Snart kommer mina älsklinga hem! Har saknat dom MASSOR! Fast det har ju varit väldigt lungt och skönt också och att bara få mysa med Vincent, men det har samtidigt varit så tyst och lungt här hemma..man är ju van med att det alltid är livat ;-P

I
dag har jag haft huvudvärk hela facking dagen.. Kom inte upp ur sängen förns runt 12-tiden, så jag och lillprinsen har bara legat och myst och sovit hela förmiddagen, sen tog jag mig upp till övervåningen och där bänkade jag mig i soffan framför tvn.

 Nu ska jag passa på och ta en dusch medans V sover och innan grabbsen kommer hem, ciao!





Kassa mobilbilder iknow..

Men vilken underbar natt! Och shit vad skönt att få vakna NU utav sig själv och inte en liten krabat som vill ha mat eller en Maximilian som studsar upp och ner i sängen :-P Vincent fick sova brevid mig inatt och det kanske var därför han bara vakna EN gång vid 5-tiden(?), det var inte ens ansträngande att gå upp, med tanke på att jag har matat varannan timma sen 2 veckor tillbaka, även på natten..


Maximilian 2 veckor


Vincent 2 veckor

Både Vincent och Maximilian har världens sötaste lilla 'veck' under högra ögat och nu har jag suttit i soffan med lillprinsen liggandes på bröstet och pussat det där lilla vecket hela eftermiddagen :-P Brukar pussa Max där också..att något så litet som ett fjantigt streck under ögat kan få en mamma helt tokig tänker ni, men för mig är just det de sötaste som finns :-)

Älskar mina prinsar!!! Och nu blir det fredagsmys med Sara och mitt lilla russin <3



Nu har R och Maximilian åkt till Norrköping för att hälsa på farmor, Johan och Bella och på söndag ska dom på Kelvins dop! :-) Jag kände att jag inte orkade åka iväg nånstans just nu med en 3 veckors..så då myser jag och Vincent här hemma istället. Och jag tror att han blir lite extra glad av att få ha mamma heeelt för sig själv, hehe..
Max var jätteivrig här på morgonen för att han skulle få åka tåg med pappa och packa sin lilla ryggsäck med en massa leksaker som han och farmor skulle leka med. Sen fick jag tusen pussar och kramar innan dom begav sig, saknar dom redan..

Nej nu vill min kära son att jag ska agera lite napp, kanske ska passa på och vila lite jag med då innan det är dags för en promenad?

Idag har vi inte gjort så mycket..plockat lite här hemma och så bara. Sara har varit här hela dagen, vi tog en liten promenad och sen var vi och hämtade M på dagis. Min mamma kom hit lagom tills att vi hade kommit hem och sen tittade även moster och kusin förbi :-)
L
illa V har haft ont i magen idag och velat vara i famnen bara..han ligger och gnyr lite nu också, men inget gapskrik i alla fall. Han är kinkig, grinig och arg varannan eftermiddag/kväll, men ikväll verkar det vara lite mildare som tur är. Hoppas HOPPAS HOPPAS dropparna och allt börjar verka snart, vill ju inte att han ska ha ont :-( Och jag undviker att äta allt som kan  tänkas göra så att han får magknip..

Nu är mina stora prinsar hemma hos familjen Lindholm/Ahlstrand, så jag ska mysa med lillprinsen i soffan framför tvn :-) Puss på er!!!

Idag har vi varit på BVC för att kolla upp Vincents öga.. Han har sen han föddes haft vätska som har runnit, ser typ ut som att han gråter från ena ögat (trånga tårkanaler) och nu i helgen så tyckte jag att det hade blivit värre och lite svullet så jag ville att dom skulle kolla på det. Så vi fick ögondroppar utskrivna och det var ingen fara med ögat, hon sa att antingen så hjälper droppar eller så behöver kroppen bara läka/växa ut det själv, så det var ju skönt! Vi vägde och mätte honom också och jaaa.. han hade växt och gått upp bra, nästan ett halvt kilo på en vecka har han gått upp och sen hade han vuxit 1,5cm sen han föddes. Men han äter ju hela tiden också så jag misstänkte nästan att han hade gått upp mycket den här veckan också :-)
S
en vart det en tripp ner till stan och där vart det lunch, lite shopping och en tripp till banken. Efter att vi hade varit där hämtade vi Maximilian på dagis och sen har vi bara myst här hemma <3

Och nu ska jag passa på och mysa lite mer med M innan det är dags för sängen och Vincent vaknar och det är dags för mat, bad och lite mys med honom innan man själv ska sova :-)







Det gör så ont i mig när lilla V har sån magknip och man blir ju så frustrerad när ingenting hjälper.. Har varit så i 3 kvällar, men igår var det värst, han skrek i fyra timmar och som tur var så var både min mamma och Sara här så mina armar och skalle kunde få avlastas och Maximilian hade någon som han kunde leka med och inte behövde känna att han vart åtsidosatt. R var nämligen iväg på festligheter och det hade ju varit tråkigt om jag hade vart helt ensam och hade behövt ringa hem honom..
Men idag verkar det vara lugnare, han har i alla fall inte varit ledsen något idag och ligger just nu i soffan och sover lite. Maximilian leker med sin nya polisstation som mormor skämde bort honom med igår.. Ni vill inte ens veta hur högt det tjuter när han trycker på alla knapparna och vrålar i polisradion, kan ju säga att det Inte uppskattades imorse kl 07:00, hehe ;-)









Vart lite snopen när jag uppe inatt vid 4-tiden och gjorde i ordning mat till lillprinsen, såg då massor med stora flingor och det var helt vitt på marken! Nu ser det mest slaskigt ut och snart lär den väl försvinna helt.. Hoppas det inte blir en lång vinter i år och INTE som förra året, fyfan..
När Maximilian vakna stod han vid altandörren med sina nya vinterskor i handen och ville ut och leka, så söt!

D
om här två senaste dagarna har vi varit iväg och flängt mest!
I onsdags var jag och R nere på banken och fixade bankkonton till Vincent, sen tog vi en snabblunch och sen var vi på jakt efter vintervantar + en tjockare mössa till M. Lite svårt och köpa grejer till honom just nu för allt måste vara med spindelmannen.... Inte för att han har sett spindelmannen nångång på tvn eller så, utan det är väl mest den där gubben i blåa trikåbrallor som han tycker är häftig. Om han fick välja så skulle han ha på sig sin spindelmannen pyjamas dygnet runt :-P
O
ch igår kom Erica, Andreas och sötis Lucas över och hälsade på. Sen åkte jag, mamma och Sara ut till Ica Maxi/skopunkten och handla lite. Och tur var väl att jag köpte nya vinterskor till prinsen eftersom det hade kommit snö idag!

Nej nu ska jag göra mig i ordning för snart ska vi iväg.. Ha en bra dag allihopa!

Idag har 'våran' bvc-tant varit på besök, var ju ca 2 år sen sist.. ;-P Och allt var bara fint med lilla Vincent och gått upp i vikt hade han också gjort, 250gram på 6 dagar, så det var ju väldigt bra!

R
fick gå och hämta prinsen från dagis, för jag hade verkligen ingen lust och gå ut i det här vädret och gosade istället med Vincent och sen tittade Izabella förbi en snabbis. Sen har vi lekt med play-doh leran och just nu ligger Maximilian nere i sängen och kollar på film, Vincent har deckat på soffan, R sitter vid datorn där nere och jag sitter här och funderar på vad man ska laga till middag.. Om Jag ens kommer att klara av att laga middag idag, mår illa bara av tanken på mat, blä! Så det slutar väl med att älskling får ta det, som alla andra dagar.

Nej två ipren och en hink vatten på det här, tjao!

Flera av er har frågat efter en förlossningsberättelse och här kommer den!


P
å lördagen den 9:e oktober runt åtta tiden på kvällen så bestämde jag mig för att gå ut och ta en rask promenad, jag hade ju sagt att jag ville att lillebror skulle komma 101010 och eftersom jag inte hade några känningar så tyckte jag att det började bli dags för att något skulle kännas eller hända! Sagt och gjort, men när jag kom hem så kände jag absolut ingenting.. Gick och la mig i sängen rätt besviken, men hann inte sova så länge innan jag blev väckt av att R kom och la sig brevid mig. Jag vart jätteirriterad (utan anledning...) och sa något om att han inte skulle röra min rygg(?), han fattar ingenting och jag blev ännu mer irriterad och ställer mig upp brevid sängen (vet inte heller varför jag gör det..) och då känner jag hur det börjar rinna nerför mina ben och jag säger chockat till R "kissar jag på mig?" sen tar jag några steg fram och då fattar jag att det är ju vattnet som går! Klockan var då 23:20.
Han hämtar massa handdukar och jag ringer in till förlossningen, där säger dom att vi ska avvakta och invänta värkarna. Jag säger till R att han kan gå och lägga sig och jag går upp på övervåningen och kollar på tv och ringer till Sara som ska vara med på förlossningen. När klockan blir runt 01:30 så har jag mensvärk och lite svaga oregelbundna värkar så vi bestämmer oss för att åka in, eftersom med Maximilian gick det rätt fort (3tim & 45min) efter att mitt vatten hade gått.
02:00 är vi inne på förlossningen och dom kopplar på ctg för att mäta värkarna och medans jag ligger där blir dom bara starkare och starkare för varje värk jag får och jag måste börja koncentrera mig när jag får dom.





Efter att dom har kollat värkarbetet och hur många cm (2) jag har öppnat mig så får vi komma in på det rummet som ska bli 'mitt' förlossningsrum. Jag känner mig lite besviken över att det bara var 2cm jag var öppen och att det säkert kommer bli en lång natt och att jag den här gången förmodligen inte kommer att öppna mig 5cm på 15min som jag gjorde med Max..
I rummet finns två sängar, så jag och Sara tar en varsin och R gick och la sig i tv-rummet i väntan på att det skulle börja hända grejer.
Runt 04:00 börjar värkarna göra ont så jag ber om en värmekudde och sen tar jag och Sara tar en promenad i korridoren och bort till R och checkar läget. Men jag klarar inte av att sitta där någon längre stund och vill gå och lägga mig på sängen istället. Ligger där och kämpar mig igenom värkarna och vid 07:00 får jag nog och ber om lustgas. Den hjälpte i typ 5 värkar och sen bad jag dom höja mer, dom höjer, jag andas igenom några värkar till, ber dom höja igen och dom säger att nu är den på max.. jag andas igenom värkarna, typ 3 st och sen tycker jag inte att den hjälper längre. Blir frustrerad och arg dom kollar hur mycket öppen jag är (6cm), men tänker ändå inte ta någon EDA, tänker att det ändå inte är så lång tid kvar nu.
Lägger mig på mage istället på sackosäcken som finns i rummet och fortsätter andas in lustgas/syre när jag har värkar, så man försöker koncentrera sig på något annat när det gör så ont. En av BM masserar svanken samtidigt och då känns det lite bättre.
Klockan 09:20 börjar jag känna ett annat tryck när jag får en värk och då var det krystvärkarna som satt igång! Äntligen tänkte jag, samtidigt som jag tänkte "oh no nu kommer det göra O N T!" Jag är jättetrött efter att ha kämpat i flera timmar och kroppen vill inte riktigt som jag vill..värkarna känns för korta och det går trögt och krysta, hur mycket jag än tog i. Så då sprutar dom in vatten med tre sprutor i min mage för att värkarna ska bli längre och jag ska ha lite längre tid på mig och krysta. Och jag kan säga att dom sprutorna gjorde ONT, nästan värre än värkarna och när man skulle pressa ut den lilla (även om han just då inte kändes så lite, haha..).
Jag krystar för kung och fosterland och klockan 09:41 20101010 kom han äntligen ut! Jag sätter mig upp direkt och säger "ÄNTLIGEN" och sen hör jag världens underbaraste skrik och får upp en liten krabat med tio fingrar och tår på 49cm och 3175gram på bröstet och kan man göra något annat än att gråta av glädje? Nej det kan man inte..









Det blir mycket bilder nu och inte så mycket skrivande, men våra dagar består mest av mys och av besökare, så det känns lite enformigt och sitta och skriva samma sak hela tiden :-P Och snart kommer familjen Lindholm/Ahlstrand över på middag!



Första natten här hemma gick prima skinka! Vi hoppas att det fortsätter så också, hehe.. Vincent vaknade en gång vid 4 och somnade om lika fort efter att ha fått lite mat. Sen vaknade vi hela familjen klockan åtta, pigga och glada! Då blev det mys i sängen innan frukost och sen somnade lilla V om igen. Jag och Maximilian låg och kramades i sängen hela förmiddagen och kollade på hans filmer, har saknat honom så mycket medans jag låg på BB så det var skönt och få vara lite ensam med honom :-)
S
en efter lunch så åkte R och Max till Huddinge sjukhus för att gå på den där efterkontrollen med hans hjärta och då fick jag sällskap av Belinda och Izabella, senare kom också moster Pia över, alla ville såklart mysa med lillprinsen :-P När grabbarna kom hem igen vart det fullt ös och Max busade med tjejerna hela eftermiddagen och kvällen och sen deckade han stenhårt i sängen!




storebror & lillebror <3





Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla tv tills jag somnar, ska bli så skönt, har längtat efter den under dom här dagarna!

20101010 kl: 09:41 kom lilla Vincent till världen med sina 49cm och 3175gram kärlek!

Kl 23:20 började vattnet och gå och vi ska nu invänta värkarna, det kan ta upp till 48tim sa dom, men jag har redan nu börjat känna lite svaga värkar så vi kommer nog åka in inatt om det inte avtar helt. Så det kanske blir en liten 101010 bebis i alla fall :-) Wish me luck!

Okej nu börjar det bli lite seeeegt... Kan ju vara för att prinsen inte  är hemma också. Han är hemma hos mummo och A har det roligt och ska stanna där tills imorgon!

Igår var jag och R iväg på en massa äventyr, så kvällen tillbringades i soffan med kinamat och massa godis+läsk. Runt 11-tiden gav jag upp och la mig i sängen istället och skulle kolla klart på filmen, men somna såklart.. Då kunde R passa på och sitta vid sin nya dator som vi hämta igår, hehe ;-)

N
u idag har jag bara legat på soffan eller i sängen och försökt vila, men jag känner i kroppen att jag börjar bli sååååå rastlös! Ska slänga in en tvätt och sen ska vi ta en promenad och hämta ut mina grejer som har kommit från Nelly :-)

Känns så tråkigt att man inte känner nånting, inte ens en liten förvärk eller att sammandragningarna gör ont, inte ens pyttelite.. :-( Jaja, en vacker dag (SNART hoppas jag/vi) så säger det väl bara pang bom och sen ångrar jag mig väl för att ens ha 'längtat' efter och föda, haha!

Idag är det dagen med stort D, men ingen Vincent har än så länge kommit :-) Men jag klagar faktiskt inte heller.. Jag har inte ont nånstans, några jobbiga förvärkar eller känner mig speciellt tung. Det enda är att jag är så trött hela tiden, men då är det ju bara att lägga sig och vila. Han kommer när han är redo och just nu verkar han ha det väldigt bra i min mage, även om jag själv skulle tycka att det var mysigare om han var här ute så man fick ligga och snusa på honom, hehe.. <3

I
går var jag hos BM och hon vart rätt snopen när jag satt där ute i väntrummet, hon spärra upp ögonen och sa "Men va är DU här??" Hon trodde ju att lillebror skulle ha kommit vid det här laget.. Allt såg i alla fall fint ut både med mig och lilla V och när jag skulle resa mig och promenera hem igen sa hon: "Men tiden du har nästa onsdag..då ses vi i alla fall INTE" Men jag sa bara att det får vi väl se.. ;-P

I
dag har jag bara legat och latat mig i sängen hela förmiddagen.. Kollat film med lillprinsen, läst böcker och kramats. Vi skulle igentligen ha varit på Huddinge sjukhus med honom idag för att kolla hjärtat, men min kära sambo gjorde illa foten igår på innebandymatchen så han kan knappt gå, så vi boka om tiden. Och jag vill inte åka dit ensam, även om min mamma skulle ha kunnat följa med, men jag Vet att Maximilian vill ha pappa med sig, han hatar sjukhus och blir alltid så ledsen.. Och sen så är det ändå inget och oroa sig för, det är bara en kontroll. Och han mår ju jättebra i övrigt, är pigg, orkar leka och springa runt och har inget problem med hjärtat.

Nu ligger dom andra i sängen och tittar film så jag ska ta och röjja upp lite här på övervåningen och sätta på en diskmaskin. Ciao!

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.


Men vart är Vincent???? ;-P
















(Max trodde att Eline skulle sno hans snuttefilt...haha)



tjofadderittanlejj HEJ!

I
morse när klockan ringde var vi såååå trötta..speciellt Max. Men så blir det när man är uppe sent (21:00) när det är dagis dagen efter ;-) Jag vaknade inatt kl 3 och sen låg jag vaken, som vanligt.. Men nu känner jag mig ganska pigg i alla fall!
Prinsen är nu på dagis, mammsen ska snart åka till min lillebror som ligger hemma och är sjuk (hönsmorsa...) och jag ska ta en dusch och sen kommer Izabella och plockar upp mig så ska vi käka lunch på stan och hänga lite. Senare ikväll kommer Guss, Hanne och lilla Eline över på pizza och umgås :-)

Nej det blev bara en kort uppdatering och ingen bebis i sikte än, han verkar ha det mysigt där inne i min mage ;-)




Älskar dig min finis! <3

Helgen har varit niiiiice!
Ifredags tvättade min kära mor mina fönster och jag försökte ligga på soffan och bara softa, gick ju ganska sådär.. Men jag lyckades sova senare på eftermiddagen istället och det var ju skönt!
Igår fixa och dona vi här ute inför hösten och vintern, det enda som behövs göras mer är att klippa ner buskarna och så. Sen röjjde jag och R lite nere i vår källare, tog fram en gammal vagn som prinsen ska få ha ståendes på dagis så han kan vila. Tog fram åkpåse och filt som också ska få ligga kvar..

Och idag har jag och min mamma varit för första gången på Barnbasar, herregud.. Människor överallt, galna människor för den delen också.. Jag är inte så mycket för begagnade kläder och sådär, men det fanns ju en massa annat man kunde hitta! Med oss hem fick vi en bärsele från babybjörn, ett kök med massa tillbehör till M, en jättefin åkpåse och ett babygym. Kollade såklart supernoga så allt var fräscht, fint och helt! Allt som allt betalade vi 365kr, som hittat alltså! Fast det fanns ju mycket junk också och jag vet inte om det riktigt var min grej och springa runt där.. Men nu har man ju testat och gå på sånt i alla fall!
Medans vi var där så har grabbarna varit och badat och simmat, som varje söndag och när vi kom hem med det nya köket så vart Maximilian sååå glad, han har lekt med det hela dagen :-)

Nu ska jag ta ett snack med min mage om att det börjar bli dags och komma ut därifrån ;-) Vill ju gosa och pussa på lilla V nu...och sen vill jag ha bort allt vatten i kroppen så jag kan börja ha snygga kläder och skor igen, haha!



Lik moffa, eller vad säger du moffa? ;)

Idag är det 6 dagar kvar till BF och första dagen i oktober, så det blir ju en oktober bebis i alla fall, precis som jag ville :-) Just nu känns det inte som att jag ska föda snart och det är från dag till dag och från stund till stund som det bara känns jobbigt..

Min mamma är ju här hemma hos oss och dom här dagarna har vi vart ute i lekparken, promenerat mycket, vi har hunnit med lite shopping och bakat bullar. Jag har också hunnit vara hos BM och hon sa att allt såg fint ut och att jag nu är "redo för förlossning". Jag har en tid hos henne nästa onsdag, men hon trodde inte att vi skulle ses då. Men man vet ju aldrig :-) Igår och just nu känns det inte jobbigt att vara gravid, har inte haft så ont och jag orkade ta en promenad och slänga massa fula glas vi hade här hemma och massa kartonger och sen var jag och hämtade ut mina nya fiiiiiina stövlar med 14cm klack, I LIKE!

Men idag tänkte jag att jag bara skulle ligga på soffan, jag har så svårt att bara ligga still och inte göra ett smack! Är ju ute och går varje dag mellan en halvtimma till en timma eller så måste jag städa och fixa något här hemma, men idag tänkte jag att nää.. jag kanske måste vila och inte göra något alls, så kanske det sätter igång(?) Sen så kan det ju vara skönt och vila, för sen blir det ingen vila, haha!

Nu ska jag kramas i soffan med världens gosigaste kille! Puss på er