Tänk vad tiden går fort...

2kommentarer



Magen kändes som att den skulle spricka när som helst! Några timmar innan Maximilian föddes och lägg märke till dom 'snygga' sjukhustrosorna ;-)




Nyfödd och helt underbar, 3300gram och 48cm kärlek!
Och den första månaden, precis som alla andra bebisar, så låg Max mest och sov men vi fick även ett första leende och det värmde gott i våra hjärtan.




Nu är man 2mån och tränar rygg och nacke och börjar bli stark!



3mån och nu är man stark och klarar även att vända på sig. Vi börjar på babysim som visade sig inte var Max grej riktigt..



4mån och vi plockar fram gåstolen, men han var lite för kort fortfarande så han lekte mest med tutorna som fanns på den :-) Maximilian klarar även att sitta utan stöd en liten stund och vi firar hans första jul.



5mån: Efter en månads träning så går det numera galant att sitta! Han hittade också sina fötter och tyckte att dom var vääldigt roliga att leka med :-P Han fick också prova hoppgungan för första gången och det var en hit!




6mån och jätteduktig på att stå själv emot möbler. Max döptes också den månaden.






7mån: Vart fotograferad av en fotograf med bästisen Oliver och testade att ställa sig upp alldeles själv och det gick ju faktiskt!




8mån: Och så vart det april och man kunde äntligen vara ute i bara tröja och byxor medans solen värmde på så skönt :-)






9mån: Springa emellan möblerna och krypa runt i gräset gjorde Maximilian hela den här månaden.




10mån: Och så vart det äntligen sommar på riktigt! Vi var ute på en massa långa promenader, lekte i sandlådan och jag satt och lata mig i solen och jobbade på brännan ;-)





11mån: Vi åkte på kryssning till Helsingfors, gick på mumindisco, var till skansen, stranden och tillbringade en massa tid ute i Enhörna och jag njöt av den sista månaden som mammaledig.





12mån: Max fyller ETT ÅR och får en Massa paket med leksaker; bilar som tjuter, gitarr, synth och en massa massa andra grejer.







13mån: Nu börjar R's pappaledighet och det blev en hel del turer till äventyrsbadet och en massa bus och lek det halvåret :-) Max och Calle träffas också för första gången, det var mest stirr och båda stod och höll ett stenhårt grepp om M's vagn ;-)




Sen var det helt plötsligt jul och Maximilian hade vuxit jättemycket på en sån kort tid. Nu sprang han runt, kasta sina egna blöjor, plocka undan i sitt rum, åt själv utan att spilla en massa och hade även lärt sig hur man sätter på diskmaskinen ;-P



Och nu är det några månader sen det var jul och han kan ÄNNU mer och går på dagis..helt sjukt vad tiden går fort!  Och om vi blickar framåt nu så kommer Maximilian ha en lillasyster/lillebror på 5mån vid den här tiden om ett år, jisses..




Min 19-månaders kille :-)




2 kommentarer

Patricia Lindh

19 Mar 2010 13:23

Men gud vilka fina bilder på lillkillen, och vilken FIN mage du hade i slutet:)



Tack för att du delade med dig av din förlossningsberättelse! Du förstår inte hur mkt du hjälper mig.. Eftersom alla förlossningar är ju olika, och alla går igenom olika saker. Och pratar man med folk så säger dom: SÅHÄR ska de gå till och inte så.. annars är det fel! :)



Men att få höra hur de gått till, att de börjar me förvärkar, vattenavgång eller bara extrem smärta hjälper mig att förbereda mig! :) så TACK!!



Kan inte ens föreställa mig smärtan, men jag är nyfiken på den.. och absolut inte rädd för den, inte ännu! Och som du säger, kroppen MÄRKER nog när det är riktga värkar, eller bara förvärkar...



Tack igen gumman! <3 Kram

emelie

23 Mar 2010 19:50

shiit, 19 månader redan? :S

tiuden går för fort alltså, det är ett faktum.

Kommentera

Publiceras ej