JANUARI:
Maximilian börjar på dagis och efter att jag hade varit med på inskolningen så vart jag dundersjuk, fick stämbandsinflammation + talförbud, åt en jättestark hostmedicin 3ggr om dagen som gjorde att jag somnade ca 5min efter att jag tog den. Maximilian blir också förkyld med hosta. Där i dagarna när jag låg hemma och var som sjukast får R ett samtal den 27 januari av min familj om att jag måste åka till sjukhuset, även om jag är jättesjuk, för nu orkade inte morfar kämpa emot cancern längre och det skulle vara sista gången vi såg honom i livet. Det var ett långt dygn som jag/vi befann oss där. Jag satt hela tiden vid hans sida och jag höll och pussa hans hand ända in i det sista, det var bland det finaste och läskigaste jag har vart med om, men jag ångrar ingenting!
Jag misstänker också att jag är gravid och mycket riktigt så blir det ett + på stickan, blir jätteglad, men samtidigt är man ledsen eftersom morfar gick bort bara 2 dagar innan..
 



FEBRUARI:
Världens bästa Calle fyller 2år.
Händer inte så mycket i februari, vi är fortfarande förkylda med hosta och feber, jag mår illa och spyr som en gris allt känns piss. Maximilian pendlar mellan att må bra och dåligt och är fram och tillbaka på dagis. I slutet av februari blir vi hela familjen också magsjuka.. Jag får också en blödning och blir orolig, får göra ett VUL och ser att allt är bra med lilla pyret där inne. Får BF 101010..




MARS:
Efter magsjukan vart i alla fall Max någorlunda frisk och kan gå på dagis, fortfarande lite snorig men ingen feber och hosta. 2 veckor in i mars så blir han jättesjuk igen med hög feber och hosta, R springer till läkaren med honom flera gånger men alla säger att det inte är något fel på honom. Han har rast i vikt efter att ha varit sjuk så mycket + magsjuka och vi börjar bli oroliga. Den 24 mars tuppar Max av i duschen, då hade han haft hög feber i 8 dagar och det var bara några dagar efter att R hade vart med honom till läkaren och dom sa att han bara var lite förkyld och fick nån hostmedicin utskriven, igen. Jag får panik och slänger honom på soffan och får inte liv i honom, han är helt väck och okontaktbar, illfart till Huddinge sjukhus. Där får vi veta efter massa prover, röntgen och 6tim nere på akuten att dom inte vet vad som är fel på honom förutom att han är riktigt sjuk och måste läggas in. Dagen efter får vi veta att han har lunginflammation och att han antagligen har haft det ett tag, fuck södertäljes doktorer!







APRIL:
Jag är fortfarande förkyld och har en äcklig hosta som aldrig vil försvinna, slutar med att jag hostar sönder ett revben och AJ vad ont det gjorde! Maximilian är dock bättre, men läkarna trodde att han hade fått förkyldnings astma efter lunginflammationen för att han inte lät helt ren i lungorna, men det var fel och sen vart han helt frisk.
Vi är mycket ute hos min pappa och Max fick hjälpa honom med allt möjligt i trädgården, moffa är bäst tycker han!







MAJ:
Det är äntligen  dags för ultraljud! Jag och R satt hela vägen och chansade på vad vi trodde att det var, eftersom jag spydde hela tiden och mådde illa fortfarande (som jag inte gjorde med Max, förutom dom första veckorna..) så trodde vi att det skulle vara en tjej, men ack så fel vi hade ;) För där inne låg det ju en vild liten kille och BF vart 101007!
Man vågar också hoppas att våren/sommaren har kommit och vi är ute mycket, grillar och har det jättemysigt! Max och pappa tillbringar också mycket tid nu på badhuset.


JUNI:
Magen växer, vi är på Parken Zoo i Eskilstuna, min kusin fyller 15 och det är midsommar. Vardagen flyter på och vi längtar efter lite semester!










JULI:
Min morfar skulle ha fyllt år den 7juli,vi lämnar fina blommor vid hans grav och äter middag hemma hos min mormor för att 'fira' honom. Vi är på 3D ultraljud och får se lilla prinsen i magen, så söt han är! Och jag fyller 23 år och vi åker på en kryssning till Helsinfors och spenderar en jättehärlig dag där. Senare på kvällen när vi åt min 'födelsedags-middag' gav R mig en ring  <3 Vi gör massor med saker, är i norrköping, kolmården, på utflykter, är med goda vänner och njuter av sommaren!











AUGUSTI:
Våran lilla älskling fyller 2 år! Och jag slutar även jobba, hade massor med sparad semester så jag tog ut semester ända fram tills att det var dags och föda.





SEPTEMBER:
Händer inte mycket i september. R jobbar, Max går på dagis och jag går bara hemma och väntar..



OKTOBER:
Äntligen är oktober här! 7:e oktober kommer, men ingen Vincent.. På lördagen den 9:e går vattnet kl 23:20 och nästa dag kl 09:41 tittar världens finaste V ut, åh vad vi är lyckliga! Resten av oktober har R semester och Max får vara ledig från dagis och vi bara myyyser <3



NOVEMBER:
Vardagen flyter på med mammaledighet, jobb och dagis. Vi får också mötas av Vincents första leende och hur han växer för varje dag som går & killarnas farmor kommer upp och stannar några dagar och vi shoppar och har det trevligt!



DECEMBER:
Vi är ute och promenerar och åker pulka. Maximilian och R åker också på en släng av magsjuka, sen kommer julafton och juldagen och jag har min första utgång på väldigt länge och sen är det även Vincents (o)tur att bli magsjuk och vi får ligga på sjukhus.. Och idag är det nyårsafton och sista dagen på det här året. Det här året har varit som en berg o dalbana, blandat med tårar och sorg och glädje o lycka. Nästa år hoppas vi på mindre sjukdomar och tråkigheter och att det blir ännu mer lycka och roligheter istället! :)














GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA! Och vi hörs nästa år ;) KRAM!

 

Tack för alla krya-på-dig-Vincent-kommentarer, vad gulliga ni är! :) Nu är vi hemma igen och Vincent mår mycket bättre, men vi matar mindre och oftare för han kräks fortfarande lite. Men snart ska han nog klara av ett helt mål och kunna behålla det. Och nu har jag blivit sjuk..fast jag är förkyld. Har ont i hela kroppen, halsen, öronen ja överallt. Vi skulle ha haft gäster hit imorgon men vi fick tyvärr ställa in, känns jättetråkigt för jag hade sett framemot det! :( Så vi får mysa ensamma här imorgon, men det gör inget för har jag min familj hos mig så är jag glad! <3

Idag har barnens farmor, bonusfarfar och farbror Kim varit här.
Lika trevligt som vanligt och alltid så tråkigt när dom måste åka tillbaka hem till Norrköping igen.. Men men vi får ta och ses snart igen!

Nej nu ska jag göra färdigt efterätten som vi ska äta imorgon och sen ska jag nog lägga mig och titta på Victoria's secret fashion show..













Jaha då befinner man sig här för 2:a gången det här året!  Men det var väl lika 'bra' att det fortfarande kom när det var 2010, för år 2011 hoppas jag att vi slipper sådanna här sjukdomar så man slipper ligga på sjukhus. Vincent har i alla fall blivit magsjuk (som 4 andra också har blivit som vi har träffat under julen..). Började igår på förmiddagen, han var lös i magen och jag fick byta blöja många gånger jämfört med vad jag brukar. Sen somna han vid 14-tiden, sov till 16:00 och fick mat, sen somna han om direkt och vid 19:30 fick jag väcka honom för att han skulle ha ny blöja, smörjas in och pyjamas på. Åt JätteLITE och somna om igen, vakna vid 01:00 och då åt han nästan hela flaskan och sen dess har han inte ätit något.. Han har sovit sen 14:00 igår kan man säga och här på förmiddagen vart jag jätteorolig för han totalvägra mat och vätska, antingen så spotta han ut det eller så spydde han och ville bara sova. Så vid lunch tid vart vi upphämtade och min mamma passa Maximilian och efter 2½tim på akuten så fick vi bli inlagda istället och nu ligger han här brevid mig med slang i näsan och får vätskersättning, dom ska alldeles strax byta ut det mot lite mat så får vi se hur det går.. Han har kräkts upp allt som vi fick i honom nere på akuten, så jag hoppas att han får behålla det här!
Antingen får vi åka hem imorgon eller så får vi stanna en natt till, men huvudsaken att han blir bra snabbt lilla hjärtat..

Ligger på samma avdelning där vi låg med Max i början av året. Mår illa bara jag tänker på det.. Glömmer aldrig hur han såg ut när vi satt där nere på akuten, eller hur hemskt det var här uppe  när alla bara höll på och slet och stack i honom för att få reda på vad som var fel. Han var så rädd så fort en läkare kom in i rummet, huvudet sjönk ner i golvet och han började gråta jättetyst och ingen, inte ens jag och R, fick röra hans hand eller arm där han hade droppet.

Jaja nu ska jag ligga och titta lite på tv och pussa & krama på min lilla sjukling..


Idag blev det lasagne a la emie & en fetaostsallad till, har jag berättat att jag skulle kunna leva på fetaost förresten? ;-)







I år var det helt klart den bästa julen! Det går inte ens att beskriva hur bra det kändes i hjärtat och hur varma vi blev i kroppen när man såg hur glad vår lilla prins var när han fick paket på julafton. Först var det ju på morgonen när han vakna, så hade jag lagt ett varsitt litet paket i deras julstrumpor och det var ju också bara något litet som 3par strumpor men han vart redan då så glad, haha. Och när vi sen kom upp på övervåningen och skulle öppna den sista luckan på julkalendern så fick han syn på alla paket under granen och när min mamma, mammas sambo och min lillebror kom på julfrukost så vart det ju ännu mera paket! Han ville knappt åka ut till min pappa och resten av släkten och fira jul, men vi lockade lite med tomten och morfars bil så då gick det bra!
Där ute bjöds det på en massa massa god mat och godis (känns som att man har ätit färdigt för hela 2011..). När tomten knacka på dörren sprang Calle direkt till dörren och bjöd in tomten, Maximilian stod och kramade mitt ben och ropa efter pappa, hehe. Men sen när tomten börja dela ut alla paketen och när Max fick höra sitt namn så vart han så glad och sprang fram och hämta sitt paket och sprang tillbaka till R med världens största leende! Och det var ju inte några paket han och Vincent fick så han fick ju gå fram och krama o tacka tomten fleera ggr, tomten (Sara) fick t.om en puss! ;-)
Vincent han sov nästan hela julafton, lilla tröttmössan!

Och det var ju Bra grejer dom fick!
Maximilian fick: kläder, Toy Story leksaker, massor med olika pussel och memory med Byggare Bob & The Cars, stor traktor i trä med två olika släp, pengar, kritor, tuschpennor (stavas?), ritblock, bilar, sprindelmannen ryggsäck, verktygsbänk + verktyg, glas + skål, stor tågbana från BRIO med flera lok till bl.a ett som kan åka av sig själv, skidor + stavar, innebandyklubbor, lego, olika vertyg + maskin till Play Doh och nu har jag säkert glömt bort något..?

Vincent fick lite grejer han med: en massa kläder, skallror, leksaks böcker, sängmobil och pengar, säkert något jag har glömt där med hehe..

Jag och R fick: presentkort, parfymer Burberry till mig & Paco Raban till R, handdukar, tofflor, choklad och så fick jag ett par örhängen från Rock By Sweden I LOOVE!

Och nu ska vi bara vänta på att R's familj ska komma upp och ha en liten mini-jul med oss och sen kan nyår komma och det här året vara över! :-)

Igår var jag en riktig tröttmössa!...
I lördags så kom min mamma, A, lillebror och lite annat folk över hit och så åt vi julmat och senare på kvällen vankades det U T G Å N G. Jisses..även om jag inte drack Så mycket så hade jag världens huvudvärk igår när jag vakna och jag kramade toaletten dom första timmarna. Men kul hade jag i alla fall! Så igår låg jag och smågrabbarna i sängen nästan hela dagen och bara mös, dom var så snälla så <3


På den här listan får du bara svara med ETT enda ord.

1. Var är din mobiltelefon?

fickan

2. Var är din andra hälft?

undervåningen

3. Ditt hår?

uppsatt

4. Din mamma?

bäst

5. Din pappa?

bäst

6. Det bästa du vet?

familjen

7. Din dröm inatt?

ingen

8. Din dröm/ditt mål?

flytta

9. Rummet du är i?

vardagsrummet

10. Din hobby?

träna

11. Din skräck?

ensam

12. Var vill du vara om 6 år?

landet

13. Vart var du igår kväll?

hemma

14. Vad är du inte?

elak

15. En sak du önskar dig?

pengar

16. Var du växte upp?

s-tälje

17. Det sista du gjorde?

natta

18. Dina kläder?

mjukis

19. Din TV?



20. Ditt/dina husdjur?

katt

21. Din dator?

HP

22. Ditt humör?

seg

23. Saknar någon?

ja

24. Din bil?

ingen

25. Något du inte har på dig?

strumpor

26. Favoritaffär?

H&M

27. Din sommar?

svettig

28. Älskar någon?

ja

29. Favoritfärg?

svart

30. När skrattade du senast?

idag

31. När grät du senast?

december
Idag har Maximilian fått klä granen och kulorna har redan hunnit flyga omkring 764252ggr.......... Och varje gång jag har sagt åt honom så slår han mig, nyper, river och kastar ner mina saker från trappan och skriker att jag är dum, bara pappa som är snäll. Han har också lyckats göra stopp i handfatet i badrummet medans jag mata Vincent och han lät vattnet bara rinna och när jag kom in och Märkte det så hade han i alla fall stängt av vattnet och försökte torka upp allt vatten med papper, så jag hade inte mage att bli arg, Igen.. Så nu har jag fått torka hela golvet i badrummet och försökt fixa stoppet men jag fick inte till det så R får fixa det när han kommer hem.


3 månader



5 månader





8 månader



1 år

Åh vad det är härligt och ha båda barnen hemma! Tycker att det är så mysigt och vi har kramats alla tre hela morgonen och sen har vi lekt i Maximilians rum med alla hans gubbar och bilar :-) Snart är det lunchdax och då ska vi äta lite tacos som vart över från middagen igår, mumsigt värre! Vincent ligger och sover nu och Max tittar lite på tv..funderar på om vi ska gå ut och skotta efter lunchen, vi får se.

Måste bara berätta.. Jag råkade tvätta R's mobiltelefon i tvättmaskinen igår, hehe.. Men jag tog faktiskt byxorna upp och ner och skakade på dom och inget ramla ur så då antog jag att fickorna också var tomma, men så går det om man inte tömmer sina fickor själv! ;-) Faktiskt första gången jag råkar tvätta något som inte ska tvättas i en tvättmaskin.


Maximilian 3 mån (får bli gamla bilder på honom, för han vägrar att vara med på kort...)

Har fortfarande ont i magen från och till och mår illa, fattar inte varför?? Igår hade jag lite ont i magen, men jag tog en dusch och klädde på mig och V och sen åkte vi och träffa min lillebror för lite shopping. Sen när jag kom hem igen hade jag så ont i magen så jag trodde att jag skulle storkna, som tur var så gick det över lite senare på kvällen..
Imorse kom min mamma hit och passade barnen så åkte och R och storhandla mat och köpte dom sista julklapparna och när vi var inne på Willys mådde jag så illa så jag fick springa och kräkas OCH NEJ JAG ÄR INTE GRAVID. Har haft ont i magen sen i onsdags nu och det verkar ju inte vara någon magsjuka eller något som R och Max har haft eftersom jag inte kräks så ofta, utan mest bara har ont och mår illa.. aja skitsamma, ville bara få klaga lite!

Vi skulle ha klätt granen idag, men vi sket i det, så vi tar det på tisdag istället. Är väl lika bra också, både Maximilian och Chanel kommer väl hänga i den där granen och kulorna kommer väl vara överallt  förutom i granen.
Ska bli mysigt och ha Max hemma nu här under julen, kan vi rå om varandra riktigt mycket och hitta på saker :-)


Usch vad jag mår illa.. Har mått illa enda sen jag åt frukost! Vet inte om det är för att jag sov så länge(?) eller om det är min tur att bli magsjuk nu. Hoppas inte.
Vi tog en promenad till affären förut och direkt när vi kom ut så så trodde jag att jag skulle spy och påvägen hem igen ska vi inte ens snacka om.. Fick i mig lite middag i alla fall, men har så ont i magen nu :-(

Hoppas att jag kan träffa min bror imorgon, vi skulle shoppa lite julklappar tillsammans..

Idag fick jag sova till kl 10, skönt! Tack mina prinsar för det <3 Kändes lite konstigt när man klev upp och klockan var så "mycket".. Men det ser ändå ut att vara tråkigt väder så vi ska väl inte göra något speciellt idag. Kanske gå ut och skotta och handla lite gott till kvällen bara, för idag är det ju fredag och ätar-dag för mig!!!! Som jag längtat.. ;-) 
R måste hjälpa mig och slinga håret ikväll också, ser hemsk ut i skallen!

Nej lite frukost kanske skulle sitta fint i magen..


Maximilian 5 månader

Det vart en lite kortare promenad idag, var inte så skönt när snön piskade en i ansiktet hela tiden.. Borde kanske leta fram skootermössan? Haha..
Känns som att man har hunnit med en hel del idag i alla fall! Promenad, pillat bort skorv från Vincents huvud, solat, postat julkort och plockat lite här hemma. Snart ska man ut igen och hämta prinsen från dagis, sista dagen idag.
Måste också säga att shit vad bra dom där salvorna var som vi fick till Vincent! Han är redan mycket bättre och dom små torra fläckarna är nästan borta, fattar inte varför dom inte har skrivit ut dom tidigare(?).. Och jag fick bort det mesta skorvet, han hade inte så jättemycket, lite kvar bara på fontanellen. Vill inte sitta och 'skrapa' där så mycket, så tar lite i taget istället.





Vincent växer så det knakar! Han var ju en liten kille när han föddes, men nu börjar han komma ikapp och hamnar snart på kurvan som man "ska" vara.. Så snart har han vuxit 10cm och gått upp 2kg sen han föddes! Och så länge han följer sin egen kurva är vi glada i alla fall :-)
Fick också veta att han är allergisk mot sitt eget skorv(!) Visste inte ens att man kunde vara det..? Han har ju fått några små fläckar på kroppen där huden är lite torrare bl.a på kinderna som ni kanske har sett på bilder etc och jag har smörjt och smörjt, det försvinner och sen kommer det tillbaka. Men nu fick vi utskrivet nya salvor som vi ska prova med. Som tur är så verkar han inte tycka att det kliar eller att det är jobbigt, för han är ju en sån glad prick!
Han fick massor med beröm för hur stark han är i kroppen och nacken. När doktorn skulle lyssna på hjärtat så tog han tag i hennes finger och drog det mot munnen, han gjorde så hela tiden så till slut fick jag hålla i hans händer så hon kunde lyssna, hehe..
Såå ikväll får lillprinsen sova med salsyvase på huvudet och imorgon får jag försöka pilla bort det mesta och när allt skorv är borta så ska eksemet också försvinna :-) Konstigt det där..Maximilian hade verkligen mycket skorv, men var inte allergisk, förutom att han var lite torr bakom öronen, men det trodde jag att dom flesta barnen var.. Men vissa barn är ju mer känsliga än andra också!



Älskar dig min lilla knubbis!

Stackars R har åkt på magsjuka. Kom hem och spydde som en gris och nu ligger han och sover med 39 graders feber, HOPPAS ATT VI ANDRA KLARAR OSS! Alla tre grabbarna ligger och sover sen 2tim tillbaka. Jag har ätit knäckemackor, kollat på 2½ men och tagit en låååång dusch. Snart blir det att lägga sig i sängen och titta på tv tills man somnar :-) Imorgon är det 2-månaders kontroll på BVC och senare på eftermiddagen ska Maximilian ha luciatåg på dagis, han ska vara en liten pepparkaka!



Nybadad och söt

När jag kom tillbaka hem efter promenaden så kollade jag i brevlådan om det hade kommit någon post och där låg det ett litet paket som var till Mig! Och eftersom jag redan visste var det var för något så fick jag öppna det redan idag ;) Vi trodde inte att det skulle komma förns efter jul..så nu är jag jätteglad!



Jaha så var det måndag igen då. Och jag sitter här och äter knäckemacka&juice och tar igen mig lite efter 1½timmas powerwalk. Vincent sitter i babysittern och slår på bollarna som hänger framför honom.

Fredags kväll var det kaos här hemma! Det började med att Maximilian inte ville ha någon middag och klagade på att han mådde illa och hade ont i magen. Sen efter att han hade hjälpt mig och bada V så gick han in på sitt rum och sen hör jag bara hur han ropar på mig och när jag kommer in har han spytt ner hela golvet! Han hinner bara komma ut till hallen mellan våra sovrum och så kommer nästa fontän och samma sak precis utanför badrummet, jiiiiiiiisses vad handdukar och papper gick åt. Man kunde inte ju gå nånstans heller för det var ju kräk precis överallt! ÅH NEJ tänkte jag nu blir vi allihopa magsjuka! Han fick sova mellan mig och R och jag låg hela natten och vaktade med hinken.
Vi vaknar på lördagsmorgonen allihopa pigga och glada efter att ha sovit hela natten. Max mådde bra helt plötsligt(?) Fast han var jättehungrig och smällde i sig frukost med det samma att vi kom upp. Senare på eftermiddagn vågade sig min mamma+sambo sig hit på middag och vi åt, snacka och spela spel, väldigt trevligt!
Och igår, 3e advent, kom min pappa och farmor hit på lite advents fika.
Också mycket trevligt.

Nu klagar lillskrutten här och vill gosa lite, så vi ska ta oss en dusch och sen slänga oss på soffan tills att det är dags och hämta storebror ;-)


Mys i soffan till barnprogram innan läggdags..




Jag och Maximilian har suttit och pysslat lite, eller det slutade med att jag själv fick göra klart allt! När Vincent föddes och folk kom och hälsa på och hade med sig presenter så hade alla med sig en liten grej till Max också för att han inte skulle känna sig utanför. Och då fick han något som heter "Super Clay Racerbilar" och så fort jag hade öppnat kartongen med grejerna i så fattade jag varför det står på framsidan är det är från 5år..... Men jag kunde ju inte säga att vi skulle göra det en annan gång nu när han har tjatat så länge och jag gav äntligen med mig.
Det var så pillrit och man fick "bygga" varje grej fort, för 'degen' eller vad man ska kalla det torkade ganska snabbt och annars så fäste inte allt på varandra.. Inte det lättaste för en 2-åring och jag rekomenderar det INTE till någon under fem bast! Max drog efter 20min då hade han pysslat klart tyckte han. Så jag fick göra klart allt själv, tog typ en timma och det hade jag igentligen ingen lust med......Slängde bara ihop allt lite fort innan Vincent skulle vakna igen.



















UPPDATERING KL 16:25
Ca 30min efter att jag hade skrivit här på bloggen så kom jag in i köket och hittade massa små delar på golvet av det jag hade gjort..Max hade klättrat upp på bänken och dragit sönder ALLT.......suck! Var bara att kasta i soporna.

Idag för 1 år sedan, den 11 december 2009, befann jag mig på Hovet. Inte vid just den här tidpunkten då, utan senare på kvällen, såklart! Jag var där med Izabella och Wille och vi skulle se In Flames och några andra band. Fast vi var där för att just In Flames skulle spela och lite för Dead By April, men dom hade vi ju sett redan några månader innan.. Det var i alla fall en skitgrym kväll!











IN FLAMES LIVE!

Sitter här och mumsar på knäckemacka med julskinka och ett glas apelsinjucie, så gott! Idag har vi rensat bland Maximilians alla leksaker och han fick hjälpa till och välja vad som skulle kastas och vad som skulle sparas till Vincent. Det behövdes verkligen göras nu när det snart är jul och allt! Sen har vi typ dansat, lekt, kollat på film och varit ute på promenad. Och ikväll är det idolfinalen, HEJA JAY, och ätar-dag för mig. Som jag har längtat efter coca cola och popcorn!!!





Även om jag vill/tycker att Max ska vara min lilla bebis så betyder det ju inte att han är just en BEBIS. Man märker för varje dag hur stor han börjar bli nu och när man tänker tillbaka till början av det här året och hur mycket han har utvecklats på så kort tid! Och nu när han har slutat med välling på kvällen sedan ca 4 veckor tillbaka och även slutat sova middag på dagis sen 2 veckor tillbaka. Hemma har han iofs inte sovit middag på dagarna i några månader nu.. Just nu är han den enda på sin avdelning som inte sover middag, men fröknarna säger att han blir så stolt när dom lägger dom andra barnen och sen får han vara med och bygga ihop hyllor, städa undan leksaker, följa med till kontoret och skriva ut papper. Sen sitter dom ju och läser sagor eller lyssnar på musik också och myser lite såklart.

En annan sak är också nu när han sitter och tittar i leksakstidningarna med sin penna och ritar ringar på dom leksaker som han önskar sig, så gjorde han inte till sin 2-års dag t.ex och den var ju för bara 4 månader sen! Då var det mest Vi som bestämde vad han skulle önska sig. Men nu när han sitter där och ska kryssa i vad han önskar sig så är det ju inte varje sak på alla sidorna han ritar på, utan det är ju just på dom sakerna han verkligen Vill Ha, t.ex Spindelmannen gubbar, Toy Story gubbar, radiostyrd bil, Lego osv.. Det var som häromdagen när han satt med den ena tidningen och peka på en stor musse pigg nalle och sa att han ville ha den, men när jag förklara att det bara var en nalle och ingen liten musse pigg gubbe som man kan leka med då rita han ett stort kryss över den och sa att han inte ville ha den längre, haha!

Eller när man skäller på honom när han gör något som han inte får göra och han skäller tillbaka på en, eller när han springer bort till godisavdelningen och  roffar åt sig en påse och skriker att han visst ska ha den fast man har sagt nej och man får gå ut därifrån med en hängandes Maximilian i ena benet. Det är kärlek det!

Allt går så fort och snart springer väl Vincent också runt här och skriker att han ska ha spindelmannen kläder och gubbar precis som storebror gör nu..

Fast Maximilian kommer alltid att vara min bebis, även när han är 15år och det är mopeder och tjejer som gäller ;-)



Älskar dig min solstråle

Igår var jag och Vincent på en liten shopping-runda med min mor. Fast vi var borta i flera timmar så hann jag inte köpa alla julklapparna.. Men jag hittade kläder till julafton, juldagen och nyår, till mig själv alltså. När jag kom hem igår slängde jag mig på soffan direkt, var helt slut i fötterna och sen blev det tidigt i säng!
Och nu är min röst nästan helt borta kan jag ju säga, så om ni ringer mig och jag inte svarar så kan det vara för att jag inte har någon röst och kan prata.. Var hes igår, med liiiite halsont, men idag kan man knappt höra vad jag säger. Men jag har inte ont i halsen, så det kanske är stämbandsinflammation jag har åkt på, igen (?)... Och jag är inte förkyld eller något, hmm..

Nej nu ska jag lägga mig på soffan och mysa med lillprinsen! R är ledig idag så han fick gå och lämna den andra prinsen på dagis ;-)

Kl 6 vaknade jag av att en glad liten kille låg och snackade för fullt i sin säng <3 Fast med vad eller vem han bubbla med har jag ingen aning om, för stackaren har inte ens någon sängmobil ÄN.. Men jag har hört en liten tomtenisse viska att Tomten kommer med en på julafton ;-)
Och klockan sju var det dags att väcka 'stor'prinsen, tog tid och han låg och drog sig först i sängen i 10min och sen uppe på soffan i 10min.. Fast han somna tidigt igår! Vi alla somna tidigt. R slumra till när han skulle natta Max vid 7-tiden och när han vakna vid 8 igen så hade jag och Vincent somnat på soffan. Sen vakna jag vid 22:30 av att R låg och snarka i soffan brevid och så la vi oss i sängen istället, så man var ju lagom utvilad imorse!
Nej idag ska vi inte göra något vettigt alls, förutom att jag och Maximilian ska skotta här utanför när jag har hämtat honom på dagis.


Maximilian


Vincent

Och så har ännu en vecka passerat... I fredags tog jag med mig barnen och åkte hem till min mamma. R skulle jobba i helgen och då kände jag att Maximilian som var hemma med mig och Vincent hela förra veckan behövde få komma ut lite på "landet" och leka av sig. Jag själv har bara legat och slappat hela helgen, var så skönt! När vi kom hem igår igen så överasskade R Max med att gå till badhuset och simma. Och om han blev glad! Han har ju varit småförkyld och inte fått simma på några veckor.

Igår var det också 2:a advent och 8 söndagar sen Vincent kom till världen. Det låter inte så mycket med "8 söndagar", men oj vad tiden går fort! Och vad fort dom utvecklas, helt galet. Nu håller han ju på och 'tränar' för fullt med att vända på sig, från mage till rygg och tvärtom. Han har lyckats, eller det var  väl mer ett "misstag" komma från mage till rygg, men man ser hur han skjuter ifrån med handen för att försöka slå runt..men sen är det dom där envisa benen som inte vill hänga med, men det kommer nog snart! ;-) Från rygg  till mage verkar han har svårare med, han ligger mest på sidan och bökar och frustar tills han blir så arg och så får man hjälpa honom lite på traven, hehe..

Sitter på R's dator så ni får en bild på Maximilian när han var runt 8 veckor..

Idag vaknade jag först av mig och barnen här hemma, kl 7. Så då flyttade jag över Maximilian till R's sida av sängen och sen gick jag upp och hämtade Vincent och la honom på min sida och jag själv la mig i mitten. Sen låg jag och tittade på nyheterna och myste mellan mina prinsar. Dom båda slog upp ögonen runt 8 och då gick vi upp och åt frukost. Eftersom M har varit hemma från dagis hela veckan så började han bli uttråkad här hemma så jag klädde på oss så gick vi ut och lekte och så gick vi på en liten promenad. När vi kom in igen bakade vi lite kakor  och nu ligger dom och vilar. Jag måste väcka Max så han inte är uppe alldeles för länge ikväll..