Köpte nya hörlurar idag som jag hade önskat i mitt påskägg, men jag fick så bra pris på dom och slog till direkt! Gör ju inte mig något att jag får dom lite tidigare ;)
Dom verkar funka bra i alla fall, själv har man inte fått testa än..

 

..så ligger prinsen och sover! Våran lilla Maxiii <3 Hur många gånger har man inte sagt; "Hoppa INTE i soffan, du kan ramla och göra dig illa!", men lyssnar dom? Nej. Och idag skulle inte vara något undantag.. Pang Boom så flög han in i bordskanten med ögonbrynet och blodet sprutade. Han ville inte träffa någon doktor och gjorde det klart för mig hela vägen till sjukhuset, men sen när vi kom dit så var han lugn. Sköterskorna var jättegulliga och busade med honom, så då tänkte han inte så mycket på vad doktorn gjorde. Och för att han hade vart så duktig fick han ett bamse-klistermärke och en tigernalle och om han blev glad! :)
Men nu får vi väl se om han har lärt sig något av det här..Hehe!

 

Efter att jag och Vincent hade lämnat storebror på dagis tog vi en låång powerwalk. Gick fram och tillbaka längs kanalen också och det har jag längtat efter! Nu fattas det bara lite varmare väder och sol, så man kan gå i klänning/shorts och få lite färg på sig samtidigt ;) Efter promenaden gick jag och hämta ut ett paket och det var mina skor och klänningen till dopet, åååh så fina skorna var! Fast dom var för små....så fick skicka tillbaka och byta till en större storlek, ska visa er sen när dom har kommit. Klänningen var jätte söt, en vit enkel klänning, kommer passa fin fint till bruna ben och converse också, hehe!

Nu händer  det också mycket för minstingen i familjen. Han rör sig och försöker ta sig framåt mer o mer när han ligger på golvet, så det dröjer nog inte länge innan han hasar sig fram helt. Han klarar nu att sitta en liten stund på golvet själv, trodde aldrig att det skulle gå eftersom han inte kan vara still en sekund ;p Och han har börjat äta som en häst! Nu smällde han i sig en liten burk med kalops, en halv stor burk med efterätt, lite vatten och nu dricker han välling.. Men det är ju inte så konstigt eftersom han rör på sig precis hela tiden, så han blir nog en slank och fin kille som storebror!

Rickard, Maximilian & Vincent

Ni är allt jag nånsin önskat, 
Ni är allt jag nånsin drömt, 
Ni är dom som får mig minnas alla drömmar jag glömt, 
Ni är dom som får mig hoppas,
...
Ni är dom som får mig le, 
Ni är där när ingen ser mig...

I made a WISH, and YOU came TRUE.
Älskar er mest på jorden!

    















Vi hade pusskalas efter middagen idag ;)

Och så var det måndag igen! I fredags hade jag goa tjejerna här på middag, vi satt och prata ända tills kl hade hunnit bli 01:00.. Upp o hoppa kl 07:45 på lördagsmorgonen då solstrålarna vakna! R tog med sig Maximilian och bada/simma och det var ju så grymt väder så jag kunde ju inte bara sitta inne och uggla! Så tog med mig V och tänkte gå ner till stan en sväng, meeen..det var typ jag och alla s-täljes fjortisar, så jag ruttna och gick hem igen.. Och när grabbarna kom hem igen från badhuset så gick vi alla och la oss och vila i 2tim, så skönt! Sen slappa vi bara i soffan med popcorn och film resten av kvällen :)
Igår var det dags för dans igen
! Jag och Max tog tåget, dansa, sen hem och hämta Vincent och sen gick vi hem till Sara och var kvar där hela dagen.. Man blir ju så lurad nu när det är ljusare ute på eftermiddagen och kvällen, så när klockan var 19:00 kom jag på att det kanske var dags och gå hem och duscha o göra iordning killarna för läggdags(?) Trodde klockan var 4-5 eller nåt.. Men det är niiiice, längtar till riktiga våren och sommaren nu!
Och idag efter att jag lämnade M på dagis så tog jag en promenad och storhandlade på Willys och nu är det snart dags och hämta prinsen igen, vi ska göra egna hamburgare till middag idag, det kommer Max bli glad över ;P

     

 

När jag skulle gå bort till köket för att göra i ordning frukost, så la jag V som vanligt på mattan under babygymmet. Men när jag kom tillbaka var han påväg någon helt annanstans..


"Måste..fram..till..skorna"


Busted!


"Ok lägger mig här och låtsas som ingenting.."

Här ser ni håret! Fast nu är det helt ofixat..
Men jag vart sjukt nöjd! Tack Karro <3



Idag:
* Varit på BVC och Vincent fick 5-månaders spruta
* Lunchat med bästa tjejerna <3
* Mini shopping. Hade fått hem en H&M check, så det blev ett par jeans och en klänning, tack H&M!
* Har lyckats glömma termosen med välling TVÅ ggr på BVC..
* Hämtat ut paket, mina nya Converse och solbrillor hade kommit woho!
* Färgat hälften av slingorna

Imorgon:
*
Hem till Karro m. familj & sätta i extensions
*Träna med Sandra
* Åka och handla maten + allt annat som vi ska ha till tjej-kvällen på fredag
* Städa, om jag hinner...
* Göra klart efterätten

=
ingen dator, inget bloggande.

Pusspåer!

Idag ska vi till bvc och Vincent ska vägas, mätas och få sin 5-månaders spruta.
Och sen blir det lunch med tjejerna på stan <3 Som Sandra sa, känner hur det rycker i Nancys nerven ;-) Haha!

Och vilket skönt väder det var idag då! Maximilian fick ha på sig sina nya vind/täckbyxor+jacka och väst från Didriksson och Peak idag till dagis och vad skönt det kändes att slippa dra på dom där varma termobyxorna+jacka.. Om solen tittar fram lite senare då hittar ni nog mig ute på balkongen ;-)


1. Hur många finnar har du i ansiktet just nu?
Inga.

2. Vilken låt får dig att gråta?
Takida - Curly Sue, fast då är det väl mest glädjetårar för jag tänker på min fina lilla familj & hur mycket jag älskar dom :)

3. Vad är det senaste sms du fick?
Izabella: Nä, vadådå? :)

4. Hur många pussar har du delat ut den här veckan?
Många!

5. Vem har du lust att spotta i ansiktet just nu?
En utav våra grannar...

6. Äta en matsked wasabi eller äta lax 3ggr/ dag i en vecka?
Lax tre ggr/dag i en vecka.

7. Bästa film hittills?
Taken

8. Vilken färg på dina naglar har du just idag?
Blå

9. Det finaste namnen du vet, kill-och tjej?
Maximilian, Vincent & tjejnamn håller jag för mig själv ifall jag skulle få en flicka i framtiden ;)

10.
Vart köper du dina underkläder?
Lindex


Ligger på sofflocket och myser med den här sötnosen <3

Nu är Maximilian rakad igen på skallen. Och nu kommer väl alla; "Men åååhnej varför har ni gjort så?!", vi/eller mest jag var så trött på svintot där bak han har fått igen, som alltid. Det är ju såklart ovant i början och det blir ju alltid kortare än man tänkt sig, men om ca 2 veckor så kommer det ha växt ut lite och då är det lika fint som det var förra sommaren :-) Och sen så tycker jag att han passar bäst i den här 'frisyren' sådetså!

Idag är jag snorig som ett j*vla as och Vincent med. Så idag får R följa med Max på dansen, jag pallar inte bli sjuk, räcker med att jag var sjuk hela graviditeten med V... Så idag ska jag försöka glömma att det är strålande sol och fint väder och bara kurera mig.

Jag funderar, eller jag ska nog, sätta i extensions, vill ha långt hår nu nu nu och tjockt. Snälla tipsa mig om vart ni köper ert riktiga hår????


Pussgurka!

Våran älskling-Max kom äntligen hem här på morgonen, som vi längtat! Och han verkar ha längtat efter oss med för så mycket pussar & kramar vi alla har fått här på morgonen, har vi nog inte fått förut, haha! Och nu ser jag att det har börjat snöa??! Snacka om deprimerande..
R och Maximilian har åkt och handlat och idag vankas det potatisgratäng m. fläskfilé och fetaostsallad till middag mmmmMM! Sen ska vi bara mysa här hemma och dippa lite till kvällens alla program <3
Och imorgon kommer barnens farmor + bonusfarfar och hälsar på, vi har väl inte setts sen jul tror jag att det är? Så det bli trevligt! Tänkte att jag skulle baka något gott att bjuda på, men det fixar jag och Max med imorgon när vi har vaknat :-)

Nej nu ska jag ta hand om lilla Vincent som har fått en sån hemsk hosta :-( Ha en bra helg allihopa!

Idag har jag och Vincent varit med Frida & Noel till skärholmen och shoppat lite! Och idag skulle jag bara shoppa till mig själv, men det slank ändå ner en liten grej till Maximilian.. Men det var ju bara en plånbok, han springer ju runt med min gamla här hemma och så hittade jag en cool med gitarrer på så ja den fick han! :-) Hittade lite nytt till mig själv i alla fall; ett par byxor, 3 tröjor, linne och lite örhängen och ringar. Fanns inte så jättemycket man ville ha, men fick med mig det jag behövde och sen så var det ju bara skönt att gå runt och kolla i lite andra affärer än dom vi har här..
Och nu blir det bara att slappa i soffan. Vincent sover och Max ville sova kvar en natt till hos mormor, men imorgon kommer han hem igen längtar.

Tack Frida för en trevlig dag! <3



Här har ni grabben som inte kan vara still en endaste sekund!












Hoppas det blir lika nice väder idag som det var igår!
Maximilian springer runt här och packar leksaker, väljer kläder & böcker för fullt! Han ska hem till Mummo och sova över.
Och jag och lilla Vincent ska luncha med tjejerna på stan :-)



Visst är den fin??? :-)

Vi ska ju inte ha det där vardagsrumsbordet, utan ett annat som är mindre.
Någon som vill ha?? Bara att hämta!

Som dom flesta av er vet, så brukar Maximilian ofta gå och/eller prata i sömnen. Och igår skulle inte vara något undantag.. Han somna på soffan vid 7-snåret och efter att jag hade kollat klart på Solsidan skulle jag bära ner honom till sängen, men precis när jag la ner hans huvud mot kudden så satt han sig upp, spärra upp ögonen och börja skrika(?). Han ställer sig upp och skakar och skriker (vänd mot väggen/vår garderob) och man såg verkligen skräcken i hans ögon. Han skrek samma sak hela tiden, men jag förstod inte vad han sa och ibland så ropa han efter mig, men jag kunde inte lugna honom och han såg inte ens mig, även fast jag var ansikte mot ansikte, krama om och försökte lugna ner honom :-S Tillslut vart jag själv rädd eftersom han inte var kontaktbar och han var verkligen rädd, så jag ruska lite på honom och halvskrek hans namn och att jag var där hos honom och efter att jag hade höjt rösten ytterligare lite till så titta han på mig och sa helt lungt "Mamma kom" och så krama han om mig, la sig ner och somna om igen. Alltså heeeeelt sjukt var det! Efteråt vart jag så tom i kroppen och var tvungen att gå ut och prata med R, kändes som att jag ville gråta för att jag inte visste vad som var fel, vad han var så rädd för och att han sen bara somna om..

Aja det får räcka med två stycken i den här familjen som går och snackar i sömnen, hoppas inte Vincent också börjar med det sen... Då kommer jag aldrig få lugn o ro och kunna sova, haha!





Kidsen har blivit förkylda, så i helgen skippade vi både simmningen & dansen. I lördags var det ju så fint väder så vi tog en promenad bort till R's lillebror, sen till Weda, därifrån till Moraberg och sen tillbaka till Kim igen och lite senare på kvällen hem igen. Så igår deckade vi nästan direkt när vi kom innanför dörren, hehe.
Och idag, istället för att gå på dansen, så åkte vi till Slagsta och kolla på soffor, vi skulle igentligen ha åkt till fler affärer men vi kära ner oss i en där direkt! Och imorgon ska vi hämta den, wiiiiiiee!!!! Ska bli skönt med en ny soffa..dom vi har nu är ju min mammas + att dom är vita och vita soffor + små barn = INGEN bra kombination.... Så sen blir det att köpa ett nytt vardagsrumsbord och vi har ju redan hittat ett på IKEA, dom måste bara få in det igen i Kungens Kurva!

Nu blir det dusch, sen popcorn & Solsidan <3

 

   
  


Idag blir jag 5 månader!
Och det roligaste jag vet är när mamma blåser mig på magen eller i sidan på halsen.
Fötterna smakar bra och att ta mig runt och fram på rygg genom att putta upp rumpan och flytta fötterna är något jag precis har kommit på, så nu går det snart undan!
Storebror börjar bli rolig nu också och när han busar med mig och killar mig i sidan skrattar jag så jag kiknar <3
En annan sak som är roligt är att göra pruttljud med munnen, det kan jag underhålla mig själv läänge med, så mamma kan få passa på & göra annat ;)

 

Fröken sa bara en massa bra saker om Maximilian, men det gör dom väl om alla barn?! ;-P Nej men hon sa att han är en sån lugn, omtänksam och snäll kille, delar gärna med sig av leksaker och hjälper dom andra barnen mycket. Vad han nu hjälpte dom med kunde vara ifall någon var ledsen, då tröstar han gärna, ifall någon inte når en leksak, då hämtar han en stol och plockar ner leksaken osv. Sen så fick vi veta att det bästa han vet är när man läser böcker för honom WHAT?! Jag som aldrig får läsa en bok för honom, haha! Men där ser man..
Sen så var en annan favoritgrej var när han får vara lunch-eller mellisvärd. Han dukar gärna och hämtar vagnen med alla tallrikar och mat/frukt på och hjälper också att plocka bort efter att dom har ätit klart & skrapar tallrikarna, det är våran kille det! <3
Han har ju alltid varit en blyg och försiktig kille, men nu börjar han tuffa på sig och ger inte med sig så lätt om det är någon som är framme och snor en leksak av honom eller så och det är ju skönt att höra, för här hemma har han ju ett riktigt hett humör om det är något han inte gillar eller tycker är fel hehe.. Hon frågade också om han brukar gå på pottan/toaletten hemma  och vi sa det att om man säger till honom att säga till oss om han behöver gå på toa så gör han det och sen försöker man hinna till toaletten så gott det går. Så det skulle dom börja med på dagis också så får han säga till själv om han vill kissa eller bajsa i pottan eller toaletten :-)


Lilla kärleken!

Och vi har i vanlig ordning varit uppe redan innan tuppen!  Fast idag var det inte Vincent som vakna först, utan Maximilian.. men det var ju för att han somna 17:30 igår. Han har inte haft feber sen kl 8-halv 9 igår så idag får han gå till dagis, han ville det själv också iofs.. + att det är utveckligssamtal, så vi får väl se, jag kanske skryter lite sen då ;-)
Sen blir det att fortsätta rensa här hemma och slänga upp lite grejer på tradera och så kanske man hinner med en prommis innan det är dags & hämta på dagis igen..

Nej slänga in en tvättmaskin och plocka ur diskmaskinen innan vi går till dagis, det gäller att vara effektiv nu när man har fått lite energi igen, hehe!




Han fatta direkt hur man skulle putta ifrån med fötterna för att få fart och börja hoppa :-)







Jag trodde inte att det var sant när JAG, jag vaknade först av båda barnen! Vincent har för första gången på fleeera flera veckor sovit en hel natt, jag vart helt chockad när jag såg att det var ljust ute och att jag vakna av mig själv och att jag var helt utvilad. Jag sa senast till R igår att det känns som att kroppen ska sluta fungera snart, den 'energin' jag har gått på den senaste 1½veckan har börjat ta slut och igår satt jag mest och grina och tyckte synd om mig själv för att jag var så trött, tragiskt va?!
Det har kännts både i kropp & knopp att man har fått gå upp nästan varje timma  på natten för att han har bökat och gnällt och sen har han vaknat mellan 04:00-05:30 varje morgon + att han bara har tagit powernaps på typ 10min när M har varit på dagis och sen vilat 2-3tim på eftermiddagen när Maximilian är hemma..
Men nu får vi väl se om det bara var en tillfällighet eller inte, men nu känns det mycket bättre i mig själv, känner mig pigg för en gång skull och det kan nog räcka ett tag till farmöver ;-)



busunge <3

Vilka är dom här två gossarna då?!



Nu ska jag fanimej sluta läsa alla mammabloggar där folk BARA skriver om vilka underbara ungar dom har, dom är såå perfekta och bra & mammorna gör aldrig fel! usch säger jag bara. Allvarligt ALLA barn är mer eller mindre lika, ALLA gnäller nångång eller sover dåligt på natten, ALLA kan prata, rulla, åla, stå, gå, sitta osv förr eller senare, det är ju liksom Ingen som stannar helt i utvecklingen och bara ligger resten av sitt liv?! Inte om man blir allvarligt sjuk eller något dårå..men ni fattar. Och alla tycker att sina egna barn är dom finaste, underbaraste och sötaste, jag tycker också det såklart, men jag sitter inte och skriver det non-stop och bara spyr ut alla bra och nya grejer mina grabbar gör. Klart att man kan bli stolt om ens barn gör något nytt, men man behöver ju inte skriva varje varje varje dag hur perfekt ens barn är och hur duktig man är som mamma, det är ingen rolig läsning så ni vet.

Förlåt om jag är en bitterfitta, men jag blir bara så trött..

Tur att mina tjejer inte är som morsorna i Solsidan, då hade jag nog rivit av mig håret haha!
Och så var vi hemma igen då!  Men det har varit 4 underbara dagar ute hos min pappa+fru. Har varit så skönt att inte behöva tänka på att städa, laga mat och alla "måsten" hela tiden..bara att få vara och njuta. Vi har åkt pulka & snowracer så jag har blåmärken på rumpan! (kan ju bero på att jag har sveriges sämsta balans också och inte kunde sitta kvar när Max körde som en galning.. :P), promenerat, ätit massor med god mat, pajer, semlor, glass, popcorn, sockerkaka m.m..... Så under den här helgen har jag garanterat gått upp 5kg, skojar inte!
Och för Maximilian har det bara varit morfar som gäller, inte ens när R kom ut i fredags och åt middag med oss så dög han, haha.. Han fick en halvtimma sen var det morfar igen ;-P
Kameran glömde jag kvar där ute så mer bilder får ni se sen..

Idag blir det att tvätta, städa och skicka iväg lite paket med grejer jag sålt. Nu ligger Vincent här på golvet och gör pruttljud med munnen och skrattar så ska lägga mig & gosa lite med honom innan jag sätter igång! <3

Vi är ute på landet & har det jättebra! Äter massa god mat, får allt serverat och leker & myser, kan inte bli bättre ;-)































För första gången, tror jag(?), så gick jag och la mig med Vincent & vila och vi sov i TRE timmar, åhoj vad skönt det var. Men nu är det fullrulle innan det är dags & hämta M på dagis!

Maximilian ville ha oboy till frukost, men jag sa nej, för det får man bara på lördagar. Och så gick jag iväg till Vincent som låg på golvet och gnällde, tog upp honom och satt mig i soffan och gosa lite..då kommer Max tillbaka efter en stund med sitt glas och började 'dricka'. Då hade han tagit sin pall, öppnat skafferiet och tagit ut oboyen i alla fall och hällt upp i sitt glas/bänken/golvet.. Jag frågade om det var gott med bara oboypulver & det tyckte han, otippat va ;-)


Lik morfar, oooja!

Vi har börjat prata med Maximilian här hemma om att i sommar så ska vi lämna hans nappar till kattungarna på Skansen. Ibland så lyser han upp och säger jaaa och att han är ju en stor kille nu..men oftast så blir det sura miner. Vi känner att vi måste börja bearbeta det här med honom och vi har sagt att om han är jätteduktig och slutar med napp så ska han få en jättefin present och det vill vi ju också såklart ge honom. Men vad ska man ge?? Vi vill ju att det ska vara något fint och han ska känna att han har blivit en "stor" kille nu som inte behöver ha någon napp..
Han har ju redan blivit mycket duktigare med att inte ha nappen hela tiden och nu när vi kommer till dagis och har klätt av honom så lägger han själv sin giraff och napp på hyllan. Sen har han den bara när han åker vagn (ibland), åker bil och när han ska sova.

Ni får jättegärna komma med förslag på vad vi kan ge honom och också berätta hur ni gjorde när era barn sluta med napp! :-)