Ursäkta mig, men fy fan vilken pissig vecka det här har varit.. Det började i tisdags efter att jag hade försökt få i mig lite middag på jobbet, då kom illamåendet och jag fick springa till toaletten. Åkte hem, hann vara hemma i ca 10 min sen spydde Maximilian ner hela vår soffa och sen fortsatte det bara. Hela den natten kramade jag toaletten att dagen efter hade jag en sån kramp i magen så jag visste inte vart jag skulle ta vägen, låg hela dagen efter det och kunde inte röra mig, som tur var så kom modiga Sara förbi och kunde ta hand om Max. Både jag, R och Max har varit som 3 nervvrak här hemma men nu är vi äntligen bra igen!(M är iofs lite risig i kistan fortfarande men det kommer att bli bra efter idag).
Fick höra från förskolan att flera av fröknarna och barnen också var hemma och att det var magsjuka som gick nu..


Bjuder på lite bilder på vårat hjärtegull <3




(suddig bild..) Traska runt i pappas alldeles förstora tofflor :-P




Vill ha kameran..



...och blir sur när mamma säger nej :-P


Idag var det en ledsen Maximilian som jag fick lämna på dagis.. Han börja gråta direkt när vi kom in sen slängde han sig runt mitt ben och vägrade låta mig ta av mig skorna. Sen när jag skulle klä av honom ytterkläderna så försökte han klä på sig igen och slängde sig ännu en gång runt mina ben så jag nästan ramla omkull. Jag bar in honom till alla dom andra barnen och så byggde vi lite lego, sen när fröken kom vart han ledsen igen, så hon gick och hämta "Max-kollage" och då var det dags för mig att säga hejdå och då vart han så ledsen och bara börja sparka och skrika "MAMMA" efter mig..då fick jag ont i magen. Jag sa hejdå lite glatt och gav honom en slängpuss och sen vände jag bara ryggen och gick. Fyfan det kändes som att jag skulle spy, jag ville bara springa tillbaka och ta honom i famnen och pussa honom och gå hem igen, men nej, så funkar det ju inte.. Jag stod sen utei hallen en stund och lyssnade och sen hörde jag att han vart tyst och dom satt på musik, så då kändes det bra igen :-)




Vi har haft en mysig morgon i alla fall. Ätit god frukost, marmelad mackor med ost och juice till och sen har vi duschat lääänge och sen lekt i hans rum. Max läste en bok för mig med massa hundar i och såhär lät det: "Dääär, vuff vuff, mmm, ooo, vuff vuff däääääär" Så söt!





Nu ska jag slänga in en tvättmaskin, starta diskmaskinen, få i mig lite lunch och sen är det dags att röra sig till jobbet, ha en bra dag allihopa!

Dålig uppdatering, iknow. Men jag har varit så fruktansvärt trött dom senaste veckorna och somnat nästan direkt efter att Maximilian har gått och lagt sig, dvs vid 19:00..

Helgen har bara flygit förbi och det känns inte som att vi har gjort ett smack! Igår var ju vi, som resten av alla insnöade så då lekte vi mest i Max rum, ritade och gjorde havrebollar med pärlsocker. Idag har vi fått rå om min mormor, vi åkte först och storhandla och sen fick hon ligga på soffan och bara vara medans vi gjorde i ordning mat, det blev tacos mumsigt värre :-) Sen har vi inte gjort så mycket mer..lillprinsen har kvar sin hosta och han har mest varit gnällig och pekar på halsen och huvudet, så det gör väl ont, stackaren.. Men imorgon är det dagis igen och jobb för våran del!



Och i torsdags var vi på 18-månaders kontroll kan jag ju berätta. Det gick primaskinka och han klara alla "testen" och dom orden Max kunde räckte gott och väl, jag som var så nojjig hehe :-P Och han växer fortfarande mer på längden än han går upp i vikt, så det verkar bli en lång och slank kille. Jag vart lite chockad och var tvungen att mäta honom 3 gånger för han hade vuxit hela 10cm sen vi var där sist och det var vid 1-års kontrollen, tror jag(?) Vet inte om det är mycket eller lagom, men nu ligger han en bit över kurvan på längden i alla fall och det känns ju skönt eftersom han ligger lite under med vikten :-) Går ju åt något håll i alla fall, hehe..

Nej nu ska jag slänga mig i sängen och sova, är så trött så jag håller på att somna här nästan!




(
Max är väääldigt förtjust i min kusin Adelia ;-) Om han fick välja så skulle han nog vilja ha henne till sin tjej, haha!)

Här på dagen så har jag kännt mig lite gladare, tror att chocken har lagt sig lite..men man saknar ju såklart och tänker fortfarande. Vi försökte få en tid till Maximilians doktor men idag fanns det absolut inga tider alls, så imorgonbitti får R ta nya tag för nu måste den här hostan som han har bort! Han hostar och hostar och det låter som att lungorna ska flyga ut vilken sekund som helst + att han är så extremt mammig och pappig och jag och R får turas om att bära runt på honom, men så är det ju när dom små känner sig sjuka..och vi gör ju såklart allt för våran lilla plutt :-P
Imorse bädda vi ut täcket på golvet framför tvn och låg och myste läänge innan vi klev upp och åt frukost. Sen har vi varit ute på långpromenad med pulkan och vi gick även förbi Sara och smakade på hennes broccolisoppa, fick hjälp med att toppa Maximilians små fjun på huvudet och spelade lite piano och gitarr. När vi kom hem från Sara fick Max först hjälpa pappa att plocka ur diskmaskinen och sen hjälpa mig att laga middagen, han rörde om så duktigt i korvstroganoffen :-)

Nu ligger lillprinsen och sover och jag ska höra med min stora prins om han vill titta film med mig innan det är läggdags, imorgon är det att gå upp tiiiidigt..urk.

Bjuder på några kassa mobilbilder från idag också (en viss liten herre han saboterat min kamera....)



M och Tyson ligger på pappa och myser <3




M slänger sig efter R..



..och kramar hårt! <3




Och här äter vi äpple och spelar piano :-)

Ja igår var det alla hjärtans dag. Dagen började med att jag och Maximilian bytte plats så han fick ligga och gosa med pappa medans jag gjorde i ordning frukost. Byggde lite koja och sen tog jag med mig lillprinsen ut och åkte lite pulka och lekte i snön. Lagom när vi hade kommit in och hunnit bli varma igen dök min kära far förbi med mat, mycket trevligt för våra magar var hungriga och jag slapp laga lunch! ;-) Sen kramades vi bara här hemma och hade det mysigt, lilla familjen. Fast sen kom tårarna fram på mig..

Tror allt det här med min morfar kommer nu. Jag har knappt gråtit sen han gick bort för 2 ½ vecka sen, men nu efter begravningen och jag satt och kolla på bilder när han håller i Max och ser så lycklig ut..ja då tittar dom fram. Dom 2 senaste veckorna har vart som en dröm för mig och jag har nog inte riktigt fattat att min älskade morfar, endast 66 år gammal, inte längre finns hos oss, inte ens fast jag höll hans hand ända in i det sista andetaget..men men sånt är livets gång och vi ses i himmelen morfar!

Jag:  Max är du sjuuuk?
Maximilian: Mmmm *pekar på huvudet*


Dom är ju för söta dom små liven, även om jag nu inte tror att Max förstår riktigt vart han är sjuk nånstans, haha!

Igår var vi ute i enhörna och firade min kusin Calle som blir 2 år på onsdag. Det bjöds på god tårta och massa fika och när vi var påväg hem var vi så lata så vi köpte med oss mat hem från Max, så igår deckade både jag och Maximilian mätta i våra magar redan kl 19:00 ;-)
Men det var tur det för inatt har det inte blivit någon sömn.. Max har hostat och hostat och hostat..ja ni fattar. Så vid 4-tiden imorse fick jag nog och så gick vi upp och tittade film och kramades i soffan istället. Nu ligger Max och vilar och kl 11 ska vi vara hos farbror doktorn så får han skriva ut hostmedicin till lillen, så han kan sova gott. Han får stanna hemma från dagis idag också, han är ändå helt slut och jag med för den delen..

Här kommer lite bilder från igår:



Redo för att åka på kalas!




"Varsågod här får du en present"




Calle tyckte om sitt födelsedags-tåg, han säger att tåget låter "tuuut tut" :-)




Max fick också 2 ljus på sin tårtbit, fast han tyckte att det var mer läskigt än kul eftersom vi har lärt honom att ljus är "aaaj ajaajaj faaarligt" hehe ;-P




Födelsedags-killen <3




Pussgurkan!







Det var en trött Max som lämnade kalaset :-P


N
u är det en viss liten herre som har vaknat och ropar "Mamma mamma" nere i sängen :-P


OCH FIA JAG HAR SLARVAT BORT DITT LÖSENORD TILL BLOGGEN, SÅ OM DU KAN VARA JÄTTEGULLIG OCH SKICKA ANVÄNDARNAMN OCH LÖSEN TILL MIN MAIL SÅ ÄR DU JÄTTESNÄLL :-)
([email protected])