och händerna och puttar på oss till det han vill visa, haha!

Nej nu ska jag fixa i ordning lite här hemma innan det är dags att röra sig till jobbet.. ciao!

Så många som är inne och kikar och så har man knappt några kommentarer alls, skärpning på er! ;-)





Födelsedags'barnet' ;-)




















Idag var jag ledig, så då passade jag på att sova ut lite med mina två sjusovare.. Fast jag vaknade kl 9 och då tyckte jag att Maximilian också kunde gå upp! Han och R har sovit fram till 10-halv 11 dom senaste veckorna, så  nu blir det andra bullar för om en vecka börjar Max på dagis :-)
E
fter att vi hade klivit upp, ätit frukost, duschat och lekt lite så gick vi över till Martin Och Willy. Vi fikade och pratade medans barnen lekte så fint. Man märker att Willy tycker att det är roligt att leka med Max fast han är yngre, fast så stor skillnad är det ju inte..





Påväg till Willy :-)


N
är vi kom hem så var det nästan dags att börja med middagen, sen hann vi bara leka lite i Max rum, kolla lite barnprogram och sen decka han. Han sov ingen middag så han var jättetrött redan halv 7.. Men då vaknar han förhoppningsvis tidigt imorgon så han ställer om sig lite.
Nej nu ska jag kolla lite tv innan det är läggdags, klockan ringer 04:45 imorgon, urk..

Som jag skrev tidigare så skulle vi ha varit hos Martin och hans tjej, men dom var sjuka och Maximilian var snorig och grinig, så vi stannade hemma och bjöd över min Mamma och hennes kille istället. Vi bjöd på en 3-rätters middag, till förrätt blev det skagen toast, sen blev det potatisgratäng, fläskfilé med fetaost sallad till och till efterrätt gjorde jag en cheesecake med hallon och sen hade vi ost&kex vid sidan om. Det var i alla fall jättetrevligt! Vi spela spel och drack öl, vin och cider. Vid 12-slaget låg Max och sov, så då gick vi ut på vår altan och tittade på alla raketerna och skålade med skumpa. Vi kom i säng vid 2-tiden och dagen efter vaknade vi allihop kl 9, pigga och glada ;-)

Det togs tyvärr inga bilder, så ni får en gammal på våran lilla familj ;-)