Saknar min älskling. Maximilian saknar också pappa, men imorgon kommer han äntligen hem igen! :-D


Idag har jag och Maximilian varit på äventyrsbadet och haft jättekul! Även om det kändes för mig som om jag utförde ett stenhårt träningspass, hehe.. Han skulle promt(!) åka rutschkanan 20ggr på raken och sen tvinga han mig och sitta i den varma bubbelpoolen (vi satt där det INTE bubblade så ni behöver inte oroa er för att jag ska skaka om min bebis i magen!).
Nu har han blivit superduktig på att simma själv med badringen och vi tränade lite med armkuddarna också. Det börjar visa sig att det lönar att vi går dit och simmar med honom en gång i veckan :-)

E
fter att vi hade varit där i några timmar så gick vi hem och slängde i oss lite lunch, duschade en gång till och sen åkte vi och handla med min mamma och hennes kille. Köpte med lite fredagsmys till mig och prinsen. Fast han har redan somnat här på soffan, helt slut efter en dag med massa lek och skratt. Och jag känner mig helt mördbultad i kroppen, så jag ska hälla upp godisskålen och slänga mig på soffan och titta lite film.

Ha en bra fredagskväll allihopa! Puss

Gravid vecka 31

Längd: 39-40cm & vikt: 1,7-1,8kg

I magen:

Barnet sväljer en del fostervatten och det urinerar ungefär en halv liter om dagen. Urinet hamnar i fostervattnet som ersätts flera gånger per dag. För mycket fostervatten (polyhydramnios) kan bero på att bebisen inte sväljer tillräckligt mycket vilket kan indikera att det har någon typ av blockering i tarmarna. För lite fostervatten kan bero på att barnet inte urinerar tillräckligt och det kan indikera problem med njurar eller urinsystem.

Huden som tidigare har varit röd är nu mer rosa eftersom underhudsfettet har bildats. Många barn har redan hår på huvudet, ibland upp 2 cm långt.


Mamma:

Revbenen och bäckenet kan ömma eftersom barnet tar allt större utrymme i din mage. Det är också vanligt att kvinnor får halsbränna. Det kan hjälpa att vara upprätt en stund efter måltiderna. Många tycker också att det hjälper att äta mindre portioner fast oftare. Många kvinnor samlar på sig vatten, speciellt under sommarmånaderna. Om dina ben känns tunga och svullna kan det vara värt att prova stödstrumpor.


Partner:

Många kvinnor känner av värk i ryggen eftersom barnets tyngd skapar en stor belastning på den. Du kanske kan lindra besvären genom att ge massage.


Mödravården:

Om du har ont i ryggen eller liknande kan barnmorskan remittera dig till en sjukgymnast eller sjukskriva dig. Har ett tungt yrke eller ett yrke som kan vara skadligt för ditt foster har du rätt till omplacering. Om det inte är möjligt kan du ansöka om havandeskapspenning. Prata med din barnmorska om det.

Även om våra katter ofta blir trötta och arga på Maximilians hårda pussar och kramar så är det ändå dom som alltid går fram till honom och vill bli klappade eller att han ska kela med dom..men dom verkar också alltid ångra sig efter typ 2sek, hehe ;-)

Men det här är kärlek!




















Vart inte så många bilder, men några i alla fall :-)
Och Maximilian tyckte att det var jätteroligt, men roligast var nog veteranbilarna, dom fick vi åka flera gånger om ;-)

Igår var jag och Maximilian duktiga! Först sov vi båda fram till kl 10:30 (vi måste ha varit väääldigt trötta efter en vecka i Norrköping, eller bara saknat våra sängar hehe). Sen fick jag lite ångest över att vi hade sovit såpass länge, så jag satte igång och börja tvätta och städa. Först  fick kylskåpet och köket sig en omgång, sen Max alla leksaker som vi har på övervåningen. Han fick hjälpa till och välja vilka han ville ha kvar här uppe, vilka som skulle ner till hans rum och vilka som skulle rensas bort. Han fyller ju år nästa helg och då antar jag att han får en massa grejer och då är det lika bra att man har rensat bort en massa, istället för att det ska ligga på högar.. Sen var vi duktiga och städade i ordning hans rum, dammsög och torka och samma sak med mitt och R's sovrum. Vi tog en liten paus och promenerade bort till affären och handlade lite till middagen och Max var superduktig och fick köra en egen kundvagn och plocka ner allt vi skulle ha, för min rygg strejkade och till belöning fick han en piggelin! ;-) När vi kom hem var pappa hemma och Max skulle berättade vad duktig han hade varit nu och belönades med en massa pussar och kramar av pappa, hehe..
Sen senare igårkväll när jag hade satt mig i soffan och skulle börja slappna av fick jag något ryck och vart skitirriterad på kattlådan som står inne på toaletten, inte nog med att det är så förjävla ful så har katterna inte ens använt den på 2 år, så jag fattar inte vad den gör för nytta(?)! Så jag börja kasta ut alla grejer från badrummet...slängde ut kattlådan (efter att jag hade städat bort kattsanden såklart!) Och sen skura jag och fixa och imorse när jag gick in på toan så kändes det mycket bättre nu när jag såg att den var borta :-P

Idag ska vi ner till banken en sväng och sen åka och storhandla mat. Det ekar i vårt kylskåp och frys, så det behövs verkligen laddas på med mat nu! Och den här veckan får jag och Maximilian välja själva vad vi ska äta heela veckan, för R ska till Gotland och roa sig ;-)
Nej nu ska jag gå ner och lägga mig brevid mina prinsar en stund innan vi ska upp och göra oss i ordning :-)


Jag har fått ett jättefint armband utav mina älsklingar


 
"Mother"




"A Mother is"




"one that knows"



"us and loves"



"us anyway"


Älskar er mest av allt! <3











Nu ska vi börja packa i resväskan, för imorgon bär det av till R's familj i Norrköping. Så jag bloggar när vi är hemma igen och då bjuder jag på en massa bilder! ;-)

Puss på er alla!


En gammal bild på prinsen <3

Idag har vi varit på ett nytt 3D/4D ultraljud och idag ville han i alla fall visa sig lite mera och man såg att det verkar som att det blir en liten mini Max, hehe. Han såg så rund och go ut och verkade ha det bra där inne i min mage :-)


Runda och goa kinder och en liten pussmun



Ligger med en fot i ansiktet



Söta munnen igen och dom runda kinderna och till vänster är det en hand



Båda händerna vid ansiktet



Här hade han navelsträngen vid ansiktet och sen är det en suddig hand och fot



Liten axel och öra


Och här får ni se några 3D bilder från när Maximilian låg i magen, ifall ni inte minns :-P



Liten pussmun och en fot i ansiktet



Båda händer/armar på sidorna av huvudet



Pussmun och en suddig hand till höder om ansiktet



Söta näsan och munnen



Och lilla örat och kinden

Idag har vi varit på 3D/4D ultraljud, men den här lilla krabaten i magen var så envis och ville inte visa sig..såå vi ska få komma tillbaka till nästa torsdag och då hoppas vi att han vill flytta sina små händer och fötter ifrån ansiktet :-P

Här får ni se det lilla vi fick se, om ni nu ser något hehe..


En liten skymt av ansiktet



Foten över huvudet och handen vid munnen



"Beviset" ;-)


Och ett litet öra

Gravid vecka 27

Längd: 30cm & vikt: 1kg



I magen:

Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt.

Mamma:

Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet för att testa sina krafter.

Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.

Partner:

Glöm inte att uppmuntra din partner. Många upplever sig själva som odugliga, fula och klumpiga vid den här tiden.

Mödravården:

Fortsätt att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen var fjärde vecka fram till vecka 28. Från vecka 28 kommer du att få träffa din barnmorska ungefär varannan vecka.

Det börjar också bli dags att diskutera förlossningen. Hur vill du att förlossningen ska gå till? Vilken smärtlindring vill du få? Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få gör ett studiebesök på den förlossningsavdelning som ni har tänkt att föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.




Helgen har bara sprungit iväg som vanligt! Igår var vi på kalas i Järna och idag har vi varit ute hos min pappa, hur skönt som helst :-) R har slappat i hammocken och jag, pappa, Max och Dex har kollat på traktorer, matat karparna i dammen, ätit massor med jordgubbar och bara haft det mysigt i solen. Nu imorgon väntar ännu en arbetsvecka, den sista för R och näst sista för min del, sen får vi ha semester. Maximilian har sommarlov från dagis och ska vara hos min mamma hela veckan, vi kommer väl att äta middag ute hos dom, men det är ju ändå inte samma sak som att ha honom hemma..så jag kommer att sakna ihjäl honom.. Men till helgen ska vi åka iväg vi 3 och bara rå om varandra.

Nej nu ska jag och min stora älskling kolla film och passa på att bara vara vi själva, kan man också behöva ibland :-)